Preskoči na vsebino
Konfigurator 08 205 12 10

Kaj je sodoben dizajn in kako opremiti dom

Sodoben dizajn združuje vrsto slogov, ki so jih oblikovalci in arhitekti razvili od poznega 20. stoletja naprej.

Oprema hiše za sodoben izgled doma | PIRNAR

Nanj je silovito vplivalo modernistično gibanje v umetnosti, osredotoča pa se na specifične potrebe modernega življenja. Ne glede na to, ali ste ljubitelj družbenih omrežij ali zgolj listate po revijah – hitro lahko opazite, da so minimalističen dekor in izčiščene, bele linije priljubljene bolj kot kadarkoli prej.

Lastniki stanovanj in hiš se danes bolj kot v preteklosti osredotočajo na maksimalno uporabnost prav vsakega kosa pohištva. To se odraža v preprostosti sodobnega notranjega dizajna – pomislite na primer na popularne bele kuhinje z gladkimi površinami, uporabniku prijazne in preproste naprave, kot je npr. iPhone in božanske spalnice z velikimi panoramskimi okni. Z neverjetno hitro rastjo filozofskih gibanj, med katera sodi tudi minimalizem, ki ceni kakovost daleč pred količino, ne preseneča, da je sodoben dizajn potisnil nepotrebno okrasje povsem v ozadje. Namesto tega se sodoben dizajn osredotoča na uporabo in združitev najnovejše tehnologije in kakovostnih materialov za izdelavo pohištva in naprav, ki uporabnikom prinašajo maksimalno zadovoljstvo in storilnost.

Kako opremiti svoj dom – kje sploh začeti?

Opremljanje doma se na začetku pogosto zdi nemogoča naloga. Združevanje starejšega in sodobnega pohištva je lahko pravi izziv, prav tako pa ni preprosto začeti s popolne ničle. Kje bi sploh začeli? Kako izbrati barvno paleto, ki vam bo všeč tudi čez nekaj let ali desetletij? Na kaj se osredotočiti pri izbiri vhodnih vrat? Kako zagotoviti, da se bo pohištvo ujemalo in poskrbeti za uravnotežen, celosten videz?

S pomočjo strokovnjakov notranjega oblikovanja vam razkrivamo skrivnosti in najboljše nasvete za vse, ki ste pred izzivom opremljanja nove hiše ali stanovanja. Ti preprosti nasveti lahko tudi popolnim začetnikom bistveno olajšajo odločitve:

  • Najdite pravi navdih: Prebrskajte revije, Pinterest in bloge ter najdite svoj najljubši slog. Pomembno je, da že pred začetkom opremljanja v glavi izdelate jasno idejo svojega popolnega doma.
  • Oblikujte kolaž idej oziroma "mood board": Zbirajte izrezke, natisnite svoje najljubše fotografije ambientov, notranjega dizajna ter oblikujte paleto barv. Nato jih združite v celoto. Ta drugi korak je pomemben, saj vaše ideje približa resničnosti.
  • Za odločitve si vzemite dovolj časa: Prav gotovo ste navdušeni nad opremljanjem svojega sanjskega doma, vendar nikar ne hitite. Iskanje kakovostnega pohištva in okrasnih predmetov, ki bodo v vaš dom prinesli občutek luksuza, je dolgotrajen proces.

Sodobna vrata – izžarevajte brezčasen slog in luksuz

Pri opremljanju hiše pogosto pozabimo na slog vhodnih vrat, čeprav le-ta poskrbijo za prvi vtis. Zakaj so sodobna vhodna vrata tako posebna? Oblikovalci z njimi združujejo ne zgolj vizualno podobo, temveč tudi najbolj inovativno tehnologijo. Ne osredotočajo se zgolj na maksimalno estetsko vrednost, ampak iščejo tudi najnovejše metode implementacije vrhunske tehnologije. Mojstrsko izdelana vrata in ključavnice z nežnimi, neopaznimi linijami delujejo na videz popolnoma preprosto, vendar so v resnici izdelek dovršene tehnologije in predstavljajo temelj vsake hiše.

Dizajnerska vrata – kakšno zgodbo želite sporočiti?

Nobenega dvoma ni, da luksuzna vhodna vrata izjemno povečajo vrednost vsakega domovanja. Poleg finančnega vpliva pa najboljša sodobna vrata poskrbijo še za eno nepogrešljivo prednost, ki je hkrati tudi neprecenljiva – varnost. Sodobna vrata uporabljajo najnovejšo tehnologijo, ki vaš dom in vse ljubljene predmete v njem ohranja skrbno varovane. S funkcijami, kot so prepoznavanje obrazov ali odklepanje s pomočjo prstnih odtisov, so današnja vhodna vrata varnejša kot kadar koli prej. So nujen dodatek za vse tiste, ki se počutite negotove, ko so vaši otroci sami doma, ali pa ste nervozni, ko za dlje časa odhajate na dopust. Uporaba pametne tehnologije oz. avtomatizacije doma lahko znatno zmanjša vašo negotovost glede varnosti in vam hkrati nudi dizajnersko razkošje.

Vhodna vrata so prva stvar, ki jo zagleda vsak obiskovalec ali mimoidoči. Z izbiro modernih dizajnerskih vrat, ki odstopajo od povprečja, lahko svoj dom spremenite v pravi mojstrski izdelek, ki vas bo osrečeval ob prav vsakem pogledu.

Želite izvedeti več?

Pridite na kavo v naš najbližji razstavni salon in pogovorili se bomo o vaših željah.

REZERVIRAJTE SI TERMIN

Ali so vam bile te informacije v pomoč?
Vhodna vrata
Oblikujte svoja vhodna vrata
Pojdite v konfigurator
Saloni Pirnar
Obiščite salone Pirnar
Dotaknite se vhodnih vrat
Katalogi
Prenesite kataloge vhodnih vrat
Odkrijte vse modele vhodnih vrat
top