Preskoči na vsebino
Konfigurator 08 205 12 10

5 najboljših lastnosti alu vrat

Katere so glavne značilnosti kvalitetnih alu vrat? Prednosti so številne, saj so narejena iz vrhunskih profilov, ki jim dajejo izjemne izolativne, strukturne in oblikovne možnosti.

Profili, izolacija, varnost, raznolikost | Pirnar

Razmišljate o novih alu vratih in ne veste, za kakšna bi se odločili? Poskusite aluminijasta vhodna vrata, ki imajo mnogo prednosti in osupljivih lastnosti. Za vas smo izbrali pet najboljših, ki izkazujejo, da so Pirnarjeva ALU vrata prava izbira. Pozabite na zahtevno vzdrževanje in dolgočasne oblike. Zaljubite se v preprosto uporabo in tehnološko dovršenost, ki jo dobite le pri nas.

Vrhunski profili

Srce vsakih Pirnarjevih vrat so vrhunski profili, Zanje skrbijo pri našem partnerskem podjetju Schüco. Aluminijasti profili so robustni in vzdržljivi. Čeprav je ta material v osnovi mehak in dobro prevaja toploto in zvok, ga v postopku predelave s pomočjo izolacije in več komor spremenimo v stabilne, protivlomne in funkcionalne profile, ki ne prevajajo toplote, zvoka in se ne deformirajo. Tako se vrata iz njih ponašajo s široko paleto dimenzij, barv in tekstur.

Jeklo je po drugi strani simbol trdnosti in varnosti. To velja tudi za jeklene profile, ki jih prav tako uporabljamo. Zaradi svoje moči in trdnosti so ti lahko zelo tanki in vitki, s čimer ustvarjamo popolnoma nove oblike vrat. Jekleni profili zdržijo izjemna bremena, zato se odlično obnesejo pri večkrilnih vratih, vratih z obsvetlobami in nadsvetlobami in pri vratih večjih dimenzij.

Neskončna možnost oblikovanja

Pri Pirnarjevih aluminijastih vratih ni omejitev. Izpolnimo vam lahko vsako željo. V sodobni arhitekturi se namreč kažejo potrebe po vse večjih dimenzijah vhodnih vrat, zato je zelo pomembna tudi njihova statična stabilnost. Aluminijasta vhodna vrata z inovativnimi tehničnimi rešitvami zagotavljajo brezhibno funkcionalnost tudi pri nadstandardni višini od 2.300 mm pa vse tja do 2.700 mm ter nadstandardni širini vrat do 1.260 mm.

Podobno je tudi pri samem oblikovanju. V naši ponudbi so kolekcije vrat s klasičnimi, minimalističnimi in drznimi potezami, ki jih najdete pod imeni Classico, Pure, Multilevel in Premium. Pri aluminijastih vratih lahko izbirate med mavrico barvnih odtenkov, material pa kombinirate s steklom ali lesom in se igrate z različnimi osvetlitvami.

Varnost

Vhodna vrata so portal v vaš intimni svet. Poleg tega, da so vizualno privlačna in prijetna za uporabo, od njih pričakujemo, da nas varujejo pred hrupom ulice, vremenskimi vplivi in neželenimi pogledi. Še najbolj od vsega pa si želimo, da bi za njimi bilo varno vse, kar nam je ljubo. Vhodna vrata nas morajo varovati pred ognjem in dežjem ter preprečevati vstop vlomilcem, ki zmeraj znova najdejo nove načine za vstopanje v naše domove.

Alu vrata, ki so kombinirana z lesom ali celo s karbonom, se ponašajo z izjemno togostjo in čvrstostjo, zato se nanje lahko zares zanesete. Vsekakor je trdnost in varnost vrat odvisna od elementov in profilov, iz katerih so zgrajena. Profili iz aluminija in jekla s petimi komorami ter dodatni osrednji profili izbranih proizvajalcev dajejo vratom Pirnar osnovo, iz katere nastanejo lepa, varna in trdna vrata.

Izolativnost

Treba je omeniti, da vrhunski profili, ki jih uporabljamo, pomenijo poleg večje varnosti tudi boljšo toplotno in zvočno izolacijo. Taki profili, kombinirani z odličnimi izolativnimi materiali, sestavljajo vratna krila, ki jim ni para. Zagotavljamo vam najnatančnejšo izdelavo in kasneje tudi vgradnjo naših vrat, kar je za preprečevanje uhajanja zvoka in toplote zelo pomembno. Za Pirnarjevimi vrati boste spoznali, kaj sta mir in tišina, saj bodo ublažila vse zvoke z ulice, pozimi pa boste občutili, da je brez prepiha in vdorov mrzlega zraka precej lepše živeti. In ne pozabite na prihranke pri kurjavi!

Sodobne tehnologije

Klasičen ključ je že tisočletja simbol varnosti, a vendarle prihajajo nove tehnologije, ki tudi vhodnim vratom omogočajo evolucijo. Elektronsko zaklepanje nadomešča mehanskega, hkrati pa prinaša mnoge prednosti. V aluminijasta vrata z lahkoto vgradimo elektronske ključavnice, ki imajo zelo dolgo življenjsko dobo, rokovanje z njimi pa je tako preprosto, da navadnega ključa sploh ne boste več pogrešali. Vrata lahko zdaj odpirate s kartico, številčno kodo, prstnim odtisom ali celo s prepoznavo obraza.

Še kljuke in potezala so na ta račun postali nekaj popolnoma drugega, kot so bili včasih. Zdaj so lahko elegantno potopljeni v površino vrat in se prikažejo le vam in vašim domačim. Vrata se samodejno zapirajo, odpirajo in zaklepajo, tako da loputanje z njimi nikakor ni več potrebno. Nežno ravnanje z vrati pa zagotovo podaljša njihovo življenjsko dobo.

Čudovita potezala so lahko zelo minimalistična, po drugi strani pa si lahko omislite razkošna kristalna, ki se razsvetlijo, ko vrata odpirate. Paleta možnosti osvetlitev pa se tukaj šele začne. Če si nekaj lahko zamislite, lahko pri nas to tudi uresničimo. Preizkusite nas. Pirnarjevi saloni vas vabijo, da si sami ogledate izjemne površine vhodnih vrat in se prepričate, da so resnično najboljša za vas.

Želite izvedeti več?

Pridite na kavo v naš najbližji razstavni salon in pogovorili se bomo o vaših željah.

REZERVIRAJTE SI TERMIN

Ali so vam bile te informacije v pomoč?
Vhodna vrata
Oblikujte svoja vhodna vrata
Pojdite v konfigurator
Saloni Pirnar
Obiščite salone Pirnar
Dotaknite se vhodnih vrat
Katalogi
Prenesite kataloge vhodnih vrat
Odkrijte vse modele vhodnih vrat
top