Preskoči na vsebino
Konfigurator 08 205 12 10

Najmodernejši načini odklepanja vrat [video]

Največji napredek pri izdelavi vrat v zadnjih letih zaznavamo ravno na področju elektronike. Sodobni sistemi za odklepanje in zaklepanje zunanjih vrat, ki omogočajo krmiljenje vrat na različne načine, počasi izpodrivajo klasične ključavnice. Vas zanima več?

Sodobno in pametno odklepanje vrat brez dotika | PIRNAR

Največji napredek pri izdelavi vhodnih vrat v zadnjih letih zaznavamo ravno na področju elektronike. Sodobni sistemi za odklepanje in zaklepanje vrat, ki omogočajo krmiljenje vrat na različne načine, počasi izpodrivajo klasične ključavnice. Odklepanje s ključi postaja preteklost, saj elektronske ključavnice nudijo udobno in varno odpiranje vrat z uporabo različnih sodobnih medijev, kot so kartice, obeski, pametni telefoni, silikonske zapestnice, prstni odtis in celo pogled.

Ključna prednost novodobnih sistemov odpiranja je tudi ta, da ob morebitni izgubi medija ni več potrebna zamenjava cele ključavnice, temveč lahko lastnik izgubljeni medij preprosto izbriše iz sistema in doda novega. Osnovni sistem elektronske kontrole pristopa pa omogoča tudi zelo preprost nadzor nad tem, kdo lahko odpre vrata in kdo ne.

Še ena pomembna prednost elektronskih sistemov zaklepanja je tudi daljša življenjska doba, saj za razliko od klasičnih ključavnic, pri elektronskih ne prihaja do obrabe mehanskih delov, sami sistemi zaklepanja pa so enako ali celo bolj varni kot mehanski.

Edina pomanjkljivost elektronskih ključavnic, če bi temu lahko sploh lahko rekli pomanjkljivost, je njihova odvisnost od električne energije. Na trgu so kupcem danes na voljo žični in brezžični pametni sistemi za upravljanje vrat, kot alternativa pa se na trgu najdejo tudi ključavnice, ki delujejo na baterije, le pravočasno jih boste morali menjati.

Sodobni načini zaklepanja vhodnih vrat spreminjajo način, kako vstopamo v svoje domove

Večino sodobnih sistemov odklepanja je mogoče namestiti tudi na vhodna vrata stanovanj v večstanovanjskih stavbah. Lahko bi rekli, da sodobni sistemi odklepanja vhodnih vrat postajajo v današnjem času že nepogrešljivi del sodobnega načina bivanja in skoraj predstavljajo standard tudi v novogradnjah.

Pametne ključavnice

Človek se v tem sodobnem svetu vsakodnevno srečuje z raznovrstnimi elektronskimi procesi. Elektronski procesi seveda omogočajo tudi številne alternativne možnosti na različnih področjih njihove uporabe, zato to velja tudi za sodobno, praktično in varno odklepanje in zaklepanje vaših vhodnih vrat. Dejstvo pa je, da enako kot morate skrbno varovati klasični ključ, da ga ne izgubite ali vam ga ne ukradejo, morate skrbno varovati tudi elektronske naprave, s katerimi odklepate pametno ključavnico.

Možnosti so seveda različne: lahko se odločite za praktično odklepanje s pomočjo pametnega telefona, pri katerem najpogosteje priskočita na pomoč tehnologija Bluetooth ali brezžična spletna povezava, v nekaterih primerih pa lahko s pomočjo aplikacije upravljate vrata tudi na daljavo – preverite, ali so vrata zaklenjena, se povežete z varnostnimi kamerami, prižgete luči na daljavo ... Izberete si lahko tudi možnost odklepanja s posebno pametno kartico ali čipom ali pa s tipkovnico za vnos kode oziroma si poenostavite odklepanje z bralnikom prstnih odtisov. Cene pametnih ključavnic se začnejo že pri 50 €, seveda pa vas bolj kompleksne različice lahko stanejo tudi nekaj 100 €.

Oblikujte si svoj model vhodnih vrat

Oglejte si spodnji video, ki prikazuje, kako se z inovativnim sistemom Pirnar Onetouch in čitalcem prstnih odtisov vrata odklenejo samo z enim prstom, potezalo pa se elegantno in samodejno izvleče kar samo.

Najvarnejši sistem zaklepanja z dotikom: ključavnica na prstni odtis

Biometrični sistemi v kombinaciji s sodobno elektroniko predstavljajo prav poseben izziv: ste si kdaj predstavljali, da boste nekoč v svoj dom lahko vstopali zgolj s pomočjo svojega prstnega odtisa?

