Preskoči na vsebino
Konfigurator 08 205 12 10

Montažna hiša postaja nov svetovni trend

Montažna gradnja je nov trend, ki se je pojavil na trgu novogradenj. Poleg svoje zračnosti in hitre izdelave, vam nudi še veliko več ugodnosti in udobja.

Izolacija, hitrost gradnje in prihranki | Pirnar

Odločitev za gradnjo nove hiše predstavlja zelo velik korak, zato je pomembno, da si izberete tako, ki bo najbolj ustrezala vašim potrebam in željam. Trg je preplavljen s ponudniki tako klasičnih kot montažnih hiš, zato si pred končno odločitvijo pridobite čim več informacij. Tradicionalna gradnja je še vedno običajna in pogosta odločitev, kljub temu da je lahko takšna hiša potratna, stroškovno neučinkovita in neprilagodljiva. Dandanes je vedno bolj pogosta tudi gradnja montažnih hiš, saj sta njeni glavni lastnosti enostavna in prilagodljiva gradnja, ki je hkrati tudi ekološka in stroškovno ugodnejša. Poznavanje montažne gradnje je ključno pri nakupu in izbiri vašega novega doma. V nadaljevanju spoznajte, kakšne prednosti vam prinaša.

Odlična toplotna izolacija in energetska varčnost

Med načrtovanjem hiše se je treba natančno posvetiti njeni toplotni izolativnosti, ki je eden najpomembnejših delov vsakega montažnega objekta. Zasnova sodobnih montažnih hiš nudi toplotno udobje in hkrati zmanjšuje porabo energije. Leseno ogrodje, povezano v celoto, kljubuje zunanjim vplivom, kot so na primer sunki vetra in močan sneg. Pomembna lastnost montažne hiše je ta, da je v montažni gradnji že v nosilni steni lesene konstrukcije vgrajena toplotna izolacija, tako da ima montažna hiša bistveno večjo prednost pri toplotni prehodnosti kot klasična gradnja. Klasične gradnje so znane po masivnih stenah, pri katerih prihaja do počasnejšega pregrevanja, medtem ko imajo montažne gradnje tanjše stene in se zaradi tega pozimi hitreje ogrejejo, poleti pa hitreje in lažje ohladijo.

Hitrost gradnje in potresna varnost

Živimo v času, hitrega tempa, ko je vsaka minuta pomembna in predstavlja koordinacija službenih in družinskih obveznosti vsakodnevni izziv, zato je bistveno, da se tudi pri gradnji novega doma pozanimamo o težavnosti in časovnem razponu same gradnje. Osnovni element pri montažni gradnji je les, katere je bistvo, da objekt sestavimo iz vnaprej izdelanih elementov in je zaradi tega gradnja hitra in enostavna, saj gre za vnaprej pripravljen material, ki ga strokovnjaki elemente sestavijo v celoto na območju gradnje, zato je tudi sama gradnja čistejša in zaščitena pred vremenskimi vplivi. Sam čas gradnje je odvisen tudi od vrste izvedbe, vgrajenih materialov in zahtevnosti objekta.

Kaj pa potresna varnost? Ko razmišljamo o gradnji energetsko učinkovitega ter potresno varnega doma, lesena montažna gradnja nima konkurence. Les izvrstno prenaša različne obremenitve, ter tako odlično prestane upogibno silo, ki nastane ob potresu. Škoda na objektu je velikokrat odvisna od teže le-tega, zato so montažne hiše varnejše, saj so predvidoma štirikrat lažje od klasične gradnje, zato so potresno varnejše, gradite pa jih lahko tudi na tleh z manjšo nosilnostjo. Poleg tega je montažna gradnja tudi požarno varna. Les pri gorenju ustvarja samozaščitno plast, ki ščiti notranjost hiše in pri tem poskrbi, da ne izgubi svojih nosilnih lastnosti, to tudi, da imamo ob morebitnem požaru več časa, da se umaknemo na varno.

Zdrava bivalna klima in hitra sanacija

Montažna gradnja je primarno narejena iz naravnih materialov, ti pa so izjemno zračni, kar zagotavlja čist in svež zrak, k čemur pripomore tudi redno prezračevanje. Veliko ponudnikov montažnih hiš nudi ob gradnji različne sodobne sisteme prezračevanja, ki zagotavljajo vedno svež in čist zrak v prostorih, ob enem pa imajo majhno porabo energije. Primerni so tudi za ljudi z alergijami na cvetni prah, saj iz zraka odstranjujejo delce peloda in prahu, ki bi lahko vplivali na vaša dihala.

Tudi sanacija montažne hiše je veliko preprostejša in predvsem hitrejša od sanacije klasične gradnje. Elemente montažne hiše lahko preprosto odstranite, kar v primeru poplav pomeni hitrejše in kakovostnejše sušenje celotne konstrukcije, saj lahko dele sten, notranje obloge in izolacijo preprosto zamenjate.

Stroškovna preglednost

Ena ključnih prednosti montažne gradnje je stroškovna preglednost, kar pomeni, da so vsi stroški vnaprej znani, saj se cena tekom gradnje ne spreminja. V prvi fazi nakupa vas ponudnik seznani s končno ceno naložbe, kar pomeni, da so vsi stroški fiksni in že ob podpisu pogodbe veste, da ne bodo ogrožali vaše finančne varnosti. Še vedno lahko tekom gradnje prilagajate in spreminjate vaše želje glede materialov in opreme, kar pa bo seveda vplivalo tudi na končno vrednost vaše naložbe. Financiranje montažne hiše je postopno glede na posamezne gradbene faze, kar pomeni, da vam zato vam ni treba takoj izplačati celotnega zneska.

Vhodna vrata po naročilu

Bistven arhitekturni element vašega doma so ravno vhodna vrata, ki na gostih in mimoidočih pustijo poseben pečat. Torej, kako izbrati prava vhodna vrata za hišo? Prelistajte PIRNAR kataloge alu vhodnih vrat. Izberite si najljubši model, ki hkrati odraža značaj vaše hiše. Razmislite o različnih opcijah dodatne opreme in barv, s katerimi boste poživili svoj novi dom.

Pri alu zunanjih vratih imate neomejene možnosti personalizacije.

Videti sliko vhoda Pirnar je lahko navdušujoče. A to vas niti v sanjah ne bo pripravilo na kup presenečenj, ko jih boste otipali v živo. Obiščite nas v čudoviti poslovni stavbi na Bravničarjevi 20 v Ljubljani ali na Ptujski cesti 17 v Mariboru.

V naših salonih je na ogled jagodni izbor najlepših in najbolj prodajanih modelov. Oglasite se in v živo otipajte najnovejše lepotce med Pirnarjevimi vhodi.

Želite izvedeti več?

Pridite na kavo v naš najbližji razstavni salon in pogovorili se bomo o vaših željah.

REZERVIRAJTE SI TERMIN

Ali so vam bile te informacije v pomoč?
Vhodna vrata
Oblikujte svoja vhodna vrata
Pojdite v konfigurator
Saloni Pirnar
Obiščite salone Pirnar
Dotaknite se vhodnih vrat
Katalogi
Prenesite kataloge vhodnih vrat
Odkrijte vse modele vhodnih vrat
top