Preskoči na vsebino
Konfigurator 08 205 12 10

ČUDOVITI SVET VHODNIH VRAT PIRNAR

Bogata paleta barv za vaša vhodna vrata

Obarvajte vaša sanjska vrata glede na izbrani material z barvami po RAL lestvici, lesnim dekorjem, lazurnimi premazi ali olji.

VHODNA VRATA OBLIKUJTE SVOJ VHOD

Poiščite navdih za vašo sanjsko barvo vrat

Izbira barve vhodnih vrat je odvisna predvsem od sloga vašega doma, značaja in od izbrane fasade. Žive, pisane fasade praviloma zahtevajo bolj umirjen ton vrat oziroma eno ali dvobarvne različice, medtem ko imate pri bolj umirjenih tonih fasad več svobode pri izbiri pisanih ali vzorčastih vrat. Z modeli boste živeli še desetletja, zato dobro premislite, ali se boste odločili za bolj klasične barve, kot so bela, jekleno modra, siva ali rjava oziroma katerikoli naravni odtenek lesa, ki vam je všeč. Za vas smo pripravili pet čudovitih ambientov z različnimi odtenki vrat. Morda najdete v njih navdih za svoja.

Bela vrata

Nevtralna bela vrata so vedno priljubljena zimzelena izbira. Lepo se podajo raznolikim arhitekturnim stilom, njena diskretnost pa omogoča, da se poigrate z različnimi dodatki, osvetlitvami in dekoracijo. Siva ali kamenčasta fasada ustvarja idealne razmere za namestitev snežno belih vrat. Ta kombinacija že na daleč odraža prestiž in unikatnost vašega doma. Bela se odlično dopolnjuje tudi z uokvirjenim vitražnim steklom in stopnicami iz marmorja.

Bela vhodna vrata

Modra vrata

Modra vrata pri nas še vedno veljajo za redkejšo izbiro, saj lahko v določenih odtenkih deluje precej drzno in s tem edinstveno, v tujini pa so zelo razširjena. Modro povezujemo s spokojnostjo in inteligenco, zato so določeni odtenki povsem umirjeni in se diskretno zelo lepo dopolnjujejo s svetlejšo fasado. 

Modra vhodna vrata

Siva vrata (RAL 7016)

Antracitna vhodna vrata (RAL 7016) so vedno v trendu in zato ni strahu, da bi vaš vhod kdajkoli izgledal zastarelo. Ker gre za moderno različico z metalik pridihom, razmislite, da v tak vhod vključite tudi sodobno tehnologijo, kot je samodejno potezalo Pirnar OneTouch. Vratni ročaj se samodejno izvleče iz površine vratnega krila, ko lastnik vrata odklene s prstnim odtisom, nato pa se samodejno tudi potopi nazaj v vratno krilo.

Siva vhodna vrata

Zelena vrata

Razmišljate o zelenih vratih? Mnogi jo povezujemo z naravo, narava pa je naše varno zatočišče. Ni čudno, da deluje pomirjujoče in v temnejših odtenkih precej elegantno. V kombinaciji s kamnito opečnato fasado in z dodatnimi dekorativnimi elementi, kot je na primer diskretno zelenje na obeh straneh vrat, čudovito izstopa in poudarja estetski videz celotnega vhoda v vaš dom.

Zelena vrata

Vrata v barvi lesnega dekorja

Ko govorimo o trendih, ne moremo mimo vhodnih vrat v imitaciji lesa. Z lesnim dekorjem hrasta in oljke boste ustvarili naraven izgled vašega vhoda, obenem pa ohranili vse prednosti kakovostne aluminijaste konstrukcije.

Vrata v barvi lesnega dekorja


OBLIKUJTE SVOJ VHOD

Aluminij omogoča izbor neštetih barv

Aluminij je vsestranski material, ki omogoča vrsto različnih obdelav, med njimi so tudi vrata v neštetih kombinacijah. Izbirate lahko med mat ali sijaj toni po RAL lestvici, strukturnimi in metalnimi toni ali lesnimi in okrasnimi dekorji. Uporaba lesnih dekorjev v imitaciji hrasta in oljke ustvari še posebej topel občutek prihoda domov. Večina aluminijastih vrat je prevlečena s praškastim premazom, ki zagotavlja dolgo življenjsko dobo in zahteva minimalno vzdrževanje. Enakomernost premaza zagotavlja gladek zaključek brez grudic ali kapljic kot tudi dolgotrajno obstojnost in kakovost ne glede na nepredvidljive vremenske razmere.

