Preskoči na vsebino
Konfigurator 08 205 12 10

Ogledalo vašega doma - začnite z vrati Pirnar

Prva stvar, ki vas najprej pozdravi in sprejme, so lepa vrata, ko se po napornem dnevu, polnem obveznosti in hitrega tempa, vračate v varno zavetje svojega doma.

Stik z zunanjim svetom so prav vaša zunanja vrata | Pirnar

Vaša izbrana vhodna vrata so prva stvar, ki vas pozdravi in sprejme, ko se po napornem dnevu, polnem obveznosti in hitrega tempa, vračate v varno zavetje svojega doma. Prav tako je vaš vhod prvi stik sorodnikov, obiskovalcev, prijateljev, sosedov in znancev z vami in kot tak oddaja vsem sporočilo o vaših vrednotah in gostoljubnosti, o vaši urejenosti in občutku za prostor ter estetiko.

Prvi stik z vašim domom

Vhodna vrata so prvi stik zunanjega sveta z vašim domom, njihova funkcionalnost, videz in izbor materialov so ključni za doseganje ravnovesja med varnostjo ter videzom, ki ga definirajo različni materiali, barve in dodatki. Ko se odločate za nakup novih vhodnih vrat, velja razmisliti tako o usklajenosti podobe z zunanjim izgledom in interjerjem vašega doma kot tudi o vizualnem učinku. Dobro razmislite, kaj si želite z njimi sporočiti in kakšen vtis želite vzbuditi v drugih, ki stopijo pred vaša zunanja vrata v hišo.

Na trgu vhodnih vrat lahko najdete pri različnih ponudnikih široko paleto stilov in kombinacij materialov. Pomembno je, da se pred samo izbiro vhodnih vrat pogovorite s strokovnjaki o prednostih in značilnostih materialov. Izbirate lahko med lesenimi in aluminijastimi vhodnimi vrati ali kombinaciji obeh materialov.

Tako lahko lesena vhodna vrata kombinirate z aluminijem, pri čemer bo aluminij na zunanji strani, ker je obstojnejši v ekstremnih vremenskih pogojih, kot so močno sonce ali močnejši nalivi. Prav tako vam aluminij omogoča lažje vzdrževanje in čiščenje, pri čemer vam ni treba odreči toplini lesa.

Tako aluminijastim kot lesenim inovativnim vhodnim vratom je skupna možnost kombiniranja s steklenimi elementi, ki vaš vhod vizualno nadgradijo s premišljenim prehajanjem svetlobe.

Naj se skozi vaš dom pretaka pozitivna energija

Vaš dom je odraz vašega načina življenja, simbolizira vaše interese, čustva in vrednote, ki kot ogledalo odsevajo našo notranjo energijo. Vhod je prostor, skozi katerega vstopa energija v vaš dom. Na prehajanje energije v vaš dom lahko vplivate tudi s premišljeno izbiro barv in oblik vaših vhodnih vrat.

Temnejše barve, kot so na primer črna in temno modra, postavijo ščit, ki absorbira energijo, ki prehaja v vaš dom iz zunanjosti, medtem ko bo bela barva odbila vse slabe misli in poskrbela za svetel prehod v vaš dom. Izbira prave barve ni pomembna samo za vaša vhodna vrata, ampak tudi za vaš predprostor. Močne in svetle barve, kot so na primer oranžna in rumena, vas bodo vsekakor razveselile ob prihodu domov, saj so to barve sreče in veselja. Zato za predprostor in hodnik izberite tople ali svetle, ki simbolizirajo dobrodošlico. Če se odločite za hladnejše tone, kot so pomirjujoče zelene ali modre barve, bodo le te blagodejno vplivale na vaš nivo stresa, ki se je nabiral čez dan.

Naj bo vaš predprostor uporaben in vizualno privlačen

Ko opremljamo predprostor, notranji opremi velikokrat ne posvečamo preveč pozornosti, a že s preprostimi rešitvami in dodatki, lahko poživite ta prostor v svojem domu, ki bo dodal piko na i vašemu domu in bo hkrati osebna izkaznica vašega celotnega bivalnega prostora. Priskrbite svojemu predprostoru naraven vir svetlobe, morda tako, da izberete vhodna vrata z večjimi steklenimi elementi. Učinek prehajanja svetlobe skozi vhodna vrata lahko popestrite z večjim ogledalom, ki bo povečalo količino svetlobe in hkrati optično povečalo prostor.

Z izborom tal iz parketa lahko tako povečate domačnost in toplino svojega doma že ob vstopu vanj, če že imate položeno keramiko, si omislite veliko mehko preprogo, ki bo vnesla nekaj topline in nežnosti. Ker v predprostor običajno vstopamo obuti, se pri izbiri barve držite manj občutljivih odtenkov sive ali peščene barve. Videz prostornosti lahko dosežete z vgradnimi omarami v svetlih tonih, ki se zlijejo s stenami vašega predprostora. Z vgradno omaro lahko hkrati pridobite prostor za shranjevanje vrhnjih oblačil in obutve ter jo kombinirate z okrasnimi policami, kamor lahko postavite družinske fotografije in okrasne vazice z rožami.

Ob svojem novem vgradnem inovativnem pohištvu predvidite tudi prostor za obešalnike in mesto, na katerega lahko sedete, ko se preobuvate. Če imate dovolj prostora, si lahko izberete udoben in okrasen naslanjač z barvnimi okrasnimi blazinami, ki bo še bolj poživil vaš predprostor in mu dodal nekaj osebnosti. Pri opremljanju doma morate imeti v mislih, da je le ta odraz vaše notranjosti in hkrati okolje, ki naj bi spodbudno vplivalo na vašo ustvarjalnost in regeneracijo telesa in duha po napornem delovnem tempu. Pomagajte si s praktičnimi inspiracijami in sestavite svoj sanjski dom, ki bo govoril vašo zgodbo, v katerem se boste počutili udobno in sproščeno že pred vhodnimi vrati.

Želite izvedeti več?

Pridite na kavo v naš najbližji razstavni salon in pogovorili se bomo o vaših željah.

REZERVIRAJTE SI TERMIN

Ali so vam bile te informacije v pomoč?
Vhodna vrata
Oblikujte svoja vhodna vrata
Pojdite v konfigurator
Saloni Pirnar
Obiščite salone Pirnar
Dotaknite se vhodnih vrat
Katalogi
Prenesite kataloge vhodnih vrat
Odkrijte vse modele vhodnih vrat
top