Preskoči na vsebino
Konfigurator 08 205 12 10

Steklena vrata za varen in eleganten dom

Steklena vrata so prava izbira za sodobna ali klasična vhodna vrata, odvisno od arhitekturnega stila vaše hiše in vaših želja.

VHODNA VRATA OBLIKUJTE SVOJ VHOD

Ali so steklena vrata dovolj varna in vzdržljiva?

Vključitev stekla v vaša vhodna vrata bo zagotovo ustvarilo eleganten, estetski izgled, verjetno pa se sprašujete, ali so takšna vrata tudi dovolj varna in vzdržljiva. Steklo je običajno zelo krhek material, a ga s posebnimi postopki obdelave spremenimo v izjemno trdno in vzdržljivo snov, ki je skorajda nelomljiva. S posebnimi postopki obdelave ustvarimo delce, ki se ne razbijejo na vse strani, ampak ostanejo kompaktni. S kaljenjem ali lepljenjem dobimo močno varnostno različico. Če jo nadgradimo v steno iz prekrivnega stekla, lahko še dodatno okrepimo naša vhodna vrata.

Vrata iz polnega stekla

Izjemne prednosti steklenih vrat

Vrhunska funkcionalnost
Marsikdo se ob misli na vključitev stekla v dizajn vhodnih vrat ustraši slabše energijske učinkovitosti vrat ali zmanjšane varnosti, vendar je bojazen popolnoma odveč. V Pirnarju uporabljamo tri- in štiri-slojno izolativno različico, ki učinkovito preprečuje toplotne izgube, nudi vrhunsko akustično udobje in obenem zagotavlja visoko raven varnosti.

Brezčasna estetika
Masivna izolativna različica vašim vratom doda eleganco in v dom spusti naravno svetlobo. Omogoča številne čarobne obdelave – peskanje, matiranje, ornamentno ustvarjanje vzorcev in motivov, graviranje, ustvarjanje vitražev in drugo. Steklo je lahko prozorno, satinirano, belo ali barvno. Možnosti je neskončno, edina omejitev je vaša domišljija.

Vsestranska uporaba
V svoja vhodna vrata ga vključite na številne načine in v številnih oblikah. Ustvarite na primer drobne detajle, kot so horizontalne črte vzdolž vrat ali pa ga vključite kot velik središčni okras. Odločite se za steklo kvadratne oblike, delno zaobljeno, okroglo, ovalno ali polkrožne oblike. Vse je odvisno od sloga objekta, vaših želja in osebne estetike.

 

Različne vrste steklenih vrat in prednosti

Vzdrževanje in nega
steklenih površin

Za čiščenje stekla uporabljajte običajna čistila za steklo in mehko krpo, ki ne povzročajo prask ali poškodb. Trdovratne madeže odstranjujte najprej s primernimi topili, kot so etanol, aceton ali čistilni bencin, nato pa jih izperite z vodo. Pri čiščenju s topili moramo paziti, da ne poškodujemo robnega tesnjenja izolacijskega stekla, tesnila ali ostalih organskih delov, kot so na primer silikonske fuge. Za čiščenje stekla ne uporabljajte močne alkalne pralne luge ali kisline, še posebej fluorovodikove kisline, kot tudi ne čistilna sredstva na osnovi fluorovodika. Pri čiščenju priporočamo krožne gibe od zgoraj navzdol in od znotraj navzven. S to tehniko boste zagotovili, da se bo čistilno sredstvo spenilo in dobro očistilo celotno stekleno površino.

Ali so vam bile informacije o izdelkih v pomoč?
Vhodna vrata
Oblikujte svoja vhodna vrata
Pojdite v konfigurator
Saloni Pirnar
Obiščite salone Pirnar
Dotaknite se vhodnih vrat
Katalogi
Prenesite kataloge vhodnih vrat
Odkrijte vse modele vhodnih vrat
top