Preskoči na vsebino
Konfigurator 08 205 12 10

Kako izbrati najprimernejšo barvo vrat?

Izberite barvo vrat, ki bo odražala vašo unikatno osebnost. Čas je, da si dom popestrite z vhodnimi vrati, ki očarajo vsakega mimoidočega.

Bela, siva, rjava ali modra vrata? Katero izbrati? | PIRNAR

Ste pri opremljanju doma odločitev o barvi vhodnih vrat pustili na stranskem tiru?

Obnova in opremljanje doma prineseta s seboj goro odločitev. Ne pustite, da o barvah, ki bodo krasile zunanjost vašega doma, razmišljate šele v zadnjem trenutku. 

Preverite, katere barve se najbolj prilegajo vaši fasadi in kako ustvariti nepozabne barvne kombinacije. Spoznajte tudi, katere so najpogostejše napake pri izbiri barv zunanjih vrat. Če pa je pred vami prodaja hiše, pa vam naš povzetek barvnih trendov lahko pomaga, da z najbolj priljubljenimi barvami prepričate potencialne kupce.

Največje napake pri izbiri barve vrat

Izbira barve vhodnih vrat je odvisna od številnih zunanjih dejavnikov, npr. arhitekturnega sloga hiše in barve fasade. Upoštevati morate tudi strukturo preddverja in barvo drugih vrat in oken.

Pri odločitvi pa ne pozabite na svojo osebnost in na zgodbo, ki jo želite sporočiti. Tako kot večina odločitev s področja dekoracije doma je izbira barv priložnost, da ponosno prikažete svojo osebnost. Drznite si biti drugačni in sporočiti svojo unikatno življenjsko zgodbo.

Odločitev glede barve naj ne pade kar čez noč. Odločitev naj bo premišljena, namenite ji dovolj časa in se potrudite, da bo v vaših mislih čim prej, ne šele takrat, ko bodo zaključena vsa druga dela. 

Poskrbite, da ne ponovite naslednjih tipičnih napak:

  • BARVO IZBIRATE OB NAPAČNI SVETLOBI: Morda ste ob obisku trgovine z barvami popolnoma navdušeno izbrali barvo, ki se zdi kot nalašč za vaš vhod. Pozabili pa ste, da neonske luči ne prikažejo realne slike. Ali pa ste barvo videli zgolj na zaslonu računalnika ali pametnega telefona, niste pa je preverili v živo.
    To lahko vodi v negativno presenečenje, ko je barva ob dnevni svetlobi videti popolnoma drugače. Zato ne pozabite, da je prav vedno potrebna dodatna pozornost in upoštevanje dane svetlobe. V salonih Pirnar vam je za lažjo predstavo na voljo ogled realnih barv vhodnih vrat.
  • NE UPOŠTEVATE BARVNE PALETE ZUNANJOSTI HIŠE: Pri izbiri pohištva in barv v notranjosti hiše je popolnoma samoumevno, da imamo v mislih prostor kot celoto. Kako bo barva kuhinjskega pohištva sovpadala z barvo jedilne mize, stolov ali talnih oblog? Kako bo barva sedežne garniture poudarila ostale elemente dnevne sobe?
    Presenetljivo je, da naša vnema pri izbiri celovite barvne palete velikokrat izgine, ko gre za zunanje elemente hiše. Določanje barvne sheme ni relevantno zgolj za notranje prostore, ampak je ključno tudi pri izbiri vrat. Pred odločitvijo za zmagovalno barvo zunanjih vrat je smiselno pomisliti na barve naslednjih elementov hiše: fasade, oken, rolet, zunanjega pohištva ob vhodu ...
  • NE UPOŠTEVATE OKOLICE: Če ste drzni po naravi in si želite izstopati, je prav mogoče in pravilno, da pri svoji izbiri ne upoštevate okusa sosedov. Če pa želite nekoliko več nevpadljivosti, pa je vsekakor priporočljivo, da v mislih ohranite ulico ali sosesko kot celoto.
    Kako bo vaša izbira vplivala na barvno harmonijo v ulici in katerih barv se je treba izogibati? Primerjava barv vrat vaših najbližjih sosedov je tudi odličen način, da ugotovite, katere barve vhodov vas v resnici najbolj privlačijo.
  • IZBERETE BARVO, KI V VAS NE PREBUDI ČUSTEV: Zadnja, a pomembna napaka se nanaša na čustveno vrednost barv. Ko se po napornem dnevu vračate iz službe, naj pogled na barvo vhoda v vas pričara občutke domačnosti, ljubezni in udobja. Ko z bližnjimi stojite pred vhodom svojega doma, naj vaša izbira barve očara obiskovalce in v vas vzbudi občutke ponosa. 

