Preskoči na vsebino
Konfigurator 08 205 12 10

Zakaj izbrati vhodna vrata višje kakovosti?

Morda se tudi sami sprašujete podobno. A če pomislimo, da kupujemo vhodna vrata enkrat, največ dvakrat v življenju, da skozi njih vstopamo in izstopamo cca. 3000-krat v letu, ugotovimo, da je vprašanje povsem na mestu.

Zakaj izbrati vhodna vrata višje kakovosti? | Pirnar

Tudi bivalne okoliščine so se skozi desetletja precej spremenile. Danes nam ekstremne vremenske razmere in hrupno okolje niti na lastnem pragu ne prizanašajo več. Časi, ko so naše babice in dedki brezskrbno puščali vhodna vrata odklenjena ali celo odprta, so že zdavnaj mimo. Zato je smiselno razmisliti o nakupu »premium« vhodnih vrat. Da upravičijo svoj status, morajo biti brezkompromisno funkcionalna, inovativna in estetsko dovršena.

Katere pa so ključne prednosti vhodnih vrat višje kakovosti?

Mini kviz za maxi inspiracijo

Iščete navdih za svoja sanjska vhodna vrata?
Odgovorite na 5 kratkih vprašanj in pomagali bomo izbrati najprimernejša vrata za vas.

O kakšnem arhitekturnem stilu razmišljate?

Kakšen interier vam je všeč?

O katerem materialu vhodnih vrat razmišljate?

Gradite ali prenavljate hišo?

Naše priporočilo

Kdaj načrtujete montažo vhodnih vrat?

Izberite najbližji razstavno-prodajni salon!

Seznam partnerjev

Priporočamo vam model

arhitekturni stil hiše / / / Montaža: /

Vas zanima več?

Izpolnite obrazec z vašimi podatki in oddajte neobvezno povpraševanje.

Oblikujte
podrobneje

Vrhunska toplotna in zvočna izolacija

V urbanih središčih so prometni vrvež, tuljenje siren in hupanje avtomobilov le del hrupa, ki smo mu dnevno izpostavljeni. Prav tako nam na vhodu dela preglavice nepredvidljivo vreme: mraz, burja, toča, nevihte, ekstremna vročina itd.

Takšnim situacijam morajo biti kos tudi sodobna vhodna vrata. Če je nekoč veljalo, da so glavni oz. pomembni izolatorji v hiši okna, to danes ne drži več. Z vrhunskimi izolacijami boste tudi s pomočjo vhodnih vrat z lahkoto prihranili pri stroških ogrevanja in poskrbeli za energetsko optimalno varčen dom. V Pirnarju smo razvili vrhunske izolacijske rešitve za vse, ki ne želite sprejemati kompromisov glede udobnega bivanja.

SoundCore zvočna izolacija

Zvočna izolacija SoundCore – 42 db

SoundCore je z rekordno izolacijo 42 db popolna rešitev vse, ki živite v glasnih, urbanih središčih in hrepenite po tišini in miru. V kombinaciji z izjemnim tesnjenjem Magnet Weatherseal in vratnim krilom iz karbonskih vlaken, SoundCore za več kot 18-krat zmanjša zvočno obremenitev v bivalnih prostorih v primerjavi z na stežaj odprtimi vrati. S tem se bistveno zmanjša jakost zvoka, ki prehaja skozi vhodna vrata. V nasprotju z običajnimi izolacijskimi sistemi vhodnih vrat dosega SoundCore podobne zvočno izolativne vrednosti kot okna.

ThermoCore toplotna izolacija

Toplotna izolacija ThermoCore - 0.59 W/(m2K)

V Pirnarju smo posebej za vhodna vrata razvili inovativno rešitev ThermoCore z rekordno nizkimi vrednostmi toplotne prehodnosti 0,59 W(m2K). Toplotne izgube se v primerjavi z običajnimi vrati znižajo za skoraj 20 %. Ultra tanka izolacijska plošča iz steklenih nano vlaken in drugi izjemni izolacijski materiali dosegajo enako izolacijo, kot bi jo z 20-krat debelejšo ploščo stiroporja. Vhodna vrata z rešitvijo ThermoCore imajo od 5 do 6-krat boljšo izolativnost od običajnih vrat in so zaradi nizke toplotne prehodnosti odlična izbira tudi za pasivne hiše.

