Preskoči na vsebino
Konfigurator 08 205 12 10

Po meri vašega doma: izbira najlepših vrat iz lesa

V vašem domu lahko prav lesena vrata ustvarijo svojevrsten občutek pristnosti in topline, obenem pa les odlikujejo številne lastnosti, zaradi katerih je idealna izbira materiala za vhodna vrata. Preostane vam le še odločitev, katero vrsto masivnega lesa boste izbrali.

Trdnost, izolacija, varnost, udobje so lesena vrata | PIRNAR

Trajnostna lesena vhodna vrata Pirnar nudijo veliko mero udobja in funkcionalnosti, saj so izdelana iz kakovostnega in masivnega lesa, ki ga odlikujejo številne naravne prednosti. Les je namreč trpežen in močan material, ki poskrbi za stabilno konstrukcijo. Les je hkrati tudi odličen naravni izolator, zato so lesena vhodna vrata različnih dimenzij primerna tudi za vgradnjo v objekte s slabšo izolacijo in za pasivno gradnjo. Lesena vrata so ekološka in okolju prijazna, saj ob izdelavi in uporabi puščajo minimalen vpliv na okolje. Poleg tega je les tudi hipoalergen material, zato lesena vhodna vrata blagodejno vplivajo na človeška dihala in s tem povečujejo kakovost bivanja. Zaradi različnih barvnih odtenkov, ki jih daje naravna barva v različnih vrstah lesa, lahko ustvarimo sodoben ali klasičen dizajn, ki se zlije z arhitekturnim slogom hiše ali katerega drugega objekta ter pri tem poudari vaš želeni slog. Lesena vrata lahko kombinirate tudi s trdnim aluminijem, pri čemer se notranji leseni okvirji združijo z zunanjo lupino iz aluminija.

Trdnost, izolacija in regulacija vlage

Lesena vhodna vrata nudijo izjemno konstrukcijsko trdnost, ki presega celo konstrukcije iz jekla. To velja tako za enokrilna kot za dvokrilna lesena vhodna vrata večjih dimenzij. Leseni elementi masivnega lesa ohranijo svojo nosilnost tudi v požaru ter v zelo neugodnih vremenskih razmerah. Les je lahek, a hkrati močan, trpežen in varen material, ki zdrži številne škodljive dejavnike. Ravno zato je les tudi preprost za vzdrževanje in nudi dolgo življenjsko dobo. Pomembna prednost lesenih vhodnih vrat je tudi v optimalni zvočni in toplotni izolativnosti. Masiven les že sam po sebi nudi zelo dobro zvočno in toplotno izolacijo, saj zadržuje hladen zrak, ki prihaja iz zunanjosti ter hkrati zadržuje topel zrak v notranjih prostorih. V podjetju Pirnar pa lesena vhodna vrata obdelamo z dodatnim vgrajevanjem različnih izolacijskih materialov, kot so mineralna volna, poliuretanska pena in drugi materiali. Dodatno toplotno učinkovitost dosežemo z vgrajevanjem zelo kakovostnih steklenih plošč. Lesena vrata učinkovito regulirajo vlažnost zraka v bivalnih prostorih, saj je les živ material, ki diha.

Lesena vhodna vrata iz treh vrst masivnega lesa

Pirnar lesena vrata po meri izdelujemo iz treh različnih vrst masivnega lesa. Pri tem je smrekov les precej svetel s poudarjenimi mejami med branikami, ki dajejo vhodu specifičen videz smrekovega lesa s temnejšimi črtami. Za vhodna vrata iz smrekovega lesa pa lahko izbirate med štirimi lazurnimi barvami, ki naravni les dodatno osvetlijo ali potemnijo. Vhode iz smrekovega lesa lahko kombinirate z aluminijastimi elementi, ki poudarijo estetsko dovršenost izdelka. Lesena vhodna vrata izdelujemo tudi iz macesnovega lesa z gosto strukturo in poudarjeno rdečkasto barvno nianso, ki jo lahko spreminjamo z nanašanjem lazurnih in oljnatih barv. Na voljo so tudi vhodna vrata, ki jih izdelujemo iz masivnega, vzdržljivega in trdnega hrasta. Hrastov les nudi širok razpon barvnih nians, vse od temno rjave, svetlo rjave ter do sivobele naravne barve. Ne glede na naravno barvno nianso hrastovega lesa pa lahko les obogatimo z nanašanjem lazur in s premazovanjem z olji, zato da lahko ustvarimo prestižen in eksotičen videz sodobnega Pirnarjevega vhoda.

Lesena vrata s steklom in zasteklitvijo po naročilu

V lesena vhodna vrata lahko vgradimo različne dodatke in elemente po naročilu. Med drugim so na voljo tudi kombinacije z aluminijem, dodatki iz nerjavečega železa ter zasteklitev, ki jo lahko uporabimo tako na večjih površinah v obliki steklenih plošč ali pa s steklom ustvarimo manjše detajle, ki zaokrožujejo slog in lepoto lesa. Lesena vrata s steklom lahko poudarimo s prosojnimi ali satiranimi stekli, ročno obdelanimi vitraži ter z različnimi steklenimi ploščami z vzorci in motivi po izbiri. V lesena vrata lahko vgradimo tudi barvna stekla s kovinskim sijajem ter stekla z vdelanimi lečami, dodatki taljenega stekla ter prestižnimi kristali. Nudimo tudi tehnologijo večslojne zasteklitve, pri čemer lahko izbirate med trislojno in štirislojno zasteklitvijo. Večslojna zasteklitev je odlična izbira za zunanja vhodna lesena vrata, saj nudi optimalno varnost in energijsko varčnost. Pri tem so med posameznimi sloji stekel termični mostovi, ki učinkovito preprečujejo, da bi skozi steklene plošče uhajala toplota.

Izdelava lesenih vrat po meri

Da bi se lažje odločili, katera lesena vhodna vrata izbrati za vaš dom, lahko iz naše spletne strani prenesete datoteko in si ogledate kataloge Pirnar vhodov iz različnih kolekcij, kot je linija Premium, Classico, Multilevel in druge. Tako boste dobili boljši vpogled v naravne barve lesa, teksture, sloge, dodatke, zasteklitve in druge elemente, ki jih lahko po naročilu vgradimo v vaša nova lesena vhodna vrata. Preko spletne strani pa se lahko naročite tudi na brezplačen izris.

Če si želite v živo ogledati najnovejše modele Pirnar vhodov pa lahko obiščete naš salon v Ljubljani na Bravničarjevi ulici 20. Tu si lahko ogledate od 50 do 60 najbolj prodajanih modelov Pirnar vhodov, s svetovalcem pa se lahko pogovorite o najbolj ustrezni izbiri masivnega lesa, dodatkov in drugih elementov. Pridobite ponudbo za lesena vrata po meri ter podrobne informacije o kakovostni montaži vhodnih vrat, ki jo opravljajo naši strokovni delavci.

Želite izvedeti več?

Pridite na kavo v naš najbližji razstavni salon in pogovorili se bomo o vaših željah.

REZERVIRAJTE SI TERMIN

dom
Ali so vam bile te informacije v pomoč?
Vhodna vrata
Oblikujte svoja vhodna vrata
Pojdite v konfigurator
Saloni Pirnar
Obiščite salone Pirnar
Dotaknite se vhodnih vrat
Katalogi
Prenesite kataloge vhodnih vrat
Odkrijte vse modele vhodnih vrat
top