Preskoči na vsebino
08 205 12 10

Kako okrasiti vhod v hišo?

Vsakim vhodnim vratom lahko dodate še nekaj svojega. Nekaj, kar pripoveduje, kdo ste, in kaj vas navdihuje. Zbrali smo nekaj idej, kako okrasiti vhod v hišo.

Kako okrasiti vhod v hišo? | Pirnar

Načinov, kako okrasiti vhod v hišo, je nešteto. Dodajte jim nekaj barve, teksture in zanimivih oblik, da bo celoten vhod čudovit in edinstven. Tukaj se lahko izrazite in pustite svoji domišljiji, da ustvari nekaj neverjetnega. Okraševanje vhoda ni le stvar praznikov. To je lahko vaš vsakodnevni podpis, ki ga dajete svojemu domovanju.

Vhodna vrata – najlepši okras

Vse se začne z izbiro vhodnih vrat. Pri podjetju Pirnar ustrežemo vsem okusom in željam, zato pri nas najdete vhodna vrata tradicionalnih linij in vzorcev, ki se bohotijo z vitraži in umetelnimi okraski. Pri nas najdete moderna minimalistična vrata ter vrata, ki presenetijo z luksuznimi detajli ali moderno tehnologijo. Tudi material, iz katerega so vrata izdelana, ima svoj estetski učinek, zato lahko izbirate med lesom in aluminijem. Ker pa se zavedamo, da so barve še posebej pomembne pri celostni podobi vsakega doma, ponujamo pestro paleto odtenkov, ki bodo poživili vsako hišo.

Simetrija

Simetrično urejen vhod v hišo predstavlja klasiko. Namesto da dekoracijo namestite neposredno na vrata, se osredotočite tudi na to, kaj boste postavili levo ali desno od vrat. Začnite z dvema enakima rastlinama, pa naj bodo to ciprese, praprot ali grmi vrtnic, in ju postavite v enaki posodi. Bolj sta rastlini podobni, večji bo učinek simetrije. Pazite še na to, da bosta rastlini v kontrastu z vrati. Če imate svetla vrata, naj bosta rastlini temnejši in obratno.

Simetrijo lahko nadaljujete v plasteh in tako povečate tudi učinek globine, vhod pa se bo zlil z verando, stopniščem ali dvoriščem.

Rustikalen slog

K lesenim vratom podeželske hiše se podajo tudi bolj rustikalni dodatki. Če imate pred vhodom prostor, si lahko omislite udobno klopco. Med rastlinami izberite hortenzije in jih zasadite v keramične lonce, s čimer boste pričarali spomine na babico in njen čarobni vrt. Ne pozabite še na kakšno blazino, zalivalko za rože, vrtno orodje in košare. Še gumijasti škornji, ki ji boste pustili pred vrati, bodo nenadoma povsem sovpadali s celotno podobo vašega vhoda.

Romantika

Ljubiteljem romantike priporočamo, da se osredotočite na luči in svetlobo. Na trgu najdete laterne vseh mogočih barv, oblik in velikosti, ki jih lahko namestite na steno ob vrata ali pa na tla. Za bolj sodobne ljubitelje nežne svetlobe pa so na voljo električne ali solarne svetilke, ki jih namestite vzdolž celotnega dovoza, tako da vas bodo očarljive lučke zmeraj prijazno vabile domov. Pri zasaditvi izbirajte nežne marjetice, odveč pa ne bodo niti aranžmaji s svečami ali venci na vratih.

Minimalizem

Minimalizem je japonski način življenja in urejanja doma, katerega bistvo je v tem, da ni nikjer ničesar preveč. Minimalistično opremljen dom ima čiste linije, malo pohištva in še manj dekorativnih predmetov. Prav tak je lahko tudi vaš vhod v hišo, v središču katerega so vrata iz kolekcije Pure. Izčiščene linije, pravilne oblike, zmerna uporaba okrasnih elementov in zadržane barve so njihov znak. K takemu vhodu ni treba dodati veliko. Morda le eno ali dve zeleni rastlini v preprostih, enobarvnih loncih.

Napisi

Se radi izražate z besedami? Se vam zdi pomembno, da obiskovalci vedo, kdo živi v hiši, pred katero so? Pozdravite jih z večjimi ali manjšimi tablicami in napisi. Lahko jih obesite na vrata, poleg njih ali pa si zanje omislite umetelno stojalo.  Preprosta beseda dobrodošli ali pa verzi v rimah, če želite, bodo gotovo presenetili vaše goste. Morda so vam všeč individualizirane hišne številke – tudi te so lahko zanimiv okras pri vhodnih vratih.  Če želite poudariti, kdo je lastnik doma za čudovitimi vrati, pa lahko to storite z veliko prvo črko svojega priimka, ki jo obesite na vrata namesto venca. Za ljubitelje tehnologije in nenavadnih detajlov pa samo še tale namig – Pirnarjeva vratna potezala lahko v nežni svetlobi pokažejo vaše ime ali kakšno drugo sporočilo. To se z ulice ne vidi, vaši gostje pa bodo nad njim prav gotovo navdušeni.

Oglasite se v Pirnarjevih salonih ali si oglejte naše kolekcije in poiščite vrata, ki bodo osnova za vaše ustvarjalne ideje za zanimiv in povsem vaš vhod v hišo. Pustite domišljiji, naj poleti kot naš krilati konj.


dom dekoracija ročaji


Katalogi

Prenesite si kataloge najnovejših in inovativnih vhodov Pirnar. Preglejte jih z najbližjimi ali pa jim jih pošljite po e-pošti.

S prenosom katalogov soglašam, da družba Pirnar d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen trženja storitev, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov Pirnar d.o.o., Bravničarjeva 20, 1000 Ljubljana. Več

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...