SupremeCore zvočno-toplotna izolacija

Zvočno-toplotna izolacija SupremeCore – 42 db & 0,62 W/m2K

Ultimativna Pirnarjeva rešitev SupremeCore gre še korak dlje. Toplotna prehodnost 0,62 W/m2K v kombinaciji z izjemno zvočno izolacijo 42 db ustvarja masivna vrata z izjemno nepredušnostjo zvoka in najnižjim možnim uhajanjem toplote. Na račun dobre zvočne izolacije ne boste izgubili na toplotni prehodnosti, kot se po navadi dogaja pri običajnih vhodnih vratih.

Vrhunsko tesnjenje za optimalno temperaturo v hiši

Kakovostno tesnjenje zagotavlja optimalno vzdrževanje temperature v vaši hiši. Pozimi ohranja prijetno toploto in poleti zagotavlja hlad, po katerem tako hrepenimo. Pirnarjeva alu vhodna vrata imajo še eno prednost: napredno tesnjenje Magnet WeatherSeal. V nemškem testnem laboratoriju Ift Rosenheim so prejela izjemno oznako vodotesnosti 9A, saj so ohranila popolno vodotesnost pri tlaku 600 Pa, kar ustreza hitrosti vetra 114 km/h. To je kar šestkrat višja obremenitev od tiste, ki jo zdržijo običajna vhodna vrata. Glede na to, kolikokrat v življenju odpremo in zapremo naša vrata, je brezkompromisno tesnjenje nuja.

CarbonCore graf vodotesnosti

CarbonCore Magnet WeatherSeal

TOPLOTNA
PREHODNOST

Toplotna prehodnost

0,71 W/(m2K)

RAZRED
VODOTESNOSTI

Vodotesnost

9A

VODOTESNOST
PRI HITROSTI VETRA

Vodotesnost pri hitrosti vetra

114 km/h | 600 Pa

RAZRED
ZRAKOTESNOSTI

Zrakotesnost

4

Estetski videz za nepozaben prvi vtis

Vhodna vrata so prvi stik obiskovalcev z vašo hišo. Z estetsko dovršenimi vrati boste polepšali izgled celotne hiše, pri novogradnji pa lahko razmišljate še celoviteje in skupaj z arhitektom in oblikovalcem načrtujete izgled celotnega vhoda, vključno z dovozom, ureditvijo okolice itd. Dizajnerska vhodna vrata bodo vaši nepremičnimi dvignila vrednost in navdušila vse, ki se bodo srečali z njimi. Pirnar je prejemnik mnogih prestižnih mednarodnih nagrad za dizajn in inovacije. Izdelujemo vrata, ki jih kombiniramo z bronom, imamo estetsko dovršeno linijo, ki ima popolnoma poravnan nivo steklo in krila. Prvi smo oblikovali razgibano vratno krilo alu vrat sestavljeno iz več nivojev površin, ki vizualno deluje tridimenzionalno.

A to še ni vse. Pirnarjeva pametna osvetlitev SmartLux, ki jo lahko upravljate z mobilno aplikacijo ali ročno, bo vaš dom očarljivo razsvetlita tudi ponoči in tako estetsko še dopolnila izgled vašega doma. Čarobno svetlobo si lahko omislite na ročajih, kljukah, dekorativnih letvicah itd.

VSTOPI V KVIZ

CarbonCore graf vodotesnosti

Unikatne ročne dodelave, detajli in inovacije

Kar loči običajna vhodna vrata od unikatnih, so posebni detajli, ročne dodelave in seveda inovacije. V Pirnarju cenimo družinsko obrtniško tradicijo in kljub serijski proizvodnji tehničnih in oblikovalskih inovacij vsaka vrata še vedno ročno dodelajo in sestavijo izkušeni mojstri. Veliko pozornosti posvetimo podrobnostim in sproti razvijamo nove rešitve. Nekatera konkurenčna vrata se izdelujejo serijsko kot okna. Pirnar pa ima veliko število detajlov, ki jih lahko dodelamo samo z ročnim delom.

