Preskoči na vsebino
Konfigurator 08 205 12 10

Obsvetlobe vrat, ki poudarijo vaš dom

Prednosti zunanje osvetlitve doma so številne. Samodejna osvetlitev vrat ali preddverja lahko poskrbi za boljše udobje, večjo varnost in nepozabno estetsko vrednost.

Različne obsvetlobe in nadsvetlobe za več svetlobe | PIRNAR

Danes je na voljo več možnosti osvetlitve hiše kot kadarkoli prej. Z uporabo pametne tehnologije je raba energije učinkovita, saj se luči prižgejo zgolj takrat, ko je to potrebno. Sodobna razsvetljava je odličen dodatek pametnim hišam, saj se optimalno združuje z digitalnimi zvočnimi pomočniki, kot sta Alexa in Google Assistant. Pa ste vedeli, da je uporaba igrivih svetlobnih dodatkov izjemno pestra tudi zunaj vaše hiše?

Na voljo so številne možnosti osvetlitve. Od zunanjih LED-senzorskih reflektorjev, ki vas bodo varovali pred nepridipravi, do raznobarvnih luči za dekoracijo, pa luči, ki jih lahko s pomočjo aplikacij upravljate s pametnimi telefoni ... Odločite se lahko za osvetlitev preddverja, vrata z osvetlitvijo ali kombinacijo obeh možnosti za maksimalno svetlobo.

Katere so prednosti zunanje osvetlitve doma?

Glavne prednosti zunanje osvetlitve doma so:

  • uporabnost,
  • varnost,
  • dekoracija.

1. Uporabnost – tudi ponoči vstopajte udobno

Ob prihodu domov pozno zvečer ali ponoči nas pogosto spremljata utrujenost in želja, da čim hitreje smuknemo v varen objem doma. Seveda pa lahko brskanje po žepih ali torbici in nervozno iskanje ključavnice primorata k nejevolji, še preden vstopite med štiri domače stene. Pa je res potrebna ta nejevolja? 

Olajšajte si življenje in prihranite čas z osvetlitvijo preddverja ali vhodnih vrat. Ko boste v bližini vhoda, bodo senzorji zaznali vašo prisotnost in poskrbeli za osvetlitev po vaši želji. Morda želite zgolj nevsiljivo osvetlitev vrat, ki bo pomagala, da hitro in neopazno prestopite prag doma? Ali pa si želite bolj odločno osvetlitev celotnega preddverja, ki bo drzno odsevala, kdo ste in bo že na daleč zaznamovala vaš dom? Možnosti za izbiro so skoraj neomejene.

Morda želite še več udobja, ko se v temi vračate domov? Navdušila vas bo priročna brezdotična vhodna stena Theatrica, prejemnica prestižnih svetovnih nagrad na področju oblikovanja in prva pametna vhodna stena na svetu. Ta popolnoma samodejna hišna vhodna vrata ne potrebujejo niti potezala niti tečajev, ker jih preprosto ne potrebujejo. Theatrica se namreč čarobno odklene in odpre zgolj lastniku, potreben ni niti dotik. 

Oglejte si čudovite kolekcije vhodnih vrat Pirnar

 2. Varnost – za miren spanec

Poleg uporabne vrednosti pa ne smemo pozabiti na tisto najbolj primarno vlogo vhodov. Ločujejo nas od zunanjosti. Predstavljajo mejo med zunanjim svetom in intimnostjo med štirimi stenami ter nas varujejo. Vsekakor nas varujejo pred nepridipravi, hkrati pa poskrbijo tudi, da smo varni pred hudim mrazom ali toploto. Prav v družinskem podjetju Pirnar nam je uspelo izdelati najbolje izolirana aluminijasta vrata na svetu, dosežek, na katerega smo nadvse ponosni. 

Kako pa na varnost vpliva osvetlitev doma? 

Pri vsakem nakupu vhodnih vrat je pomembno, da je prav varnost eden izmed ključnih dejavnikov izbire. Udobje in estetika sta pomembna, vendar je zgolj varnost tista, ki vam bo omogočila brezskrbno bivanje.

Senzorska razsvetljava preddverja poskrbi, da se nepridipravi nikoli ne bodo neopaženo sprehajali okrog vaše hiše. Vandali, vlomilci in drugi nezaželeni obiskovalci ne marajo svetlobe, zato je namestitev luči v preddverju odlična izbira. Več svetlobe je prisotne ob vhodu, bolj varen bo vaš dom. 

Dobra razsvetljava okrog vašega doma bo poskrbela tudi za vašo varnost ob morebitnih večernih sprehodih okrog hiše. Še posebej, če so okrog preddverja stopnice, stoli, rastline ali druga dekoracija, vas lahko luči nežno vodijo do vhoda, ne da bi se pri tem nepotrebno spotikali.

