Preskoči na vsebino
08 205 12 10

Ideje za dekoracijo vhodnih vrat

Vhodna vrata so na nek način obraz vsakega doma, saj so tisto, s čimer obiskovalci in mimoidoči najprej pridejo v stik in na podlagi česar si ustvarijo prvi vtis. Pripravili smo nekaj idej za dekoracijo!

Ideje za dekoracijo vhodnih vrat | PIRNAR

Vhodna vrata so na nek način obraz vsakega doma, saj so tisto, s čimer obiskovalci in mimoidoči najprej pridejo v stik in na podlagi česar si ustvarijo prvi vtis. Zato je seveda pomembno, da so prijazna, izrekajo dobrodošlico in osupnejo obiskovalca, hkrati pa vsem mimoidočim nezmotljivo sporočajo, da nudijo vašemu domu tudi neprebojno varnost. Drugo dosežemo z izbiro kakovostnih vhodnih vrat s protivlomnimi lastnostmi in z najsodobnejšim sistemom zaklepanja, ki nudi najvišjo raven varnosti, prvo pa z drobnimi detajli, ki pričarajo eleganco, drznost, domačnost in predvsem vratom dajo tisti osebni pečat, ki je samo vaš.

Kakšne možnosti okrasitve vhodnih vrat so na voljo?

Izbira materiala

Možnosti za dekoracijo vhodnih vrat je seveda veliko – deloma lahko želeni estetski učinek dosežemo že s samo izbiro materiala in dizajna vrat. Če izberemo lesena vhodna vrata, jih lahko poljubno okrasimo z različnimi rezbarijami, ki lepo zaokrožijo videz tradicionalnih domov. Podoben učinek lahko dosežemo tudi z aluminijastimi vrati v antičnem videzu.

Steklo kot nepogrešljiv detajl

Tako les kot aluminij lahko kombiniramo s steklom, s čimer lahko – odvisno od obdelave le-tega – dosežemo tako klasičen kot sodoben videz vrat. Steklo lahko vključimo kot detajl v sama vrata ali pa ga uporabimo za obsvetlobo in nadsvetlobo. S tem prinesemo v svoj dom nekaj več svetlobe in ustvarimo prijetno toplino tudi v notranjosti doma.

Kombinacija materialov za vtis sodobnosti

Če želimo doseči sodoben videz, lahko pri zasnovi samih vhodnih vrat izberemo kombinacijo lesa in aluminija, ki se čudovito dopolnjujeta – les izraža toplino in stik z naravo, medtem ko aluminij zagotavlja trdnost, vzdržljivost in odlično toplotno izolativnost. Če se odločimo za kombinacijo aluminija in lesa – tudi v tem primeru lahko kot detajl svetlobe vključimo steklo – so možnosti kombiniranja pravzaprav neskončne. Lahko se odločimo za lesena vrata z drobnimi detajli v aluminiju ali aluminijasta vrata z elementi lesa, ki kot njegovo popolno, mehko in toplo nasprotje izvrstno poudarjajo surovo eleganco aluminija. Tako k lesu kot k aluminiju se čudovito podajo tudi različni dodatki iz inoksa – potezala in kljuke, okvirji in vstavki, okrasni paneli ipd.

Igranje z materiali: neskončne možnosti površinske obdelave

Oba materiala nudita številne možnosti površinske obdelave, ki pričarajo popolnoma različne učinke. Boste izbrali naravno barvo lesa ali ga boste pobarvali? Ali veste, kako lahko s kontrastnimi barvami navidezno dosežete učinek povečanja vrat? Se boste odločili za mat ali visok sijaj? Morda kombinacijo? Kakšno strukturo boste izbrali – gladko ali strukturirano, ki z dotikom v konicah prstov prebudi igrivost v vsakem od nas. Kakšno barvo boste izbrali? Boste steklo zatemnili, peskali ali kako drugače obdelali? Možnosti je zares neskončno mnogo.

Igra svetlobe in senc

Očarljiv detajl, ki vsekakor nudi dandanes nepogrešljivo funkcijo, je tudi LED-osvetlitev vašega novega vhoda. S skrivnostno osvetlitvijo potezala, z bogato svetlobno dekoracijo ob vratnem krilu, osvetljenim pragom ali s pametno osvetlitvijo, ki vas že na daleč prepozna in vam samodejno osvetli vhod ob prihodu ali odhodu, boste pričarali pravcato čarovnijo, obenem pa poskrbeli, da bo vaše vstopanje kar se da varno, brezskrbno in preprosto.

Drobni, a osupljivi detajli

Nikoli ne podcenjujte moči drobnih detajlov, ki zaključijo celoto. Vaša vrata pa naj bodo še tako skrbno izbrana, vrhunsko oblikovana in mojstrsko izdelana, potrebujejo nekaj, kar jim bo dalo pečat izjemnosti in jim vdihnilo vašo osebno noto. Posebej za vas oblikovano in vam prilagojeno potezalo je lahko ta češnja na vrhu smetane, ki jo iščete.

Samodejna izvlečna in uvlečna potezala
Potezalo, ki od daleč sploh ni videti kot potezalo, saj je diskretno umaknjeno v notranjost vrat, je lahko tisti izjemni element presenečenja, ki ga iščete za svoj vhod. Visokotehnološko potezalo se preprosto aktivira samo z vašim prstnim odtisom in se ob dotiku senzorja popolnoma samodejno izvleče, nato pa za vami tudi samodejno pospravi. Ne le, da je takšen način vstopanja eden od najsodobnejših na trgu, je tudi eden najvarnejših, saj tako pospravljeno potezalo skoraj onemogoča kakršnokoli manipulacijo z vrati.

Potezala iz žareče kovine in žarečega kristalnega stekla
MagmaLux vratna potezala in kljuke z osvetljenim vratnim dekorjem ustvarijo pridih brezkompromisne sodobne elegance, medtem ko potezala CristalLux z osvetljenim kristalnim steklom pričarajo občutek brezčasnosti in izjemnosti. Kristalno steklo, ki se ponoči prijetno sveti, je prestižen detajl, ki že na daleč poudari vaš brezhibni okus in ljubezen do ekstravagantnih detajlov. Prestižna nagrada GERMAN DESIGN AWARD SPECIAL MENTION 2019, ki so jo ta potezala prejela, priča o njihovi osupljivi prepričljivosti, edinstvenosti in dovršeni popolnosti.

Personalizirana potezala
Svoja vratna potezala pa lahko tudi personalizirate s svojim priimkom ali s poljubnim napisom, ki prefinjeno osvetljen poudarja vašo izjemnost – nihče na svetu vam ni enak. In tudi vašemu vhodu in vašemu domu ni enakega. Vaš dom je edinstven zato, ker je napolnjen z vašo neusahljivo energijo, strastjo do življenja, odločnostjo in odličnostjo, ki je samo vaša.

Oglejte si številne možnosti in najnaprednejše rešitve za dekoracijo vhodnih vrat v salonih Pirnar v Ljubljani ali Mariboru ter se posvetujte s svetovalci, ki vam bodo pomagali izbrati detajl na vhodnih vratih, ki bo samo vaš in ga boste ponosno občudovali še desetletja.


dekoracija steklo osvetlitev ročaji


Katalogi

Prenesite si kataloge najnovejših in inovativnih vhodov Pirnar. Preglejte jih z najbližjimi ali pa jim jih pošljite po e-pošti.

S prenosom katalogov soglašam, da družba Pirnar d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen trženja storitev, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov Pirnar d.o.o., Bravničarjeva 20, 1000 Ljubljana. Več

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...