 • Vrata v barvi lesnega dekorja
 • Antracit siva vhodna vrata
 • Klasična vrata v sivi barvi
 • Rjava vrata v barvi lesnega dekorja
 • Rjavkasta vrata in 2 obsvetlobi
 • Siva vrata
 • Siva vrata z obsvetlobama
 • Rjava in siva vrata z obsvetlobama

OBLIKUJTE SVOJ VHOD

Lesena vrata oplemenitite z lazurami ali olji

Pri lesu je izbira barv po navadi manjša, saj večina prisega na bolj naraven videz. Če ste pripravljeni nekaj časa vložiti tudi v nego lesa, boste nagrajeni z njegovo izjemno lepoto, toploto in mehkobo.

Lazurni premazi

Lazurni premaz je odporen na neabrazivna čistila in kemikalije, vrata pa je preprosto obnavljati. Vlago, ki jo veže nase, kljub plasti premaza postopoma oddaja nazaj v okolje. To pomeni, da premazi kljub velikemu nihanju temperature ne pokajo in se ne luščijo. Vratom nudijo več zaščite, so tudi UV-odporni, vendar tudi bolj prekrijejo naravo lesa.

Oljni premazi

Če se odločite za naravni videz lesa, za katerega je značilna siva patina, lahko namesto lazur uporabite zaščito z olji. Oljni premazi ne spreminjajo pozitivnih lastnosti lesa, zato dihajo z lesom, se z njim raztezajo in krčijo. Prodrejo v globino lesa in tako preprečijo vdor vlage. Če primešamo naravne pigmente, bistveno povečamo odpornost proti UV-žarkom.

Lesena vrata

OBLIKUJTE SVOJ VHOD

PIRNAR

Nasveti za izbor najlepšega odtenka vašega novega vhoda

 • Odtenek vrat izbirajte ob pravilni oz. realni svetlobi

  Morda ste ob obisku trgovine z barvami popolnoma navdušeno izbrali takšno, ki se zdi kot nalašč za vaš vhod. Pozabili pa ste, da neonske luči ne prikažejo realne slike. Ali pa ste jo videli zgolj na zaslonu računalnika ali pametnega telefona, niste pa je preverili v živo.

  To lahko vodi v negativno presenečenje, ko je barva ob dnevni svetlobi videti popolnoma drugače. Zato ne pozabite, da je prav vedno potrebna dodatna pozornost in upoštevanje dane svetlobe. V salonih Pirnar vam je za lažjo predstavo na voljo ogled realnih odtenkov vhodnih vrat.

 • Upoštevajte barvno paleto zunanjosti vaše hiše

  Pri izbiri pohištva in odtenkov v notranjosti hiše je popolnoma samoumevno, da imamo v mislih prostor kot celoto. Naša vnema pri izbiri celovite barvne palete pa velikokrat izgine, ko gre za zunanje elemente hiše. Določanje sheme ni pomembno zgolj za notranje prostore, ampak je ključno tudi pri izbiri vrat. Pred odločitvijo za zmagovalno različico odtenka zunanjih vrat je smiselno pomisliti na fasado, okna, rolete in zunanje pohištvo ob vhodu.

 • Upoštevajte izgled vaše okolice

  Tudi če ste po naravi drzni in brezkompromisni, je dobro, da pri izbiri različice za vhodna vrata upoštevate izgled okolice in da v mislih ohranite ulico kot celoto. Če je soseska barvno usklajena, lahko izberete drznejšo izbiro. Primerjava tonov vrat vaših najbližjih sosedov je tako odličen način, da ugotovite, kateri odtenki vhodov vas v resnici najbolj privlačijo. Najbolj pa vam priporočamo osebni obiska enega izmed Pirnarjevih salonov, kjer vam bodo strokovnjaki z veseljem svetovali, kaj izbrati.

 • Izberite odtenek, ki v vas zbudi močna čustva

  Ko se po napornem dnevu vračate iz službe, naj pogled na vhod v vas pričara občutke domačnosti, ljubezni in udobja. Ko stojite pred vhodom svojega doma, naj vaša izbira barve očara obiskovalce in v vas vzbudi občutke ponosa.

Ali so vam bile informacije o izdelkih v pomoč?
Vhodna vrata
Oblikujte svoja vhodna vrata
Pojdite v konfigurator
Saloni Pirnar
Obiščite salone Pirnar
Dotaknite se vhodnih vrat
Katalogi
Prenesite kataloge vhodnih vrat
Odkrijte vse modele vhodnih vrat
top