Preskoči na vsebino
Konfigurator 08 205 12 10

ČUDOVITI SVET VHODNIH VRAT PIRNAR

Dvokrilna vrata za monumentalen vhod v hišo

Z dvokrilnimi vhodi odpirate vrata v mogočno notranjost vašega domovanja.

VHODNA VRATA OBLIKUJTE SVOJ VHOD

Privlačni in vsestranski dvokrilni vhodi

Sodobni arhitekturni trendi stremijo k odpiranju prostorov, pri čemer moderna dvokrilna vrata individualnim hišam vdihnejo mogočnost, prostornost in brezčasno eleganco. Obenem zmanjšujejo občutek utesnjenosti in zaprtosti ter domu dajejo pridih svobode. V Pirnarju gremo še korak dlje in s tovrstnimi vrati ustvarimo čarobni obred prehoda iz trušča zunanjega sveta v spokojnost in varnost vašega doma.

 • Dvokrilni vhod Premium 1016
 • Dvokrilna vrata Ultimum 530
 • Dvokrilni vhod Ultimum 530

Estetske in funkcionalne prednosti

Vrhunsko izdelana dvokrilna vhodna vrata dodajo vaši hiši povsem nov izgled, povečajo vrednost vaše nepremičnine, so praktično poljubnih dimenzij, obenem pa imajo vrsto funkcionalnih prednosti. A še vedno je najpomembneje, da se v arhitekturnem smislu dopolnjujejo z vašim domovanjem, individualnimi potrebami in željami.

Povečan vstop v prostor

Ena najpomembnejših prednosti je povečanje prostora. Selitev ali menjava pohištva sta le dva praktična razloga, zaradi katerih boste cenili preprostost prenašanja velikih predmetov skozi dvojna vrata, namesto da bi jih morali manevrirati skozi en sam vhod. Pomemben praktični vidik je tudi večja preglednost prostora, še posebej če imate otroke, ki se bodo igrali na dvorišču pred hišo.

Velika dvokrilna vrata

Osupljiv razgled v notranjost

Praktičnost še zdaleč ni edina pomembna funkcionalnost teh zunanjih vrat. Če radi prirejate zabave na domu in ste po duši gostitelj, potem bodo dvokrilna vhodna vrata ustvarila nepozabno dobrodošlico. Takšna vrata namreč še posebej estetsko delujejo, če se odprejo na večjo teraso ali zimski vrt.

Dvokrilna vrata na terasi

Elegantna pika na i vaši hiši

Vrhunsko izdelana dvokrilna vhodna vrata ustvarijo izjemen estetski vtis na celotno domovanje. Obiskovalcem zaželijo prav posebno dobrodošlico, katere glavni namen je navdušiti in zapeljati. Pri Pirnarju smo šli še korak dlje in monumentalnost dvojnih vrat ponesli v prihodnost z najnaprednejšimi tehnološkimi inovacijami in dodatki, kot so prekrivno steklo ali obsvetlobe.

Dvojna vrata Pirnar

Naravna svetloba in poljubne dimenzije

Dodatna prednost teh zunanjih vrat je, da ustvarjajo več naravne svetlobe. V kombinaciji s steklom funkcionalno osvetljujejo predprostor, obenem pa je steklo tudi čudovit sodoben oblikovalski poudarek. Če se odločite za obsvetlobo na obeh straneh dvokrilnih vrat, boste dosegli vtis večjega in mogočnejšega vhoda, hkrati pa boste v svoj predprostor spustili še več dnevne svetlobe. Dvokrilna vhodna vrata zato ne poznajo standardnih dimenzij, ampak se prilagajajo željam in arhitekturnemu načrtu hiše.