Če je zunanjost vašega doma opremljena z varnostnimi kamerami, lahko dobra osvetljava izboljša tudi kakovost posnetkov

3. Dekoracija – razigrana osvetlitev za čaroben dom

V podjetju Pirnar se zavedamo, da samo uporabnost in varnost še nista dovolj, ampak je za popoln dom potrebno, da vsi elementi dodajo tudi dekorativno vrednost. In prav igra svetlobe je tista, ki bo zunanjosti vašega doma dala nepozaben pečat. Naj se občudovanje vašega doma začne že pri vhodu, ne šele ob vstopu. 

Z razigrano razsvetljavo lahko vaš vhod očara prav vsakogar. Elegantno skriti ročaji, mogočne dimenzije in čarobna nočna osvetlitev so prava mojstrovina, ki bo navdušila tudi najzahtevnejše obiskovalce. 

Naša vrata izjemnih dimenzij so veličastna, z osvetlitvijo pa jim lahko dodate čarobno noto, ki je ne bo pozabil prav nihče. Naj bodo vaša vhodna vrata tema pogovorov in ne zgolj neopazen del vašega doma.  

One Touch – samodejno prilagojena osvetlitev

Mislite, da bo zunanja osvetlitev ali nakup vrat z osvetlitvijo otežil vaše upravljanje z domom? Potem je čas, da spoznate OneTouch oz. najbolj osebna vhodna vrata na svetu. Ta revolucionarna svetovna inovacija je prvi sistem s samodejnim potezalom in samodejno prilagojeno osvetlitvijo na trgu. Lastnika prepozna s pomočjo čitalnika odtisov, delovanje vrat pa je preprosto čarobno in vredno občudovanja.

Kako torej poteka postopek uporabe vhodnih vrat OneTouch?

  • Ko čitalnik odtisov prepozna lastnika, se potezalo elegantno in samodejno izvleče.
  • Nemudoma se elegantno razsvetli okolica, vrata pa se odklenejo.
  • Ko ste že v udobju doma, se vrata samodejno zaklenejo, potezalo pa samodejno izgine v površino.

Popolnoma samodejno prilagojena osvetlitev bo poskrbela za največje udobje, izboljšala bo estetsko vrednost vašega doma in zagotovila boljšo varnost. Vrata OneTouch navdušujejo s svojo izčiščeno obliko in spretno uporabo najnovejše tehnologije. So prejemnik dveh nagrad German Design Awards in glasnik nove generacije pametnih vhodnih vrat. 

Kdaj izbrati vhod z obsvetlobami?

Seveda pa vrata z osvetlitvijo ne bodo ustrezala prav vsem. Morda imate raje občutek trdnosti, ki ga dajejo vrata brez obsvetlob. Ali pa ste lastnik umirjene hiše in želite vhodna vrata brez kakršnihkoli dodatkov. V podjetju Pirnar lahko poskrbimo tudi za to. 

Čeprav smo nadvse ponosni na svoje nenehne in iz leta v leto nagrajene inovacije, smo hkrati tudi ljubitelji klasike. Prav zato smo javnosti s ponosom predstavili kolekcijo Classico, ki slavi tradicijo. 

Kako izbrati pravilne dodatke za vrata?

Pred nakupom vhodnih vrat se poleg vprašanja o osvetlitvi pojavljajo še številna druga. Kakšen material izbrati? Kakšen slog – sodoben ali tradicionalen? Želimo vrata, ki bodo vzbujala pozornost ali nekaj bolj nevsiljivega? Kakšne so najboljše dimenzije za vašo hišo in kako preveriti, ali se bodo vrata dobro ujemala z okolico?

Preverite, kako izbrati vhodna vrata, predvsem pa ne pozabite, da so vhodna vrata del zgodbe o vas. Pomislite nase in dobro razmislite o prvem vtisu, ki ga želite ustvariti. 

Preizkusite jih v živo

Če se pri izbiri vrat znajdete v dilemi ali zgolj potrebujete dodatno mero navdiha, toplo priporočamo salonsko izkušnjo. Obisk salona vam omogoča, da vstopite v malo mesto najlepših in najbolj veličastnih vrat. V živo si lahko ogledate in otipate najlepše Pirnarjeve vhode. 

Saloni so na Bravničarjevi ulici 20 v Ljubljani, Ferrarski ulici 5 v Kopru in Ptujski cesti 17 v Mariboru.

Želite izvedeti več?

Pridite na kavo v naš najbližji razstavni salon in pogovorili se bomo o vaših željah.

REZERVIRAJTE SI TERMIN

Ali so vam bile te informacije v pomoč?
Vhodna vrata
Oblikujte svoja vhodna vrata
Pojdite v konfigurator
Saloni Pirnar
Obiščite salone Pirnar
Dotaknite se vhodnih vrat
Katalogi
Prenesite kataloge vhodnih vrat
Odkrijte vse modele vhodnih vrat
top