Preskoči na vsebino
Konfigurator 08 205 12 10

ČUDOVITI SVET VHODNIH VRAT PIRNAR

Poljubne dimenzije vrat za vse vrste hiš

Dimenzije Pirnarjevih vhodov so omejene le z vašo domišljijo.

VHODNA VRATA OBLIKUJTE SVOJ VHOD

Ustvarjamo vhode različnih velikosti po meri

Dimenzije zunanjih vhodov so največkrat omejene z razpoložljivostjo prostora in predvsem z vašo lastno kreativnostjo. Pomembno vplivajo na funkcionalnost in estetski vtis, ki ga ustvarijo. Manjša vrata okolici sporočajo nekaj drugega kot velik, monumentalen vhod. V zadnjih letih se veča povpraševanje po vhodih nadstandardnih dimenzij, zato smo v Pirnarju prvi na svetu uspešno razvili proizvodni proces, s pomočjo katerega lahko izdelujemo vrata v "grande" velikostih. Ta inovativni tehnični pristop nam omogoča realizacijo projektov, kot so muzeji, moderne vile in veliki pisarniški kompleksi.

Dimenzije zunanjih vrat

Enokrilna vhodna vrata različnih velikosti

Enokrilna vhodna vrata so najpogostejša izbira vhodov. Lahko so različnih velikosti s poljubno smerjo odpiranja, od standardnih do nadstandardnih in so primerna tako za manjše kot večje hiše. V kolikor imate več prostora, si ob enokrilnih vratih omislite eno ali dve obsvetlobi, s čimer boste vhod naredili veličastnejši in spustili v notranjost prostora več naravne svetlobe.

 • STANDARDNE DIMENZIJE
  Standardne dimenzije enokrilnih vrat
  STANDARDNE DIMENZIJE

  Pri najbolj pogosti velikosti zidarskih odprtin za enokrilna vrata je širina od 950 do 1135 mm in višina med 2000 in 2200 mm.

 • KOMBINACIJE Z OBSVETLOBAMI
  Obsvetlobe na enokrilnih izvedbah vrat
  KOMBINACIJE Z OBSVETLOBAMI

  Obsvetloba doda dekorativno vrednost vašemu domu, saj zunaj ponoči vrata zasijejo s pritajeno svetlobo. Zagotovlja tudi večjo varnost vašega doma.

 • LES ALI ALUMINIJ
  Inoks
  LES ALI ALUMINIJ

  Enokrilna vhodna vrata standardnih dimenzij so lahko iz aluminija ali lesa, oba materiala bosta odlično zaokrožila celotern izgled vašega vhoda.

 • INOKS
  Inoks
  INOKS

  Nerjaveče jeklo oz. inoks je zaradi svoje odpornosti proti rji in minimalnem vzdrževanju popoln material za izdelavo klasičnih ali modernih kljuk za vhodna vrata. Izdelavi ročajev v Pirnarju namenjamo veliko časa, saj zahtevajo mojstrsko površinsko obdelavo in natančno brušenje površin, da dosežemo edinstven in eleganten videz.

OBLIKUJTE SVOJ VHOD

Dvokrilna vrata za monumentalen dom

V zadnjih letih arhitekturni trendi stremijo k odpiranju prostorov, pri čemer sodobna vrata nadstandardnih dimenzij hišam vdihnejo mogočnost, prostornost in brezčasno eleganco. Obenem zmanjšujejo občutek utesnjenosti in zaprtosti ter domu dajejo pridih svobode. Pri Pirnarju gremo še korak dlje in ustvarimo zares čarobni obred prehoda iz trušča zunanjega sveta v spokojnost in varnost vašega doma.

Priročna praktičnost

Ena najpomembnejših prednosti dvokrilnih vrat je povečanje prostora. Selitev ali menjava pohištva sta le dva praktična razloga, zaradi katerih boste cenili preprostost prenašanja velikih predmetov skozi dvojna vrata, namesto da bi jih morali manevrirati skozi en sam vhod. Pomemben praktični vidik je tudi večja preglednost prostora, še posebej če imate otroke, ki se bodo igrali na dvorišču pred hišo.

Standardne dimenzije vhodnih vrat

Osupljiv razgled

Če radi prirejate zabave na domu in ste po duši gostitelj, potem bodo dvokrilna vhodna vrata učinkovito poskrbela za nepozabno dobrodošlico. Takšna vrata namreč še posebej estetsko delujejo, če se odprejo na večjo teraso ali zimski vrt. Smer odpiranja je poljubna.

Standardne dimenzije vrat

Čudovit izgled

Pri Pirnarju smo šli še korak dlje in monumentalnost dvojnih vrat ponesli v prihodnost z najnaprednejšimi tehnološkimi in oblikovalskimi inovacijami ter različnimi dodatki, kot so prekrivno steklo ali obsvetlobe.