Čudovite kombinacije fasade in zunanjih vrat

BELA FASADA

Klasična bela fasada ponuja najširše možnosti za izbiro najrazličnejših barv vrat. V kombinaciji s črno ali temno sivo odraža svež in sodoben videz, kot smo ga navajeni pri najprestižnejših hišah 21. stoletja.

Vhodna vrata na beli fasadi

Tudi ob izbiri črno-bele kombinacije vrat in fasade se ni treba ustaviti pri monokromatskem videzu. Okolico lahko preprosto popestrite z rožami in grmičevjem. Barvno paleto lahko poglobite z uporabo različnih odtenkov sive, kot vidimo na zgornji sliki. Z uporabo nežno sivih stopnic in temnejše stene na desni lahko razbijete enoličnost in ustvarite občutek mogočnosti ter topline. Vtis lahko popestrite tudi z dodatki, kot so osvetljave preddverja, ki bodo dodatno poudarile vaš vhod.

Vhodna vrata na beli fasadi

Bela fasada je odlična osnova tudi za najbolj drzne barve vhodnih vrat. Tak primer so ultimum-multilevel vrata, ki so preprosto edinstvena. To so odlična vrata za vse tiste, ki si drznete biti nekoliko drugačni. Sestavlja jih okno lečaste oblike in elegantna kombinacija dveh lokov v različnih barvah. Prepričani ste lahko, da tak vhod pritegne pozornost vsakega gosta!

SIVA FASADA

Vhodna vrata na sivi fasadi

Velika siva površina ustvarja idealne razmere za namestitev snežno belih vrat. Ta kombinacija bo že na daleč odražala prestiž in unikatnost vašega doma. Odlično se prilegata tudi uokvirjeno vitražno steklo in stopnice iz marmorja. S takšnim vhodom ne boste prav nikogar pustili ravnodušnega.

Lesena vhodna vrata na sivi fasadi

Ko govorimo o trendih, prav gotovo ne smemo mimo vrnitve k naravi. Lesena vrata, na primer ultimum-pure 614, združujejo tradicijo s sodobnostjo in praznujejo vsemogočnost narave. Ta masivna lesena vrata lahko omogočajo kombinacijo s številnimi različnimi barvami fasad.

Prodajate hišo?

Prav preko glavnega vhoda potencialne kupce pospremimo v dom. Zato ne preseneča, da je urejen vhod zaslužen za dober prvi vtis, morda celo ljubezen na prvi pogled. 

Ste vedeli, da lahko tudi barva vhodnih vrat vpliva na to, kako privlačna bo vaša nepremičnina v očeh potencialnih kupcev?

Nedavna študija prestižne britanske revije Country Life je vpliv barve vhodnih vrat raziskovala s pomočjo nekaterih najbolj izkušenih nepremičninskih posrednikov v Evropi.

Katere barve so najbolj učinkovite?

