Preskoči na vsebino
Konfigurator 08 205 12 10

Zakaj izbrati vrata za vašo hišo iz lesa?

Združevanje tradicije, prostega oblikovanja in možnosti sodobnega oblikovanja predstavlja les, hkrati pa imajo vrata iz naravnega materiala neverjetne konstrukcijske značilnosti.

Les je lep, zdrav, trden in varen | PIRNAR

Vhodna vrata so osrednji del hiše. Privlačijo poglede, vabijo obiskovalce in hkrati predstavljajo mejo med intimo notranjosti in zunanjim svetom. So prva stvar, ki se je dotaknemo, ko pridemo domov, in tudi zadnja, ko odidemo. Zato mnogi prisegajo na les, ki daje prav poseben občutek mehkobe in trdnosti hkrati. To je material, ki je že stoletja del naših domov, s sodobnimi tehnikami pa iz njega izvabljamo nove oblike brez omejitev.

Lepota lesa

Les je eno izmed naravnih bogastev, ki se zaradi svojih čudovitih lastnosti ponovno vrača v naše domove. Barve in tekstura lesa dajejo vhodnim vratom edinstven šarm. Na dotik je ta material prijeten in topel, zato imajo vrata pridih domačnosti, njegovi igrivi naravni vzorci pa dajejo krila naši domišljiji. Lesena vhodna vrata so danes mnogo več, kot so bila včasih. Les omogoča izdelavo tradicionalnih vhodov, hkrati pa je primeren za najsodobnejše in najzahtevnejše oblikovanje. Ker gre za tako vsestranski material, ga lahko kombiniramo z aluminijem in steklom, s čimer nastane neomejeno število kombinacij, ki se prelijejo v vrhunski estetski izdelek za vaš vhod.

Pirnar vrata so oblikovana iz treh vrst lesa:

Smreka

Les tega najbolj razširjenega iglavca je zelo svetel, z razločnimi mejami med branikami, kar vidimo kot temnejše črte, ki dajejo smrekovini tipičen videz. Z lazurami dosežemo štiri svetlejše barve smrekovih vrat, če pa les kombiniramo z alu elementi, se barvna lestvica še nekoliko razširi.

Macesen

Macesnov les očara s svojo gosto strukturo in nekoliko rdečkasto barvo. Barvamo ga z lazurami ali pa ga oljimo, da dobimo različne odtenke. Tudi ta les se čudovito spoji s sodobnimi materiali in daje vhodnim vratom noto razkošja.

Hrast

Hrast je simbol trdnosti, vzdržljivosti in moči. Les  iz hrasta sam je bogat z niansami vse od sivobele do rjave in lahko močno potemni. To lastnost izkoriščamo pri barvanju z lazurami in premazovanju z olji, da dobimo bogate odtenke, ki spominjajo na eksotične vrste lesa.

Čudovito pri lesu je tudi to, da ni nikoli enak. Vpliv na videz, barvo in teksturo ima najprej okolje, kjer je drevo raslo, kasneje pa tudi obdelava, na katero se vsak odzove nekoliko drugače. Tako lahko rečemo, da bodo vaša lesena vhodna vrata zmeraj unikatna in samo vaša, ne glede na to, ali si boste izbrali bolj tradicionalen, rustikalen ali bolj moderen in trendovski vhod v hišo.

Naravno in zdravo

Že od vsega začetka je človeštvo tesno povezano z lesom. Še posebej je bil ta naravni material zmeraj cenjen na našem območju, saj živimo v objemu veličastnih gozdov. V tem je tudi prednost uporabe lesa v Sloveniji, saj gre za lokalno dostopen material. Na ta način zmanjšujemo ogljični odtis izdelkov, narejenih iz njega. Je edini gradbeni material, ki ima pozitivno ekološko bilanco. Zato se sodobni oblikovalci se vedno znova vračajo k lesu in njegovi vsestranskosti, trajnosti in vzdržljivosti. Če želimo slediti trendom, ki zapovedujejo uporabo naravnih, okolju prijaznih, trajnostno naravnanih materialov, je les prva izbira, sploh ker ga v moderni in napredni proizvodnji lahko obdelamo s popolnoma ekološko sprejemljivimi sredstvi, pri tem pa porabimo relativno malo energije.

