Preskoči na vsebino
080 74 47

Kaj moramo vedeti prej

Vhod je osebni del hiše. Je pripoved o lastniku. Če se tega zavedamo ali ne, na podlagi vhoda bo obiskovalec sklepal o nas. Zato se splača premisliti, kakšen prvi vtis želimo ustvariti.


Kaj je dobro premisliti pred izbiro vrat?

Pred ogledom vrat v salonu je dobro vedeti, kaj želimo. Izbor bo veliko hitrejši in enostavnejši, če premislek opravimo doma. Tu je nekaj idej:


Sodoben, domačen ali tradicionalen stil?

Udobje je, da lahko pozabite nadležno skrb za hišne ključe. Za varnost svojega doma poskrbite že z neponovljivim dotikom svojega prstnega odtisa. Udobje je toplina vašega doma. Najbolje izoliran aluminijasti vhod na svetu skrbi, da vam je tudi v najostrejši zimi prijetno kot v naročju ljubljene osebe. Udobje je prijazna in diskretna osvetljenost vhoda, kjer to najbolj potrebujemo. Ponoči zlahka vidimo, kje je prag, kje prijeti kljuko, kam položiti prst za odklepanje.


Aluminij, les, ali oboje?

Vam ustreza brezkompromisna trdnost in čvrstost aluminija? Ali bi raje, da vas ob dotiku poboža žlahtnost lesa? Kaj pa oboje skupaj? Pri vhodih Pirnar Ultimum je mogoče vse.


Vrata z oknom ali brez?

Vratno okno je element, ki ne le osvetljuje vežo z dnevno svetlobo, ampak je tudi oblikovno čudovit in dragocen poudarek na vratih. Nekateri pa imajo raje vtis trdnosti, varnosti in neprebojne moči, ki ga nudi vhod brez okna. Kaj je ljubše vam?


Vrata z obsvetlobami ali brez?

Ne glede na to, ali imajo vrata okno ali ne, je lahko prostor za njimi izdatno osvetljen tudi z obsvetlobami levo in desno od vrat. Če imamo dovolj prostora, bomo na ta način naredili vtis veliko večjega in veličastnejšega vhoda.


Kakšne barve naj bodo vrata?

Vhod je poudarek hiše. Je nekaj, kar obiskovalec avtomatično išče s pogledom in želi najti čim prej. Zato ni smiselno, da vhod skrivamo z barvo, ki je enaka steni okoli njega. Poudarimo ga s temnejšimi toni, če je fasada svetla, ali s svetlimi toni, če je fasada temnejša. Lahko uporabimo barvo, ki je nekje na hiši že uporabljena, a morda v intenzivnejšem tonu. Če so barve na hiši zelo nevtralne in monotone, bo živahnejši in toplejši ton vrat prava pika na i. Tudi tu velja, da je dobro v salon prinesti fotografijo cele hiše z vhodne strani – lažje bo izbrati.


Kako pomembna je izolativnost vrat?

Če imamo energetsko pasivno hišo, je jasno, da bomo izbrali najbolje izolirana vrata na trgu. A tudi, če je nimamo, velja razmisliti – bomo raje prihranili pri nakupu, ali pa desetletja vsako leto pri stroških ogrevanja? Debelejša izolacija ne pomeni le prihranka pri ogrevanju, ampak tudi prijetnejše bivanje z manj prehladi.


Kako pomembna je protivlomna varnost vrat?

Obstaja veliko načinov, da vlomilce prepodimo drugam. Če smo na področju, kjer so vlomi pogosti, je vsak dodatni protivlomni dodatek ali boljša ključavnica eno zagotovilo več, da bo vlomilec raje poiskal šibkejšo žrtev – druga vrata, ki jih je lažje vlomiti.


Želimo izstopati ali biti diskretni?

Dobro je vedeti, ali želimo obiskovalcu vzeti sapo in ga navdušiti z našo edinstvenostjo, ali pa mu pustiti, da si občudovanje zgradi počasi. V prvem primeru poiščimo oblikovne in tehnične značilnosti vhoda, ki plenijo pozornost s svojo inovativnostjo (linija Ultimum®). V drugem primeru poiščimo vrata umirjenih oblik brez veliko poudarkov, različnih materialov ali barv.


Izberite pravega Pirnarja

Ko ste razmislili o teh vprašanjih, si vhode oglejte v živo, v salonu. Šele tu si boste zares predstavljali, kako bi bila določena vrata videti pri vas doma:

Izberite modelIzkušnja v salonu

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...