Preskoči na vsebino
Konfigurator 08 205 12 10

Kakšna so moderna vrata po naročilu iz lesa?

Tudi leseni vhodi so lahko polni moderne elegance. Izdelava zunanjih vrat z dodatkom čitalnika na prstni odtis.

Tudi vrata iz lesa so lahko zelo moderna | PIRNAR

Pirnar moderna vhodna vrata v masivnem in kakovostnem lesu dajejo pridih domačnosti s toplimi barvami, teksturami in naravnimi vzorci. Proizvodnja z izpolnjevanjem visokih standardov kakovosti in s tehnično izpopolnjenostjo vgrajenih materialov pa daje vhodom trpežnost, zanesljivost in stabilnost, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in dobro uporabniško izkušnjo. Zaradi vsestranskosti lesa lahko lesena vhodna vrata kombinirate tudi z drugimi materiali, kot so močan aluminij in ročno obdelano steklo. Zastekljena lesena vhodna vrata so na voljo v steklih z motivom, parsol sivimi stekli ter prekrivnimi in satinastimi stekli. Zunanja vrata po naročilu so na voljo v različnih dodatkih, pri čemer lahko izbirate vsak dodatek posebej. Tako lahko vhode opremite z osvetlitvijo ob vratih ali na potezalih. Potezala v sodobnem dizajnu so na voljo tudi z elegantnimi kristalnimi dodatki ali z izpisom vašega imena, pri čemer se izpis osvetli, ko odklenete vrata. Inovativna tehnologija OneTouch pa poskrbi, da vam ne bo več potrebno iskati ključev za odklepanje vhoda. Vhodna vrata na prstni odtis imajo namreč vgrajen najsodobnejši sistem za prepoznavanje prstnih odtisov.

Izdelava vrat po meri – izbira vrste lesa in dimenzij vhodov

V podjetju Pirnar izdelujemo lesena vrata iz različnih vrst masivnega lesa, za katerega je značilna obstojnost in trpežnost ter zvočna in toplotna izolacija. Te lastnosti še dodatno podkrepimo z močnimi aluminijastimi in jeklenimi profili ali pa s trislojnimi oziroma štirislojnimi stekli. Moderna lesena vrata lahko izdelamo v svetlem smrekovem lesu, tradicionalnem macesnovem lesu ter v močnem hrastovem naravnem lesu. Kakovostna izdelava vhodnih vrat po meri vključuje tudi barvanje z lazurami in premazovanje z olji, zato da bi dobili želeno barvno nianso z naravnimi vzorci. Lesena vrata prav tako izdelujemo v različnih dimenzijah, zato da se prilagajajo arhitekturi objekta in posamezni površini. Pri tem lahko izbirate med standardnimi vhodi v enokrilni in dvokrilni izvedbi ali pa izberete vrata po naročilu s specifičnimi merami. Tudi lesena zunanja vrata največjih dimenzij nudijo strukturno stabilnost vhoda, saj so izdelana iz trpežne konstrukcije z debelimi profili in obodnimi tesnili.

Varna in zanesljiva lesena vrata

Pirnar vhodi iz trpežnega masivnega lesa smreke, macesna in hrasta nudijo optimalno konstrukcijsko trdnost, zato lesena vrata z dodanimi elementi ohranjajo vso svojo nosilnost tudi v primeru požara in ekstremnih vremenskih razmer. Izdelava vhodnih vrat po meri zajema vgradnjo različnih varnostnih elementov, ki sledijo pridobljenemu certifikatu proti vlomu po razredu RC (WK2). Za dodatno varnost in zaščito pred nasilnimi vstopi ali vlomi pa so vhodna vrata po naročilu lahko opremljena z nadstandardnimi varnostnimi rešitvami, kot je varovanje s tečaji, okrepljeni profili, elektronski večtočkovni ali ročni sistem zaklepanja ter avtomatizirani mehanizem mehanskega zaklepanja. Moderna lesena vhodna vrata imajo lahko vgrajeno tudi pametno ključavnico, ki omogoča, da se preko brezžične ali Bluetooth povezave povežete s sistemom preko telefona ter tako preverite, ali je vhod zaklenjen ter hkrati preverite tudi stanje na varnostnih kamerah. Najvišjo raven varnosti pred neželenimi obiski nudijo vhodna vrata na prstni odtis, saj onemogočajo kakršnokoli manipulacijo ključavnice ter odpirajo vhod le osebam, ki so zavedene v sistemu odklepanja.

Vrata na prstni odtis s skritim čitalnikom

Vhodna vrata na prstni odtis s skritim čitalnikom imajo vgrajeno inovativno tehnologijo z biometričnim sistemom upravljanja vrat, pri čemer se lesena vrata odprejo le lastniku oziroma osebi, katere prstni odtis je zabeležen v spominu sistema. Vhodna vrata na prstni odtis nudijo visoko stopnjo varnosti, saj unikatni prstni odtis z neponovljivimi vzorci prekaša običajne čitalce z vnosom kode, različne ključavnice in sistem za odpiranje vhodov preko pametnega telefona. Prav zato je lesena vrata s skritim čitalnikom težje zlorabiti in manipulirati s podatki za vstop. Vhodna vrata na prstni odtis imajo vgrajeno samodejno izvlečeno in uvlečeno potezalo, ki je vidno le lastniku. Ko se približate vhodu, se potezalo samodejno izvleče, vi pa z nežnim dotikom na ploščico odprete vrata. Lesena vrata z nevidnim čitalnikom imajo vgrajeno varnostno samodejno zapiranje in edinstven vzmetni mehanizem, zato se vrata na prstni odtis avtomatično zaprejo in zaklenejo, ne da bi jih morali ročno zapirati in zaklepati. Pri tem se v vhod avtomatično uvleče tudi potezalo s čitalnikom.

Moderni vhodi z optimalno toplotno in zvočno izolacijo

Lesena vrata v masivnem lesu so odličen naravni izolator, pri čemer preprečujejo uhajanje toplote iz notranjosti ter zadržujejo mrzel ali vroč zrak iz zunanje strani. Prednost lesenih vhodnih vrat je tudi v tem, da les diha in zato ustvarja prijeten zrak v notranjosti hiše. Hkrati pa vhodi iz lesa zmorejo regulirati vlago v prostoru. Izdelava vhodnih vrat po meri v našem proizvodnem obratu zasleduje cilj čim bolj učinkovite toplotne izolacije, zato da bi preprečili toplotne izgube in da bi posledično v vaši hiši lahko znižali stroške ogrevanja. To dosežemo tako, da v lesena vrata vgradimo močne in kakovostne profile, ki dosegajo standarde toplotne izolativnosti. V vrata po naročilu nato vgradimo še dovršeno zasteklitev in polnila vratnih kril. Debelina stekla je pomembna tudi za optimalno zvočno izolacijo. Zato v lesena zunanja vrata lahko vgradimo tri ali štirislojna stekla, pri čemer so med posameznimi sloji termični mostovi.

Želite izvedeti več?

Pridite na kavo v naš najbližji razstavni salon in pogovorili se bomo o vaših željah.

REZERVIRAJTE SI TERMIN

dom
Ali so vam bile te informacije v pomoč?
Vhodna vrata
Oblikujte svoja vhodna vrata
Pojdite v konfigurator
Saloni Pirnar
Obiščite salone Pirnar
Dotaknite se vhodnih vrat
Katalogi
Prenesite kataloge vhodnih vrat
Odkrijte vse modele vhodnih vrat
top