Ročno brušenje peščenih sipin

Model vratnega krila v liniji Ultimum Multilevel z motivom peščenih sipin ali valov zahteva 4 ure rezkanja 6-milimetrske pločevine in dodatne 4 ure ročnega brušenja. Z ročnim delom in pozornostjo do detajlov smo ustvarili impresivno obliko, ki se prilega tako modernemu kot tudi tradicionalnemu stilu hiš.

Ročno brušenje sipin

Inovativna izdelava ročajev

Pri Pirnarju je vsak ročaj unikatna mojstrovina. Ročaji so plod lastne oblikovne zasnove in ročnih spretnosti naših mojstrov. Za določene modele porabijo 8 ur obdelovanja kovine, ki vključuje detajle, kot jih poznamo v luksuzni urarski industriji. Paradni konj in edinstvena inovacija je OneTouch - v vratno krilo skrit ročaj, ki se aktivira ob stiku s prstnim odtisom lastnika in razsvetli okolico.

Labelux potezalo

Kolekcija Nero Edition

Dodatna oprema, ki temelji na vrhunskem dizajnu, prav tako ustvarja vrata z višjo dodano vrednostjo. Nero Edition je kolekcija elegantnih dodatkov za vhodna vrata v črni barvi. Ročaji, kljuke, zaščitno-dekorativne letve in ključavnice so na voljo v elegantni in brezčasni črni izvedbi. Uporaba črne barve v oblikovanju in arhitekturi zahteva posebne veščine in izurjeno oko. Čudovit primer je edinstven ročaj LabeLux, ki je zaradi kompleksnosti izdelka pri izvedbi v črno različico zahteval filigransko natančnost.

Kolekcija Nero Edition

Izvedba nadstandardnih dimenzij – GRANDE

Veliki prostori z visokimi stropi, veličastne vile in mojstrovine sodobne arhitekture potrebujejo več kot standardna vhodna vrata. Vhode Pirnar ustvarjamo v izvedbah Grande, ki z izjemno višino in širimo dajejo vtis mogočnosti. Najvišja vrata v višini 9 m krasijo vhod vile v Dubaju.

Ultimum Pure Grande

Personalizacija vhodnih vrat

Pika na i estetskemu izgledu vhodnih vrat je personalizacija. Vhodi Pirnar z izbranimi elementi odražajo vašo osebnost in omogočajo estetsko personalizacijo doma. Osebno noto lahko na vhodnih vratih poudarite z osvetljenim ročajem LabeLux, ki v svetlobnem vzorcu izpiše poljuben napis – vaš priimek, morda besedo ali misel, ki vam veliko pomeni. Posebna posvetilna ploščica na vašem vratnem krilu bo še dodatno okrasila vaš vhod.

Personalizacija vhodnih vrat

Domiselne pametne rešitve za upravljanje vrat

Moderno odpiranje vhodnih vrat s čitalcem prstnih odtisov v kombinaciji s pametnimi rešitvami zagotovo dvigujejo vrednost vašemu domu. V Pirnarju smo vhodom vdahnili vrsto inovacij, zaradi katerih bo vaš dom resnično postal estetska in varna utrdba. Pametna sistema SecuroSmart in SmartLux omogočata enostavnejše in udobnejše bivanje, dopolnjujejo pa ju številne priljubljene rešitve za pametni dom. Upravljamo ju z mobilno aplikacijo Pirnar.

Pirnar SecuroSmart in SmartLux

SecuroSmart – pametno odklepanje vhodnih vrat

  • Oddaljeno odklepanje
  • Spremljanje aktivnosti
  • Dnevnik beleženja odpiranja vrat
  • Vnos prstnega odtisa v sili
  • Časovno omejen dostop

Securo Smart

SmartLux – pametna osvetlitev vhodnih vrat

  • Spremljanje jakosti svetlobe
  • Določanje temperature svetlobe
  • Časovno določanje svetlobe
  • Ročni načini upravljanja
  • Neodvisno upravljanje osvetlitve

SmartLux app

SecuroSmart in SmartLux sta združljiva z mnogimi priljubljenimi rešitvami za pametni dom:

  • Google Assistant
  • Apple Siri
  • Apple Watch
  • Amazon Alexa

Rešitve za brezkompromisno varnost

Ko razmišljamo o varnosti vhodnih vrat, najprej pomislimo na dobro ključavnico. A sistem zaklepanja ni edini dejavnik, ki vpliva na večjo varnost vašega doma. Vrata najvišje kakovosti zagotavljajo brezkompmisno varnost z različnimi vrhunskimi rešitvami.

