Preskoči na vsebino
Konfigurator 08 205 12 10

ZA TOPEL OBČUTEK DOMA

Lesena vhodna vrata

Izjemni leseni vhodi Pirnar bodo vaše goste pozdravili s toplino in naravnim izgledom. Izberite si unikaten model po lastnih željah. Les ustvarja edinstvene nianse, zaradi katerih si niti dve vratni krili nista popolnoma enaki.

VHODNA VRATA OBLIKUJTE LESENI VHOD

Masivna moč lesa za
varno in udobno bivanje

Les je odličen naravni gradbeni material. Zaradi topline, neštetih možnosti uporabe in prednosti ne gre nikoli iz mode. Ta čudoviti dar narave v Pirnarju obdelujemo z izrednim posluhom za oblikovanje in najsodobnejše inovacije. Lesene zunanje vhode po naročilu izdelujemo iz lesa smreke, macesna in hrasta. Ker je les naravna in živa stvar, si med seboj niti dve vratni krili nista popolnoma enaki. Narava namreč poskrbi, da je vsak model unikatna umetnina. Tudi vaš.

 • Hrastova vrata#1
  MOGOČEN HRAST

  Hrast je simbol trdnosti, vzdržljivosti in moči. Les je bogat s podrobnimi niansami, od sivobele do rjave in lahko močno potemni. To lastnost pri Pirnarju izkoriščamo pri barvanju z lazurami in premazovanju z olji, da dobimo bogate odtenke, ki spominjajo na eksotične vrste lesa.

  Raziščite hrastova vrata

 • Smrekova vrata#2
  PRILJUBLJENA SMREKA

  Vhodna vrata iz smreke ohranjajo značilno strukturo lesa, z lazurami pa jo obogatimo s štirimi različnimi svetlimi barvami. Odlično se podajo k naravnim tonom drugega stavbnega pohištva ali k svetlim talnim oblogam. Smrekov les se čudovito kombinira s katerokoli linijo Pirnarjevih vhodov, saj ponuja osnovo, ki jo je mogoče nadgraditi v klasični ali sodobnejši obliki.

  Raziščite smrekove vhode

 • Macesnova vrata#3
  PRIPOROČILO ZA
  LJUBITELJE MACESNA

  Zaradi trenutne nedobavljivosti macesna se pozanimajte o razpoložljivosti modelov v naših razstavno-prodajnih salonih ali si izberite vhodna vrata iz drugih vrst lesa.

Naravne prednosti čudovitih lesenih zunanjih vrat

Trajnostna lesena zunanja vrata Pirnar nudijo veliko mero udobja in funkcionalnosti, saj so izdelana iz kakovostnega in masivnega lesa, ki ga odlikujejo številne naravne prednosti. V vašem domu ustvarijo edinstven občutek pristne topline in se prilagajajo raznolikim arhitekturnim slogom. Vrhunsko se zlijejo tako s sodobnimi tehnološkimi inovacijami, ali pa po vilinsko ohranjajo pridih skrivnostne preteklosti. Zato si lahko omislite kakršnekoli lesene unikate po naročilu.

 • TRDNOST
  Les je trden
  TRDNOST

  Les je trpežen in močan material, ki poskrbi za zanesljivo stabilnost. Lesene mojstrovine nudijo izjemno konstrukcijsko trdnost, ki presega celo konstrukcije iz jekla. To velja tako za enokrilna kot za dvokrilna lesena zunanja vrata večjih dimenzij. Leseni elementi masivnega lesa ohranijo svojo nosilnost tudi v požaru in v zelo neugodnih vremenskih razmerah. Zdržijo tudi številne škodljive dejavnike.

 • IZOLACIJA
  Les je dober izolator
  IZOLACIJA

  Pomembna prednost lesenih vhodov je v optimalni zvočni in toplotni izolativnosti. Masiven les že sam po sebi nudi zelo dobro zvočno in toplotno izolacijo, saj zadržuje hladen zrak, ki prihaja iz zunanjosti, hkrati pa zadržuje topel zrak v notranjih prostorih. V Pirnarju lesena vhodna vrata obdelamo z dodatnim vgrajevanjem različnih izolacijskih materialov.

