Preskoči na vsebino
Konfigurator 08 205 12 10

Ali veste, kako razsvetljava zunanjih vrat vpliva na naše počutje?

Razsvetljava zunanjih vrat lahko močno vpliva na naše počutje. Preberite, kako svoj vhod nadgraditi, da bo tudi ponoči simbol vsega dobrega, kar vas čaka doma.

Vpliv svetlobe in luči na naše počutje | Pirnar

Svetloba pomeni življenje. Zato ni nič nenavadnega, da si želimo podaljšati dan in z lučmi pričarati različne občutke. Bela svetloba nas poživlja, medtem ko rumena svetloba vzpostavlja občutke miru, tišine in intime. Zakaj se torej ne bi poigrali z lučmi tudi v okolici hiše in predvsem pri vhodu? Zunanja vrata so portal med zunanjim svetom in svetom zasebnosti. Naj vas torej tudi v temi spominjajo na vse lepo, kar vas čaka za njimi in vas že od daleč vabijo domov. Tja, kjer ste najraje.

Navdaja nas z lepoto

Naj vaš dom ponoči zablesti! Poleg tega, da je hiša čudovita podnevi, ker jo obkrožajo čudovite cvetlice, zelenje, grmovnice in drevesa, mora biti krasna tudi ponoči. V temi vse oblike izginejo, zato je pomembno, da so potke in dovozi nežno osvetljeni, da vas pričaka topla luč pri vhodu, da celotna posest zvečer dobi magično noto, zaradi katere je vaša hiša najprivlačnejša v soseski. Zunanja razsvetlitev vam pričara novo dimenzijo estetike nepremičnine, zato priporočamo, da si omislite:

  • točkovno osvetlitev dreves, kipov, arhitekturnih detajlov,
  • osvetlitev poti in dovozov,
  • osvetljena zunanja vrata in stopnice.

Skrbi za občutek varnosti

Tudi v skrbi za varnost svojega doma ne pozabite na razsvetljavo. Razsvetljena okolica odvrača nepridiprave, da bi se smukali okrog vaše hiše, saj ni veliko senc in temnih prostorov, kamor bi se lahko skrili. V prvi vrsti so tu samodejne oziroma senzorske luči, ki se prižgejo, kadar zaznajo premikanje. Praktične so, kadar pridete domov, hkrati pa prestrašijo nepovabljene obiskovalce. Prav tako je dobro imeti osvetljene poti in stopnice, saj vam luči omogočajo varen korak v temi. Prav tako pomembna pa je razsvetljava zunanjih vrat, ki poskrbi, da imate vhod ves čas pod nadzorom ter lažje poiščete ključe ali druge osebne predmete. Za osvetlitev na vrtu je smiselno uporabiti solarne svetilke, ki se podnevi napajajo s sončno svetlobo, ponoči pa ekološko in ekonomično opravljajo svoje delo. Tudi vgradnja je povsem preprosta, saj vam ni treba skrbeti za električne vode. Pri vhodu in na vratih pa so najbolj hvaležne LED luči, ki dajejo ustrezno barvo svetlobe, ki si jo želimo. Če želimo, da so luči na vhodu prižgane ves čas, pa je pomembno, da so te luči tudi varčne. Kar pa LED luči zagotovo so. Z razsvetljavo zunanjih vrat boste zagotovo spet začutili mir in varnost.

Daje vtis domačnosti

Po dolgem dnevu se vračate domov šele zvečer, v temi. Kaj je lepšega kot mamljiv soj domačih luči, ki vas vabijo, da se končno spočijete v varnem zavetju svoje hiše? Dobrodošlico vam zaželijo nežno razsvetljena zunanja vrata, skozi obsvetlobe pa že vidite soj notranjih luči, ki vam govorijo, da je doma nekdo, ki že komaj čaka, da vas vidi. Pri Pirnarjevih vratih je izbira stekel za obsvetlobe res velika. Izbirate lahko med prozornimi, satinastimi in barvanimi stekli, da ne omenjamo vitražev in različnih vzorcev. S temi stekli lahko ponoči ustvarite povsem unikatno igro svetlobe, zaradi katere se boste še raje vračali domov. Pirnar pa tukaj ne neha presenečati. Na vhodu vas lahko pričaka še osvetljen prag vhodnih vrat. Ko ga boste prestopili, boste še močneje začutili, da ste doma.

Ustvarja razkošje

Razsvetljena okolica hiše povečuje vrednost nepremičnine, saj tudi v temi poudarja njene najlepše elemente. Če boste svoj dom kdaj dali na trg, se je vredno potruditi okoli zunanjih osvetlitev, saj očarajo vsakega kupca. Ponoči vaš dom ni več zavit v temo, temveč izstopa in daje vtis razkošja. Osvetljena zunanja vrata so osupljiva tudi v temi, saj lahko natančno vidimo njihove detajle. To je dom nekoga, ki ve, kaj hoče. Nekoga, ki si postavlja visoke cilje in ne sprejema kompromisov niti pri opremi svojega doma. Vhodna vrata Pirnar lastnika prepoznajo tudi v temi in se v pozdrav razsvetlijo, ko se odprejo. Takšne dobrodošlice nima vsakdo.

Vliva samozavest

Lastniki Pirnarjevih vrat so lahko upravičeno ponosni, saj so priča vsak dan osupljivi lepoti, ki temelji na rokodelski tradiciji in moderni tehnologiji. Ko pa se stemni, je zanje pripravljena prav posebna predstava: umetelni kristalni dodatki na potezalih zunanjih vrat se osvetlijo, na njih pa zažarijo napisi. Predstavljajte si, da v mraku sežete k vratom, da bi jih odprli, na potezalu pa nenadoma zasije vaše ime. Zdaj veste, da ste doma. Čarovnija se zgodi samo za vas in vam vliva samozavest. Ponovno veste, kdo ste, kaj hočete in kam ste namenjeni. Ves svet vam leži pred nogami. V tem trenutku je to osvetljen prag vhodnih vrat, toda jutri … jutri boste še bolj nepremagljivi.

Vabimo vas v salone Pirnar, da tudi sami doživite paleto čustev, ki vas bo prevzela ob naših vhodnih vratih. Verjemite, ne bodo vas pustila ravnodušne.

Želite izvedeti več?

Pridite na kavo v naš najbližji razstavni salon in pogovorili se bomo o vaših željah.

REZERVIRAJTE SI TERMIN

Ali so vam bile te informacije v pomoč?
Vhodna vrata
Oblikujte svoja vhodna vrata
Pojdite v konfigurator
Saloni Pirnar
Obiščite salone Pirnar
Dotaknite se vhodnih vrat
Katalogi
Prenesite kataloge vhodnih vrat
Odkrijte vse modele vhodnih vrat
top