Preskoči na vsebino
080 74 47

Pika na i vsakim vhodnim vratom – steklo

Vhodna vrata s steklom so pravi magnet za oči. Ko stopite bliže, spoznate pravo mojstrstvo, ki je vtkano v izdelavo takih vrat.

Pika na i vsakim vhodnim vratom - steklo

Steklo je čudovit material, ki so ga ljudje že davno začeli uporabljati za dekorativne in praktične namene. Čeprav je zahteven za obdelavo, pa izdelki iz njega nenehno navdušujejo s svojimi oblikami, ki se nenehno igrajo s svetlobo, tako da nikoli ni prišel iz mode. Sodobna tehnologija in tradicionalno znanje o njegovi obdelavi omogočata, da je danes steklo lahko izjemno funkcionalen in osupljivo lep dodatek vhodu. Pred izborom elementov za svoja nova vhodna vrata s steklom razmislite o nekaterih njihovih pomembnih lastnostih.

Funkcije stekla na vhodnih vratih

Svetloba

V želji po čim večji količini naravne svetlobe v stanovanju ali hiši vgrajujemo zmeraj večje steklene površine. To velja tudi za vhodna vrata. Vhodna vrata s steklom predstavljajo vir osvetlitve hodnika ali predsobe, pri čemer lahko z različnim materialom to svetlobo povsem reguliramo. Moderna stekla prepuščajo veliko svetlobe, medtem ko povsem preprečujejo poglede v notranjost, spet druga prepuščajo manj svetlobe, ali pa se z njo poigravajo zaradi svoje strukture ali barve. Možnosti je nešteto.

Temperatura

Toplotne izgube v hiši so na steklenih površinah največje, zato je potrebno izbrati resnično dobro zasteklitev, da se temu izognemo. S trojno ali četverno zasteklitvijo, ki je izdelana z najsodobnejšimi tehnološkimi postopki ne boste imeli težav. Toplotno izolativna stekla na vratih se ne bodo pregrevala in prepuščala poletne vročine v prostor, pozimi pa ne bodo popustila pred hudim mrazom, kar vam bo prihranilo čedno vsoto denarja za ogrevanje.

Hrup

V kakšnem okolju živite? Si želite zjutraj slišati žvrgolenje ptic, ali potrebujete vrata, ki vas bodo branila pred hrupom mesta ali bližnje železnice? Tudi prepustnost za hrup je pri steklu pomembna, zato razmislite, kaj potrebujete in dovolite, da vam naši strokovnjaki pomagajo izbrati, kar je za vas najboljše.

Zasebnost

Čudovite lesketajoče površine na vaših steklenih vhodnih vratih vsekakor obračajo glave na ulici. Toda, ali si želite, da mimoidoči vidijo tudi v notranjost vašega doma? Pri uporabi stekla je zato potrebno pretehtati, koliko zasebnosti si želite. Odločite se lahko za povsem prozoren material ali pa za satinastega ali takega z vzorci. Vsekakor je potrebno razmisliti tudi o velikosti teh površin. Naj bodo take, da se ob njih še zmeraj počutite varni in skriti pred neželenimi pogledi.

Oglejte si čudovite kolekcije vhodnih vrat Pirnar

Varnost

Steklo je še posebej občutljivo je, če ga upogibamo ali če je izpostavljeno velikim temperaturnim nihanjem, zato ga s postopkom kaljenja termično utrdimo, da postane bolj trdno in s tem varnejše. Poleg kaljenega med tako imenovana varnostna stekla prištevamo še steklene zidake in lepljeno steklo. Slednje je sestavljeno iz dveh ali več šip, ki so med seboj zlepljene z lepili različnih debelin in lastnosti. Naloga lepila je ta, da zadrži razbite kose, da niso nevarni, poleg tega pa ostanejo na svojem mestu, za razliko od kaljenega stekla, kjer se koščki po razbitju običajno razsujejo izven svojega okvirja, s čimer steklo neha opravljati svojo zaščitno funkcijo.

Estetika

V steklo lahko mojster ujame vse: minimalizem, eleganco, romantiko, drznost in še marsikaj. Omejitev praktično ni, saj je z dodatno obdelavo stekla mogoče ustvariti različne efekte. Sem sodijo peskanje, brušenje, graviranje, sestavljanje vitražev in sploh vsi postopki, s katerimi se na materialu ustvarja dodana vrednost. Na vhodnih vratih Pirnar boste tako našli prozorna in satinasta stekla, stekla z reliefi in motivi, vitraže in prav posebno obdelana temna, bela in kovinsko obarvana stekla. Še posebej razkošno pa delujejo vratna potezala z dodatkom kristalnega stekla, ki se razsvetli, ko se vrata odklenejo.

Zablestite

Ne glede na to, ali si drznete zastekliti celoten vhod ali pa vam je ljubši le droben steklen detajl na sicer bolj masivnih vratih, se lepoti tega materiala ne boste mogli načuditi. Mojstrsko obdelane površine se brezhibno prilegajo aluminiju in lesu, skupaj pa tvorijo osupljivo lepe portale v vaš zasebni prostor. Vhodna vrata z dodatkom stekla dajejo vašemu domu luksuzen pridih in poseben sijaj, ki ga bodo občudovali vsi. Izberite svojega Pirnarja z diamantnim sijajem vrhunskega stekla.


vhodna vrata steklo

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...