 • TRAJNOST
  Trajnost lesenih materialov
  TRAJNOST

  Lesena zunanja vrata so ekološka in okolju prijazna, saj ob izdelavi in uporabi puščajo minimalen vpliv na okolje, prav tako je les pomembna obnovljiva surovina. Leseni modeli so tako trajnostni proizvod, ki jih je mogoče učinkovito obnavljati in vzdrževati.

 • KAKOVOST BIVANJA
  Kakovostno bivanje v lesu
  KAKOVOST BIVANJA

  Les je hipoalergen material, zato lesena vrata blagodejno vplivajo na človeška dihala in s tem povečujejo kakovost bivanja. Lesena vrata namreč učinkovito regulirajo vlažnost zraka v bivalnih prostorih, saj je les živ material, ki diha.

 • VARNOST
  Varnost lesenih vrat
  VARNOST

  Masivna in zanesljiva zgradba lesenih vhodov, ki smo jim dodali še večtočkovne varnostne ključavnice z masivnimi kavlji, varuje vaš dom pred nepridipravi. Ko jih zaprete, ste lahko prepričani, da bo tako tudi ostalo.

 • RAZNOLIKA OBLIKA
  Raznolika oblika lesa
  RAZNOLIKA OBLIKA

  Zaradi različnih barvnih odtenkov, ki jih daje naravna barva v različnih vrstah lesa, lahko ustvarite sodoben ali klasičen dizajn, ki se zlije z arhitekturnim slogom hiše ali katerim drugim objektom in pri tem poudari vaš osebni slog. Lesene vhode kombinirajte tudi s trdnim aluminijem, pri čemer se notranji leseni okvirji združijo z zunanjo lupino.

OBLIKUJTE LESENA VHODNA VRATA

 

V minuti do svojih sanjskih vhodnih vrat

Iščete navdih za nova vrata?
Odgovorite na 5 kratkih vprašanj in prejeli boste 3 priporočene vhode glede na vaše želje.

Izberite svoj sanjski dom!

V katerem prostoru bi najraje preživljali prijetne popoldneve?

Izberite spalnico, kjer bi najraje brali priljubljeno knjigo!

Kad, tuš kabina ali oboje?

Prisegate na klasiko iz lesa ali moderni aluminij?

Oglejte si vhodna vrata po vašem izboru!

Izpolnite obrazec in na elektronski naslov boste prejeli 3 priporočene modele glede na vaše odgovore.

Si želite vhodna vrata ogledati v živo v Pirnarjevih salonih?

Oglejte si najlepše modele Pirnarjevih lesenih vrat

Izbira zunanjih lesenih vrat je praktično neomejena. Za trenutek zaprite oči in si zamislite, kakšen vhod si pravzaprav želite. Bo vaša hiša očarljivo klasična? Potem so za vas zanimive tradicionalne lesene mojstrovine, ki bodo kot jagoda na smetani zaokrožile vaš arhitekturni slog. Morda pa živite sredi mestnega vrveža in želite z lesenimi zunanjimi vrati vnesti nekaj naravne topline v urbani slog vašega doma? Napredni moderni in masivni leseni vhodi uslišijo prav takšne želje.

 • Leseni Pure hrast črni dodatek
 • Masivni hrastovi unikati
 • Leseni Ultimum Pure hrast

Lesena vhodna vrata Ultimum Pure - HRAST

Masivni hrastovi unikati linije Ultimum Pure se z elegantnimi sodobnimi ročaji in različnimi premazi čudovito podajo tudi k najsodobnejšim arhitekturnim stilom. Vsi vratni elementi so estetsko poravnani v enotni liniji, les pa kljub modernemu izgledu daje občutek topline. V kombinaciji s steklenimi obsvetlobami ustvarijo monumentalen vhod, ki v notranjosti hiše nudi dodatno naravno svetlobo.

 • Premium model smreka posevno okno
 • Premium smreka vrata z okni
 • Premium smreka razgiban relief
 • Premium vrata smreka svetloba okna

Lesena vhodna vrata Premium – SMREKA

Vhodna vrata iz smreke ohranjajo značilno strukturo in barvo lesa, v kombinaciji z alu elementi pa se barvna lestvica zelo razširi. Umirjena svetlejša barva se odlično poda tudi k sodobnejši arhitekturi in poudari posameznikovo individualnost. Kombinacija klasike in modernega pridiha ustvarja popoln vhod v vaše domovanje.

