Preskoči na vsebino
Konfigurator 08 205 12 10

Jesenska in zimska okrasitev vrat – izdelajte sami!

Vsak letni čas ima svoje čare, s katerimi lahko poudarite lepoto svojih vhodnih vrat. Preberite, kaj lahko naredite sami.

Vrata si lahko lepo okrasite tudi sami | Pirnar

Vsak letni čas nas zna očarati s svojimi posebnostmi, ki se jih že vnaprej veselimo. Jeseni pridejo tisti čudoviti meseci, ko pobiramo pridelke svojega dela in proslavljamo radodarnost narave. Pozimi pa je čas za uživanje v snežni pravljici, ki daje čas za počitek tako naravi kot ljudem. Zakaj ne bi nekaj sezonskega vzdušja pričarali še pred svojimi vhodnimi vrati? Ne glede na to, kako čudovita so sama po sebi, jih lahko ustrezna dekoracija poudari in pred hišo ustvari jesensko ali zimsko pravljico.

Jesenski darovi narave

Jesen je obdobje izobilja, zato lahko povsem brez sramu svoj vhod, stopnišče ali kar celoten dovoz zasujete s pridelki. Za osnutek vzemite bale sena, samokolnice, košare ali kako pomanjšano repliko kmečkega voza. Nadaljujte z velikimi oranžnimi, pisanimi in zelenimi bučami, dodajte grmičke krizantem v loncih, jabolka, šope pšeničnih klasov. Ne pozabite na sončnice in kakšno simpatično strašilo. Če vas bolj mika minimalizem, je dovolj, da ob vrata postavite skromnejši aranžma ali pa okvir vrat poudarite z vencem iz listja in jesenskega cvetja.

LED osvetlitev

Čeprav v Sloveniji zadnjega oktobra praznujemo dan reformacije, se vplivu zabavne noči čarovnic ne moremo popolnoma izogniti. Simpatično strašljive izrezljane buče se v raznih nočeh na vsa usta smejejo mimoidočim. Če vam je ta način zabave ljub, si kar privoščite. Rezljanje buč je lahko sproščujoča zabava, za katero potrebujete le nožičke in nekaj domišljije. Namesto sveč uporabite majhne LED lučke, ki lahko pred vhodnimi vrati svetijo vso noč, ne da bi vas skrbelo za varnost.

Venec izobilja

Če si želite na vhod namestiti le skromno dekoracijo, razmislite o venčku. Potrebujete le osnovo za venec, ki jo lahko kupite v hobi trgovinah, ali pa jo izdelate sami iz vejic ali srobota. S pomočjo žice, vrvice ali vročega lepila nanjo pritrdite liste, živobarvne gozdne plezalke, kostanj, želod, sončnice, veje ciprese ali vrese. Tudi tukaj imate na voljo vse možnosti – od minimalizma do bogato obloženega venca, ki se kar šibi od izobilja letnega časa. Na vrata ga pritrdite s pomočjo snemljivega kavlja, da ga lahko kasneje varno in brez prask odstranite.

Brezčasne ciprese, mačehe in vresa

Dekoracija, ki vas bo razveseljevala celo jesen in še pozno v zimo, če bo vreme dokaj milo, je preprosta zasaditev ciprese, vrese (Calluna vulgaris) in mačeh. Poljubno jih lahko kombinirate na stalnih gredicah ob vhodu ali pa jih le za to sezono postavite v visoke posode. Omislite si lahko simetrično postavitev na obeh straneh vhodnih vrat, kar se najbolj poda h klasičnim linijam vrat iz kolekcije Classico, saj bo celota delovala kot podoba z versajskega vrta. Pri bolj moderno zasnovanih vhodih iz drugih kolekcij, kot so kolekcije Multilevel, Pure ali Premium pa ste lahko pogumnejši in poskusite z asimetričnimi dekoracijami in drzno pristriženimi grmički.

Adventni venec

Kar hitro se jesen prevesi v zimo, zato je na mestu, da razmislite o adventnem vencu. Podobno kot pri jesenskem, tudi tega izdelate iz osnove, ki jo lahko kupite ali izdelate sami. Tukaj je osnova največkrat narejena iz smrekovih vej, na katere se dodajo različni okraski: storži, posušene rezine citrusov, steklene krogle, lučke in trakovi.

Venec je lahko tudi zelo skromen, a nekoliko bolj sodoben, narejen zgolj iz vej, ki jim dodate le pentljo.

Božični venec

Zimsko veselje

Namesto venca lahko na vrata obesite košarico s suhim aranžmajem, vrata obrobite z girlando iz smrekovih vej in pentelj, od jeseni pa ste morda shranili tisto cipreso, ki bo tudi zdaj našla svoje mesto pred hišo. Druga možnost je, da nabrane veje iz gozda prebarvate v belo ali srebrno in iz njih izdelate šopek, ki mu lahko dodate še drobcene lučke. Ljubitelji romantične zime ne pozabite na ogromne laterne, v katerih gorijo luči, k njim pa se podajo še brezova polena s svojimi črno-belimi vzorci. Zagrizeni smučarji pa presenetite svoje obiske s starinskimi lesenimi smučkami, na katere obesite preprost venec.

Pirnar se poda k vsemu

Pirnarjeva najboljša vhodna vrata vas že sama razvajajo s svojo lepoto. Z različnimi dodatki iz stekla in kristala, odločnimi linijami ter z nežnimi lučmi vas vabijo domov. Veličastnemu vhodu, ki ste ga skrbno izbrali, vdihnite osebnost še s sezonskimi dekoracijami. Pokažite svoj slog, pa naj bo ta igriv, razkošen ali asketski. K Pirnarjevim vratom se poda vse, zato si dovolite ustvarjati.

Želite izvedeti več?

Pridite na kavo v naš najbližji razstavni salon in pogovorili se bomo o vaših željah.

REZERVIRAJTE SI TERMIN

Ali so vam bile te informacije v pomoč?
Vhodna vrata
Oblikujte svoja vhodna vrata
Pojdite v konfigurator
Saloni Pirnar
Obiščite salone Pirnar
Dotaknite se vhodnih vrat
Katalogi
Prenesite kataloge vhodnih vrat
Odkrijte vse modele vhodnih vrat
top