Izberite močan material vratnega krila

Najbolj varna vhodna vrata so aluminijasta, jeklena ali lesena vrata. Aluminj je odlična varnostna izbira. Je izjemno tog, stabilen in ponuja številne nadgradnje varnostne opreme, kot je varnostno okovje, varnostno steklo ali posebni cilindri. Močno vratno krilo bo poskrbelo za res dobro protivlomno zaščito. Pirnar gre še korak dlje in z najtrdnejšo konstrukcijo CarbonCore ustvarja nadstandardno močna vrata.

Kakovostne ključavnice

Vrata so tako močna kot njihov zaklepni mehanizem. Poleg tega, da so izdelana iz najmočnejših in najboljših materialov, je pomembna kakovost ključavnice. Če je slaba, imajo vlomilci več možnosti, da vlomijo v vašo hišo. Kaj lahko storite? Če izbirate nova vrata, potem se že na začetku odločite za visokokakovostno varnostno ključavnico, vsaj tri ali pettočkovno. Obstoječa vrata lahko izboljšate tako, da svojo ključavnico nadgradite ali jo zamenjate z večtočkovno varnostno ključavnico. Ključavnice naj imajo varnostni certifikat razreda RC2, lahko tudi več.

Izberite sodobne načine odklepanja in zaklepanja

Ključ in cilindrična ključavnica sta simbol varnosti, vendar danes za večjo varnost nameščamo sodobne sisteme odklepanja in zaklepanja. Lahko se odločite za odklepanje vrat s čitalcem prstnih odtisov. V Pirnarju za posebno varnost poskrbi tudi poseben samodejno uvlečno-izvlečni ročaj OneTouch, ki s tem, ko se potopi v vratno krilo, ne dopušča nobene možnosti za vlom.

Varnostno steklo za večjo varnost

Steklo je običajno zelo krhek material, ob posebni obdelavi pa se spremeni v pravcato trdnjavo, ki varuje vaš vhod. Ne gre samo zato, da ga z določenimi postopki ojačamo do te mere, da je praktično nelomljivo. Poskrbimo tudi za to, da delci ob razbitju niso nevarni, saj nimajo več ostrih robov. S kaljenjem ali lepljenjem dobimo močno varnostno različico, ki poleg vrhunskih materialov, kot sta aluminij ali les, ustvarita zares trpežen, varen in masiven vhod v vaše domovanje.

Pirnarjev varnostni adut – skrita nasadila

Na običajnih vratih smo navajeni, da so nasadila vidna. V Pirnarju smo razvili skrita nasadila CarbonCore, ki so izjemno robustna in imajo praktično neomejen rok trajanja. Na testih niso pri 300-kilogramski preobremenitvi in po simulaciji treh desetletih uporabe pokazali nikakršnih znamenj obrabe. Hkrati ta nasadila omogočajo najbolj čisto obliko vrat in so izjemno protivlomno varna.

Skrita nasadila so integrirana v okvir vrat in je zato dostop do njih onemogočen in tako so vsi potencialni poskusi vloma na ta način praktično nemogoči. Zaradi same konstrukcije nasadila je že serijsko zagotovljena zaščita proti dvigovanju krila – nasadila se sama zaprejo. Vlomilec tako ne more preprosto sneti krila s tečajev.

Želite izvedeti več?

Pridite na kavo v naš najbližji razstavni salon in pogovorili se bomo o vaših željah.

REZERVIRAJTE SI TERMIN

Ali so vam bile te informacije v pomoč? (3 ocene, Ø 5,0)
Vhodna vrata
Oblikujte svoja vhodna vrata
Pojdite v konfigurator
Saloni Pirnar
Obiščite salone Pirnar
Dotaknite se vhodnih vrat
Katalogi
Prenesite kataloge vhodnih vrat
Odkrijte vse modele vhodnih vrat
top