 • Premium model vrat macesen svetloba
 • Premium polna vrata macesen
 • Premium macesen vrata okna
 • Premium les macesen z okni
 • Premium model macesen z okni
 • Premium macesen vhod rdeckasto rjava

Lesena vhodna vrata Premium – MACESEN

Macesen poskrbi za izredno topel izgled lesenih vhodov, ker je že v osnovi rdečkaste barve. Izdelava modelov je možna v večbarvnih različicah, na notranji strani pa si lahko omislite drugačno barvo od tiste, ki jo imate na zunanji strani. Macesen vas bo očaral z gosto strukturo in izrazito izraženimi braniki, zato bo vaša hiša osupljivo izstopala iz povprečja.

OBLIKUJTE LESENA VHODNA VRATA

Edinstveni dodatki za osupljive lesene vhode

Lesena zunanja vrata lahko okrasite s številnimi dodatki po naročilu, ki ustvarjajo stilsko in estetsko dovršenost po vašem okusu. Omejitev pri dodajanju estetskih elementov ni, saj se lahko poigravate s številnimi barvnimi niansami lesa in zasteklitvami z neskončnimi možnostmi igre tekstur in dekorativnih vzorcev, ki ustvarjajo posebne učinke.

Poudarite les s steklom ali aluminijem

Steklo ali aluminij čudovito dopolnjujeta lesena vrata. Uporabite subtilno temno prekrivno steklo, s katerim boste poudarili vašo edinstvenost. Poljubno jih kombinirajte z aluminijem in z detajli dodajte pridih sodobnosti. V kombinacijami z obsvetlobami boste z lesenimi vrati ustvarili veličasten vhod, ki se prilagaja tudi najbolj modernim vhodom in hišam.

Dekorativno steklo za vrata Pirnar

Nagrajeni ročaji za veličastne lesene vhode

Izbira kljuk, ročajev in potezal za lesena zunanja vrata je izredno pestra in odvisno od stila vašega doma. Sodobne lesene modele lahko odlično kombinirate z najmodernejšimi ročaji, kot je OneTouch, ki se samodejno potopi v vratno krilo. Lesene inovacije krasijo tudi prestižni zunanji oglati ali okrogli ročaji in kljuke, ki so lahko osvetljeni ali pa vanje vgravirate osvetljen napis po vaši izbiri.

Kljuke rocaji za lesena vrata

Bogata paleta barv 

Lesena vhodna vrata je mogoče površinsko obdelati na številne načine. Lahko jih pobarvate ali pa izberete katerokoli naravno barvo lesa, s katero se stilsko približate barvi vaše fasade. Za Pirnarjeve lesene mojstrovine, ki jih izdelujemo iz hrasta, smreke in macesna, ponujamo bogat izbor lazurnih premazov in olj, s katerimi dosegamo različne barvne učinke. Od toplih zemeljskih odtenkov do hladnejših in svetlejših tonov barv, ki še dodatno poudarijo strukturo posameznega izbranega lesa.

Barve za lesena vrata

Izjemni dodatki za večjo varnost

Lesena vrata imajo izjemno močno kostrukcijsko stabilnost in trdnost, zato so že sama po sebi izredno varna. Varnost vaših lesenih vrat lahko dodatno nadgradite z višjimi varnostnimi standardi, okrepite ključavnico in cilinder, ojačate nasadila in se odločite za sodoben način odpiranja vrat s čitalcem prstnih odtisov SECURO.

Varnost za lesena vrata

ODKRIJTE VSE O DODATNI OPREMI

PIRNAR

Nasveti za izbor popolnih lesenih vhodov

 • Kje lahko kupite najboljša lesena vhodna vrata?

  Lesena vhodna vrata lahko kupite v Pirnarjevih salonih v Ljubljani, Mariboru ali Kopru oziroma pri izbranih prodajnih partnerjih po Sloveniji. Z osebnim svetovanjem v naših razstavnih salonih boste spoznali vse prednosti lesenih zunanjih vrat. Poleg svetovanja si boste najlepše modele lesenih vrat ogledali v živo in se sami prepričali o kakovosti, ceni in vrhunski izdelavi.

  Vabljeni, da si oblikujete svoj sanjski leseni vhod že danes v našem konfiguratorju.