Dvojna vrata z obsvetlobo

OBLIKUJTE SVOJ VHOD

Veličastne
dimenzije Grande

Veliki prostori z visokimi stropi, veličastne vile, gradovi in umetnine sodobne arhitekture potrebujejo nekaj več kot standardni model. Izbrane vhode Pirnar zato skrbno izdelamo tudi v Grande velikosti, ki z izjemno višino in širino ustvarja vtis veličastnosti – praktično brez velikostnih omejitev. Največja vhodna vrata do sedaj smo postavili v Združenih arabskih emiratih - kar 7,4 m visok veličasten aluminijast vhod krasi vilo v Dubaju.

 • Nadstandardna vrata#1
  NADSTANDARDNE DIMENZIJE

  Če si ustvarjate zares veličasten dom, izberite tudi mogočna vrata. V Pirnarju vam omogočamo izdelavo vrat v vrtoglavih dimenzijah do 3 m v višino in 1,3 m v širino. Vse za izjemen estetski presežek vaše moderne vile.

 • Velika vhodna vrata#2
  VEČ NARAVNE SVETLOBE

  Dodatna prednost vrat v izvedbi grande je, da ustvarijo več naravne svetlobe. V kombinaciji s steklom funkcionalno osvetljujejo predprostor in obenem poudarijo čudovito, sodobno obliko. Če se odločite za obsvetlobo na obeh straneh, boste dosegli vtis večjega in mogočnejšega vhoda, hkrati pa boste v svoj predprostor spustili še več dnevne svetlobe.

 • Nadstandardne velikosti vhodnih vrat#3
  VSESTRANSKI ALUMINIJ

  Aluminij je najpogostejša izbira materiala za sodobne modele nadstandardnih velikosti, saj zagotavlja največjo strukturno stabilnost, deformacijsko trdnost, najboljšo toplotno izolativnost, številne možnosti površinske obdelave in poljubne kombinacije z drugimi materiali.

OBLIKUJTE SVOJ VHOD

PIRNAR

Koristne informacije

 • Kakšne so dimenzije standardnih vrat?

  Pri najbolj pogosti velikosti zidarskih odprtin za enokrilna vrata je širina od 950 do 1135 mm in višina med 2000 in 2200 mm.

  POJDITE NA KONFIGURATOR

 • Kako izmerite dimenzijo vašega vhoda?

  Izmera vrat je zahtevno opravilo, ki ga je najbolje prepustiti izkušenim strokovnjakom. V primeru novogradnje je mere novih vrat lažje določiti, saj so po navadi že vključene v arhitekturnih oz. gradbenih načrtih.

  Če prenavljate hišo, za izdelavo informativne ponudbe zadostujejo približne mere trenutnih vrat ali zidne odprtine, kasneje pa lahko natančne meritve prepustite Pirnarjevim vrhunskim merilcem.

 • Kako poskrbeti za varnost vrat nadstandardnih dimenzij?

  Tudi če so vhodi nadstandardnih velikosti, glede varnosti, načrtovanja in izdelave ne smete sprejemati kompromisov. Zato se odločite za preverjenega proizvajalca, ki tudi glede varnosti venomer nadgrajuje in izboljšuje svojo ponudbo.

  Pri Pirnarju so v zadnjih letih razvili dva sistema za varno odpiranje s samodejno prepoznavo lastnika, ki onemogočata kakršnokoli manipulacijo z vhodnimi vrati, zagotavljata najvišjo trenutno dosegljivo raven varnosti in obenem najvišjo možno stopnjo udobja.

  OBLIKUJTE SVOJ VHOD

 • Kateri material izbrati za vrata nadstandardnih dimenzij?

  Za različne mere vhodov lahko izbirate med več materiali, je pa res, da je za večje dimenzije vrat aluminij tisti, ki je z več vidikov najbolj optimalna izbira:

  • Največja strukturna stabilnost in deformacijska trdnost. Aluminij je najpogostejša izbira materiala za sodobne zunanje vhode nadstandardnih velikosti, saj zagotavlja največjo strukturno stabilnost in deformacijsko trdnost. To je pri vratih večjih dimenzij zelo pomembno.
  • Najboljša toplotna izolativnost. Aluminij zagotavlja izredno toplotno izolativnost, kar je pomemben faktor pri vratih večjih mer, saj lahko toplotna izguba povzroči dodaten energetski strošek.
  • Možnosti površinske obdelave. Aluminij nudi neskončne možnosti površinske obdelave. Z minimalno količino vzdrževanja več leti obdrži svojo prvotno obliko in videz, zato je izredno hvaležen material tudi za dvokrilne vhode.
  • Poljubne kombinacije z ostalimi materiali. Aluminij je mogoče poljubno kombinirati z lesom, steklom in celo kamnom, odvisno od izbranega modela in samega dizajna.
Ali so vam bile informacije o izdelkih v pomoč? (2 ocene, Ø 3,0)
Vhodna vrata
Oblikujte svoja vhodna vrata
Pojdite v konfigurator
Saloni Pirnar
Obiščite salone Pirnar
Dotaknite se vhodnih vrat
Katalogi
Prenesite kataloge vhodnih vrat
Odkrijte vse modele vhodnih vrat
top