Dvokrilna zunanja vrata

VHODNA VRATA PIRNAR

Bogat izbor materialov za dvokrilna vrata

Za dvokrilna vhodna vrata lahko izberete različne materiale, vendar je aluminij tisti, ki je z več vidikov najbolj optimalna izbira:

 • ALUMINIJASTA VRATA
  Dvokrilna aluminijasta vrata

  Največja strukturna stabilnost in deformacijska trdnost. Aluminij je najpogostejša izbira materiala za sodobna velika vrata, saj zagotavlja največjo strukturno stabilnost in deformacijsko trdnost. To je pri vratih večjih dimenzij zelo pomembno.

  Najboljša toplotna izolativnost. Aluminij zagotavlja izredno toplotno izolativnost, kar je pomemben faktor pri vratih večjih dimenzij, saj lahko toplotna izguba povzroči dodaten energetski strošek.

  Možnosti površinske obdelave. Aluminij nudi neskončne možnosti površinske obdelave. Z minimalnim vzdrževanjem več leti obdrži svojo prvotno obliko in videz, zato je izredno hvaležen material tudi za takšna velika vhodna vrata.

  Poljubne kombinacije z ostalimi materiali. Aluminijasta vrata je mogoče poljubno kombinirati z lesom, steklom in celo kamnom, odvisno od izbranega modela vhodnih vrat in samega dizajna.

 • LESENA VRATA
  Dvokrilna lesena vrata 1081

  Les je izredno primeren material tudi za dvokrilna vrata. Lahko so povsem sodobnega izgleda, ali pa nam pričarajo občutek klasike in domačnosti. Lepo se prilegajo tradicionalnemu arhitekturnemu stilu, kjer z izbiro lesa še posebej poudarimo rustikalni oziroma starinski slog vrat. Tudi pri lesenih dvokrilnih vratih ne sprejemamo kompromisov glede varnosti. Masivna lesena vrata so stabilna in trpežna in zato podeželski stil izredno primeren za uporabo tako velikih vhodov.

OBLIKUJTE SVOJ VHOD

Nasvet arhitekta

"Ko se odločate za dvokrilna vrata, je najpomembneje, da upoštevate proporcionalnost oziroma merilo vrat proti celotni hiši. Namen tovrstnih vrat je namreč, da se odpirajo v večji prostor, v avlo ali na teraso in s tem ustvarijo občutek monumentalnosti, pomembnosti. Ta veličastnost se bo razgubila, če jih boste uporabili za vhod v ozek hodnik ali manjši prostor. Priporočljivo je tudi, da jih na zunanjem delu poudari določen arhitekturni element, ki zaznamuje vhod. Bodisi zid bodisi velika steklena površina, ki ponazarja vhod v hišo kot prehod med zunanjim in notranjim svetom. Odločitev za morebitna dvokrilni vhod naj bo predvsem premišljena in že na začetku vključena v arhitekturni načrt vašega doma."

Rok Luzar, arhitekt

Izjemna varnost dvokrilnega vhoda

Tudi če so vhodna vrata nadstandardnih dimenzij, glede varnosti, načrtovanja in izdelave ni kompromisov. Pri Pirnarju smo v zadnjih letih razvili sistem za varno odpiranje, ki onemogoča kakršnokoli manipulacijo z vhodom, zagotavlja najvišjo trenutno dosegljivo raven varnosti in obenem najvišjo možno stopnjo udobja.
Pirnar OneTouch je sistem, ki s skritim čitalcem prstnega odtisa prepozna lastnika in šele nato samodejno izvleče skrito potezalo, ki sočasno razsvetli okolico in vhodna vrata se odklenejo. Po vstopu v dom potezalo samodejno izgine nazaj v površino vrat, vrata se zaklenejo in s tem nepovabljenim gostom onemogočijo dostop.

Varna dvokrilna vrata

Ali so vam bile informacije o izdelkih v pomoč? (3 ocene, Ø 4,7)
Vhodna vrata
Oblikujte svoja vhodna vrata
Pojdite v konfigurator
Saloni Pirnar
Obiščite salone Pirnar
Dotaknite se vhodnih vrat
Katalogi
Prenesite kataloge vhodnih vrat
Odkrijte vse modele vhodnih vrat
top