Lesena vhodna vrata tako predstavljajo stik z naravo in okoljem. S svojo barvo, teksturo in vonjem nas les v vhodnih vratih vabi ven, v prostoru pa ustvarja pozitivno klimo in dobro počutje.

Trdno in varno

Les je material, ki je preprost za vzdrževanje. Še tako stara vrata se da prebrusiti, prebarvati ali ponovno naoljiti in na tak način popolnoma obnoviti. Lahko ste prepričani, da bodo dobra lesena vhodna vrata z vami vse življenje, saj se ponašajo z izjemnimi konstrukcijskimi lastnostmi.

Trdnost

Naj gre za smreko, macesen ali hrast, naši mojstri poskrbijo, da iz njih nastanejo trpežna in močna vhodna vrata. Les ima neverjetno konstrukcijsko trdnost, ki preseže celo jeklo. Pravilno dimenzionirani leseni gradbeni elementi ohranijo vso svojo nosilnost tudi v požaru, kar dokazuje njihovo moč. Zaupajte lesu in pokažite svojo moč že na domačem pragu.

Zvočna in toplotna izolativnost

Vaš dom je za vas izjemno dragocen. V njem mora biti toplo in mirno, brez motečih zunanjih zvokov. Les že sam po sebi nudi dobro zvočno in toplotno izolacijo, naši mojstri pa jo z vrhunsko obdelavo dvignejo na novo raven. Zato je bivanje za lesenimi vhodnimi vrati prav posebno doživetje – kot v lastni oazi, daleč stran od zunanjega sveta.

Regulacija vlage

Les diha. Zato dihajo tudi lesena vhodna vrata. Medtem ko vas ščitijo pred neželenimi vremenskimi vplivi in hrupom, ter vam dajejo varnost in zasebnost, skrbijo še za to, da je zrak v vašem domu zmeraj prijeten. Še ena od čudovitih lastnosti lesa pa je ta, da zmore uravnavati vlago v prostoru. Več kot je v prostoru lesenih površin, bolj enakomerna je vlaga v njem. In vse se začne pri vhodnih vratih.

Varnost

Čvrsta in zanesljiva večslojna zgradba vhodnih vrat, ki smo jim dodali še večtočkovne varnostne ključavnice z masivnimi kavlji, varuje vaš dom pred nepridipravi. Ko jih zaprete, ste lahko prepričani, da bo tako tudi ostalo.

V času, v katerem postajamo vse bolj ekološko ozaveščeni, si želimo ravnati odgovorno do okolja na vseh področjih svojega delovanja. Tudi pri gradnji in opremi svojega doma. Lesena vhodna vrata so že en korak v pravo smer. Z njimi pa dobimo še mnogo več. Poleg skrbi za okolje z njimi sporočamo, da spoštujemo tradicijo, sledimo oblikovalskim trendom in imamo radi svoj dom in svojo družino, saj jim privoščimo le najboljše. Les je hvaležen in prijazen material, ki nam daje možnosti, da z njim izrazimo vse, kar si želimo. Je čaroben, saj v sebi skriva modrost stoletij in svežino današnjega dneva. Dotaknite se ga in začutite, kakšno zgodbo vam pripoveduje. Ko bo nekdo potrkal na vaša vrata, bo tako spoznal zgodbo o vas. Kakšna bo?

Želite izvedeti več?

Pridite na kavo v naš najbližji razstavni salon in pogovorili se bomo o vaših željah.

REZERVIRAJTE SI TERMIN

Ali so vam bile te informacije v pomoč?
Vhodna vrata
Oblikujte svoja vhodna vrata
Pojdite v konfigurator
Saloni Pirnar
Obiščite salone Pirnar
Dotaknite se vhodnih vrat
Katalogi
Prenesite kataloge vhodnih vrat
Odkrijte vse modele vhodnih vrat
top