  OBLIKUJTE LESENA VHODNA VRATA

 • Kakšne so prednosti lesenih vrat v primerjavi z drugimi?

  Lesena vrata imajo vrsto prednosti pred drugimi materiali. So izredno trdna, stabilna, varna in ne boste verjeli, celo nekajkrat močnejša od jekla, zato se lesena konstrukcija dobro obnese tudi v požaru. Zaradi izjemne masivnosti jo lahko izdelujemo v različnih velikostih.

  Les je naravni material, ki diha. Zelo dobro uravnava vlažnost in skrbi za zdravo bivanje. Zaradi svoje masivnosti nudi izjemno toplotno izolativnost in z določenimi nadgradnjami tudi dodatno zvočno izolacijo.

 • Kako izgledajo lesena vrata po 10 letih?

  Les je naravni material, ki zaradi dolgoročne izpostavljenosti različnim vremenskim razmeram spreminja svoj izgled. Obstoj barve se razlikuje glede na vrsto lesa, ki ste jo izbrali za svoja lesena vrata, lokacije ter od redne nege in vzdrževanja.

  Sami lahko učinkovito poskrbite za večjo obstojnost vaših lesenih vrat. Že ob nakupu je pomembno, da so strokovno obdelana, zaščitena in prebarvana.

  V kolikor imate stara vrata, ki se zaradi vremena in časa krivijo, vam priporočamo, da se obrnete na strokovnjake, ki bodo z izkušnjami in znanjem poskrbeli, da vašim lesenim vratom povrnejo lesk in podaljšajo življenjsko dobo.

 • Kako čistiti in vzdrževati lesena vhodna vrata?

  Les je živ material, zato potrebuje redno in ustrezno zaščito. S svojimi lesenimi vhodnimi vrati ravnajte pazljivo, sicer lahko nastanejo poškodbe na površini oz. barvi, pri čemer je pogostost vzdrževanja odvisna od barvnega odtenka in lokacije montaže.

  Čiščenje in nego lesenih površin priporočamo vsaj dvakrat letno. Čistite jih z nežno vlažno krpo in neabrazivnimi čistilnimi sredstvi za les. V primeru poškodbe površine je pomembno, da se poškodovano mesto popravi takoj, sicer obstaja nevarnost, da v les prodre voda, ki pozimi zamrzne, zaradi česar se lahko premaz odlušči.

  Zaradi zunanjih vplivov lahko pride do poškodb na barvi. Površino, ki mora biti pred oljenjem suha in brez prahu, očistite z vlažno krpo ter ponovno naoljite. Površino naoljite, počakajte 5 minut, da se olje vpije, nato pa odvečno olje izbrišite s krpo v smeri letnic.

  Ker je les naraven material, se lahko kljub isti lesni vrsti pokažejo na površini določene barvne razlike. Tudi če les prevlečete z lazuro, se včasih te svojevrstnosti lesa ne da odpraviti.

  Za odpravo večjih poškodb se za nasvet in odpravo posvetujte s strokovnjakom. Manjše poškodbe, kot so praske in drobne razpoke, lahko popravite s tankim čopičem ter vodotopnim premaznim sredstvom na akrilni bazi.

 • Kako varna so lesena vhodna vrata?

  Lesena vhodna vrata so zaradi svoje masivnosti in trdnosti izredno varna in trpežna. Za dodatno varnost lahko poskrbite na različne načine. Izberite kakovostne kljuke, ključavnice, nasadila, kukala in samozapirala, ki morajo biti zaradi same teže vratnega krila masivnejša. Priporočamo uporabo večtočkovne ključavnice z različnimi modernejšimi načini zaklepanja. Tudi cilindrični vložek lahko poveča varnost, vendar le, če je nameščen na kakovostna lesena vhodna vrata. Najboljša rešitev pri starejših gradnjah je zamenjava starih vrat z varnostnimi, ki bodo poskrbela za dodatno protivlomno zaščito.

Ali so vam bile informacije o izdelkih v pomoč? (20 ocene, Ø 4,9)
Vhodna vrata
Oblikujte svoja vhodna vrata
Pojdite v konfigurator
Saloni Pirnar
Obiščite salone Pirnar
Dotaknite se vhodnih vrat
Katalogi
Prenesite kataloge vhodnih vrat
Odkrijte vse modele vhodnih vrat
top