  • Klasična modra: Različni odtenki modre so nadvse popularni in tako klasični, da z njimi pravzaprav ne morete zgrešiti. So razmeroma konservativna izbira, ki pa je kljub temu izjemno raznovrstna. Pozorni bodite na odtenek. Strokovnjaki za nepremičnine opozarjajo, da temnejše odtenke modre povezujemo z uspešnejšo prodajo hiš v mestih, medtem ko so v manjših mestih in ob morju primernejši nežni, pastelni odtenki.
  • Večna črna eleganca: Še ena klasična izbira, ki preprosto ne more razočarati. Sploh v mestih lahko črne vhode povezujemo z eleganco, močjo, s kakovostjo in z družbenim statusom. Če ste izbrali črn vhod, lahko igrivost in živahnost ustvarite z uporabo drugih elementov. Prednost črne je tudi v tem, da se odlično prilega skoraj vsem odtenkom fasade.
  • Tudi drzno je priljubljeno: V mestu so popularni drzni odtenki, ki že na daleč opozarjajo, da je hiša edinstvena. Gre za trendovsko in mladostno izbiro, ki jo lahko vidimo v eni izmed najbolj znamenitih ulicah na svetu – Portobello Road v Londonu. Kasia Wiktorowicz, strokovnjakinja za barve v podjetju Valspar, svetovnem proizvajalcu barv, se pridružuje mnenju, da je drzno nadvse priljubljeno. Trdi namreč, da sta pri izbiri barve vrat dobrodošla pogum in igrivost, saj lahko prav vhod zagotovi nepozaben prvi vtis.

Barvna vhodna vrataVir: Good Housekeeping

Ne pozabite, da je zunanjost vaše hiše pomemben dejavnik pri nakupu. V očeh potencialnih kupcev so lahko prav elementi zunanjosti tisti, ki tehtnico prevesijo na eno ali drugo stran. 

V podjetju Pirnar vedno opozarjamo na pomen ne zgolj urejene, temveč imenitne, luksuzne zunanjosti hiše. Naša premium vhodna vrata dokazano zvišajo vrednost hiše in s svojo mojstrsko dovršenostjo poskrbijo za nepozaben prvi vtis.

Unikatnost je vedno nagrajena

In ne pozabite – drznite si biti drugačni. Prav gotovo ste že slišali rek, da so pravila zato, da jih kršimo. Z vrati lahko zunanjemu svetu sporočite svojo unikatnost. Zgoraj omenjena pravila so odlični napotki, vendar niso vsestranska rešitev za čisto vsak dom. Vedno obstajajo izjeme, ki s svojo drznostjo presegajo meje časa in s svojo neobičajnostjo črtajo smernice prihodnih trendov.

Pomoč! Še vedno ne vem, katero barvo vrat izbrati

Vam odločitev še vedno povzroča skrbi in se bojite, da boste izbiro barve kasneje obžalovali? Morda preprosto niste ljubitelj kombiniranja barv in vam barvne harmonije niso samoumevne?

Nič zato, obiščite salon Pirnar in se prepustite strokovnjakom, da vam olajšajo izbiro. Ponudili vam bodo najnovejše informacije o barvnih trendih, nudijo vam lahko nasvete tudi za vaše razmere. Obiščite salon in s seboj prinesite fotografijo zunanjosti svojega doma. Odločitev bo veliko lažja, ko boste lahko svoj dom primerjali z barvami in modeli v salonu. Na ogled je postavljen jagodni izbor 60 najbolj priljubljenih modelov, ki so polni presenečenj. Ogledate si lahko tudi navdušujoče dodatke, kot so brezdotična vhodna vrata, nevsiljiva in samodejna osvetlitev vrat ter lasersko gravirane ploščice z osebnim sporočilom.

Salona Pirnar lahko obiščete v Ljubljani (Bravničarjeva ulica 20) ali Mariboru (Ptujska cesta 17) ali Kopru (Ferrarska ulica 5). 

Želite izvedeti več?

Pridite na kavo v naš najbližji razstavni salon in pogovorili se bomo o vaših željah.

REZERVIRAJTE SI TERMIN

Ali so vam bile te informacije v pomoč? (2 ocene, Ø 4,0)
Vhodna vrata
Oblikujte svoja vhodna vrata
Pojdite v konfigurator
Saloni Pirnar
Obiščite salone Pirnar
Dotaknite se vhodnih vrat
Katalogi
Prenesite kataloge vhodnih vrat
Odkrijte vse modele vhodnih vrat
top