Dostop s prstnim odtisom je dandanes mogoč za računalnike, terminale, omrežja in seveda tudi za vhodna vrata. Kako deluje ključavnica na prstni odtis? Za uporabnika zelo preprosto! Pozabite lahko na izgubljene ključe, kartice in na pozabljena gesla. Svoj edinstveni prstni odtis imate vedno pri roki, mar ne?

Zaradi čistega udobja je ta biometrični način upravljanja tako med kupci kot tudi med prodajalci v zadnjih letih najbolj priljubljena izbira. Velja za preprostega, udobnega in varnega, hkrati pa za zelo sodobnega in pravzaprav prestižnega. Pri nekaterih izvedbah svoj prst preprosto položite na čitalnik, pri drugih različicah pa s prstom potegnete čezenj.

Tako uporaba kot tudi vgradnja sistema čitalnika prsnih odtisov je popolnoma preprosta. Privoščite si neprenosljivo pravico dostopa do lastnega domovanja, ki je med drugim kar 1.000-krat bolj varna v primerjavi s 4-mestno varnostno kodo. Verjetnost zlorabe čitalnika prstnih odtisov je namreč minimalna, če jo tudi številčno ponazorimo, zgolj 1 : 10.000.000.

Ali je mogoče odpiranje in zapiranje vhodnih vrat popolnoma brez dotika?

V podjetju Pirnar so za vas izdelali prva brezdotična in popolnoma samodejna hišna vrata na svetu. Vrata, ki jih lahko odpirate in zapirate zgolj s pogledom, niso več znanstvena fantastika, s Pirnarjevo inovacijo so takšna vrata postala resničnost. Pirnar Theatrica je pravzaprav vhodna stena, ki se samodejno in popolnoma brez dotika odpre in zapre samo lastniku. Pri odpiranju se nežno in neslišno pogrezne v sosednjo steno, za vami pa se spet neslišno zapre. Deluje s pomočjo sistema za prepoznavanje obraza: sistem lastnika prepozna in mu omogoči vstop popolnoma brez dotikanja. Si predstavljate? Vračate se s polnimi rokami nakupovalnih vrečk in namesto mrzličnega iskanja ključa, kartice, telefona ali drugega medija vas vaša vhodna vrata prepoznajo in se vam za dobrodošlico samodejno odprejo, ko vstopite, pa se za vami nežno zaprejo. Življenje s Theatrico postane čisti užitek!

Tehnologija prepoznavanja obraza v vhodnih vratih Pirnar

Podjetje Pirnar je razvilo sistem prepoznavanja obrazov, kjer lahko odklepate in zaklepate vhodna vrata samo s pogledom.

Edinstveni sistem za prepoznavanje obraza

Tehnologija prepoznave obraza sodi med najbolj natančne in najbolj zanesljive načine identifikacije. Človeški obraz je poleg prstnega odtisa človekova najbolj edinstvena lastnost, zato tehnologijo prepoznave obraza uporabljata predvsem vojska in policija.

Oblikujte si svoja vrata

Sistem za prepoznavo obraza deluje na podlagi prej pridobljene slike, ki je shranjena v spominu. Za varno in pravilno delovanje se mora v obraz usmeriti vsaj 30.000 infrardečih žarkov. Ti žarki potem prepoznavajo in določajo specifično obliko posameznikovega obraza, kot so oblika oči in nosu, pa čelne gube, potek čeljusti in druge specifične obrazne poteze. Najprej se torej postavite pred kamere, ki zajamejo vaš obraz in sistem za kamerami si zapomni določene značilnosti in podatke. V postopku za prepoznavo obraza običajno sodelujejo 3 infrardeče kamere: ena meri naravnost v obraz, druga v levo ali desno lice, tretja pa zajame obraz pod kotom. Vse tri kamere potem uskladijo in pošljejo podatke do računalnika, le-ta pa na podlagi prej pridobljenih slik potrdi ali ovrže pravilnost obraza.

Pirnar Theatrica - ko lahko odpirate vrata samo s pogledom

Zagotovite si maksimalno udobje in varnost z najsodobnejšimi načini odklepanja vhodnih vrat, ki jih v podjetju Pirnar prilagodimo vašim željam in potrebam. Vabljeni v naše prodajne salone, da se na lastne oči prepričate, kako preprosto je lahko življenje, ko skrb za odklepanje in zaklepanje prepustite najsodobnejšim tehnologijam na trgu.

Želite izvedeti več?

Pridite na kavo v naš najbližji razstavni salon in pogovorili se bomo o vaših željah.

REZERVIRAJTE SI TERMIN

Ali so vam bile te informacije v pomoč?
Vhodna vrata
Oblikujte svoja vhodna vrata
Pojdite v konfigurator
Saloni Pirnar
Obiščite salone Pirnar
Dotaknite se vhodnih vrat
Katalogi
Prenesite kataloge vhodnih vrat
Odkrijte vse modele vhodnih vrat
top