Preskoči na vsebino
Konfigurator 08 205 12 10

Za nami je čudovito leto - poglejte, s čim smo očarali in prejeli nagrade za dizajn!

Pri podjetju Pirnar leto zaključujemo z lepo bero nagrad za naša vrhunska vhodna vrata. Oglejte si letošnje inovacije in dosežke, ki so zaznamovali naše leto.

Nagrade za dizajn iz preteklega leta | PIRNAR

Najboljša vhodna vrata Pirnar krasijo številne hiše širom Slovenije in drugje po vsem svetu. Podjetje je iz majhne družinske delavnice zraslo v enega izmed svetovnih velikanov na področju oblikovanja vhodnih vrat.

Naše inovacije na področju odpiranja in zapiranja vhodnih vrat so naravnost presunljive – premikajo meje poznanega in so prava revolucija na trgu vhodov. V trenutku, ko prejmemo nagrado za eno inovacijo, že predstavimo naslednjo. Pri nas ima domišljija široko razprta krila, kar potrjujejo tudi vse letošnje prejete nagrade.

Nepozabna legenda o krilatem konju

Inovacije so v podjetju Pirnar nekaj povsem vsakdanjega in običajnega. Naš simbol je krilati konj in marsikomu je legenda o njem prav gotovo poznana.

Zgodba govori o očetu in sinu v časih, ko je bil konj še nepogrešljiv človekov spremljevalec. Sin se je ukvarjal s težavo, ki je nikakor ni znal rešiti. Oče ga je nekaj časa opazoval, nato pa mu je dejal: »Ne razmišljaj, kaj bi naredil z navadnim konjem. Razmišljaj, kaj bi naredil, če bi imel konj krila.« 

Sin ga je nekaj časa le začudeno gledal, nato pa je razmislil in nazadnje res našel rešitev, na katero prej sploh ni pomislil.

Moto našega dela tako ostaja še danes, da nič ni nemogoče, zato so tudi popolne inovacije za nas nekaj vsakdanjega. Vsak dan stremimo k popolnosti, zato tudi silovit mednarodni uspeh in rekorden seznam prestižnih nagrad ni presenetljiv. 

Leto 2019 je za podjetje Pirnar najuspešnejše doslej po številu prejetih nagrad. Prepričani pa smo, da bomo tudi ta rekord v prihodnjih letih znova presegli.

German Design Award Winner 2019

Prestižna nagrada German Design Award neposredno prispeva k vsesplošnemu uspehu vsakega izdelka. Nagrado dobijo le projekti, ki so resnično inovativni na nemškem in mednarodnem področju, kar zagotavlja izbrana skupina cenjenih mednarodnih sodnikov.

Svečana podelitev nagrad se je odvila 8. februarja 2019 v sklopu sejma Ambiente v mestu Frankfurt. Povabljenih je bilo več kot 1300 gostov s področja politike, industrije, oblikovanja in medijev. Gre za enega najpomembnejših dogodkov v letu, ki zato predstavlja odlično priložnost za navezovanje novih stikov.

Prejemniki nagrad so bili predstavljani na spremljajoči razstavi, nekateri so dobili svoje mesto v okviru sejma, drugi v muzeju. Ta prestižna nagrada prejemniku omogoča tudi, da uporablja njen logotip pri promociji svojega produkta, s čimer dokazuje, da gre za vrhunsko mednarodno priznano oblikovanje.

Naše podjetje je to prestižno nagrado letos prejelo za vhodno steno Theatrica, ki je prepričala s svojim dizajnom brez okvirja in z neverjetnim spojem oblikovanja in tehnologije.

German Design Award Special Mention 2019

German Design Award predstavlja produkte in storitve v kategorijah:

  • Gold
  • Newcommer
  • Newcommer Finalist
  • Nominee
  • Personality
  • Special Mention
  • Winner

Med nagradami Special Mention (posebne omembe) sta se znašli tudi naši potezali z osvetljenim kristalom in osvetljeno kovino, pri katerih je funkcija nadgrajena z izjemno estetskim detajlom, ki navdušuje podnevi in ponoči.

German Innovation Award ’19 Winner

Nemški svet za oblikovanje (German Design Council) promovira tekmovalnost med podjetji že od leta 1953, da bi se na mednarodni ravni poklonili dosežkom v oblikovanju, brandingu in inovacijah. To je namreč sveta trojica, ki podjetjem zagotavlja, da so pripravljena na inovativnejšo proizvodnjo, digitalizacijo in zahtevno konkurenco.

German Innovation Awards predstavlja produkte in rešitve iz različnih industrij, ki se osredotočajo na uporabnika in ponujajo višjo dodano vrednost v primerjavi s podobnimi rešitvami na trgu. Inovacije je včasih mogoče prepoznati na prvi pogled, včasih pa je njihova genialnost prikrita. Ta nagrada poskuša to popraviti, tako da poudarja izjemne dosežke, jih predstavlja širokemu občinstvu in jim zagotavlja vodilni položaj na trgu.

Že drugič so se nagrade podelile na slavnostni prireditvi, ki se je dogajala 28. maja 2019, v Nemškem muzeju tehnologije v Berlinu. Povabljenih je bilo več kot 350 gostov s področja različnih industrij, politike in medijev.

Dobitnik nagrade prejme potrditvene listine, kipec in možnost, da logotip nagrade uporablja za promocijo svojih izdelkov. Letos je to nagrado dobila vhodna stena Theatrica, ki je prepričala s svojo čisto obliko, ki je ne zmotijo nobena potezala, z odpiranjem s pomočjo prepoznavanja obraza in s svojo impresivno velikostjo.

RedDot Design Award Honourable Mention 2019

Nagrado podeljujejo v Nemčiji. Vsako leto med 10.000 prijavljenimi kandidati iz več kot 50 držav izberejo zmagovalce na treh področjih: oblikovanje izdelkov, oblikovanje komunikacij in oblikovanje konceptov.

Honourable Mention (posebna omemba) daje priznanje posebnemu oblikovanju, ki se ponaša z izjemnimi rešitvami. Ponovno je slavila naša osupljiva vhodna stena Theatrica.

Želimo si, da bi bilo vsako leto tako bogato in polno navdiha kot to. Vi pa lahko v naših mojstrovinah uživate vse leto, v naših salonih. Privoščite si, saj si zaslužite le najboljše – da smo resnično najboljši, pa vam zagotavljamo tudi z vsemi prejetimi nagradami.

Želite izvedeti več?

Pridite na kavo v naš najbližji razstavni salon in pogovorili se bomo o vaših željah.

REZERVIRAJTE SI TERMIN

Ali so vam bile te informacije v pomoč?
Vhodna vrata
Oblikujte svoja vhodna vrata
Pojdite v konfigurator
Saloni Pirnar
Obiščite salone Pirnar
Dotaknite se vhodnih vrat
Katalogi
Prenesite kataloge vhodnih vrat
Odkrijte vse modele vhodnih vrat
top