Preskoči na vsebino
Konfigurator 08 205 12 10

10 nasvetov za obnovo hiše brez večjih stroškov

Prenovo doma upoštevajte kot poslovni načrt ali kot poseben projekt, pri čemer vam lahko pomaga arhitekt, če pa želite prihraniti denar, je prvi korak, da projekt vzamete v svoje roke.

Brez prevelikih stroškov do nove hiše | Pirnar

Prenovo doma upoštevajte kot poslovni načrt ali kot poseben projekt, ki ga začenjate iz nič. Lahko najamete arhitekta, ki prenovo načrtuje za vas, če pa želite prihraniti denar, je prvi korak, da projekt vzamete v svoje roke. V tem članku delimo z vami nekaj idej kako prenoviti hišo brez večjih stroškov.

Ključnega pomena za prenovo vaše hiše na proračun je predvsem učinkovito načrtovanje celotnega postopka. Naslednji razdelki bodo pokazali, kako lahko celoten načrt prenove razdelite glede na prostor, ki ga imate, da učinkovito prenovite dom.

Delite in osvojite

Kot smo že omenili, je učinkovito načrtovanje ključ do popolne prenove. Če sami prenavljate, se morate osredotočiti tako na večjo sliko kot na manjše dele. Morda ste slišali stavek "celota je večja od vsote njenih delov", isto strategijo lahko uporabite za projekt prenove svojega doma in oblikujete načrt prenove za vsako področje v svoji hiši. Če najamete arhitekta za prenovo, bo ocenil vaše zahteve in glede na to ustvaril ustrezen načrt. Če ste se odločili, da se boste prenove lotili sami, boste spremenili svoje potrebe, napisali končni cilj za vsak prostor ter nato prešli na:

Proračun

Ker želite hišo prenoviti a hkrati tudi prihraniti, je pomembno, da se odločite za omejitev izdatkov. Pri pripravi proračuna si morate zapomniti, da ne smete preseči svojega proračuna, da je proračun fiksen in nato nadaljujte raziskovanje po internetu ali trgovinah.

Raziskava

Presenečeni boste nad številom možnosti, ki jih imate, ko začnete raziskovati. Čudovita svetilka, ki vam je bila všeč v prodajalni višjega cenovnega razreda, lahko po nižji ceni kupite tudi kje drugje. Pri prenovi hiše ne pozabite, da če iščete pohištvo, ki vam je všeč, barve, ki jih želite, ali dodatke, ki bi jih želeli v svoji hiši, zato verjetno ne boste našli vsega po najnižji ceni. Izkoristite spletno nakupovanje, trgovine in prodajalne rabljenega pohištva in poglejte, kako daleč boste šli. Prenavljajte korak za korakom. Se sprašujete, kako lahko lepo dekorirate svojo hišo in pri tem prihranite? Berite dalje in preverite …

Barva vpliva na osvetlitev

Barvanje velikokrat vpliva na osvetlitev in pri prenovi hiše se lahko odločite za katerokoli novo barvo. Pri tem razmislite o barvni paleti in se je držite. Če je vaš proračun zelo majhen, potem se odločite za črno-belo paleto, ki bo vaši hiši dodala sodoben in prefinjen videz. Z belo ali črno zagotovo ne boste zgrešili.

Majhne sobe so lahko videti večje

Najlažji način za optično povečanje manjših sob je uporaba ogledal. To je poceni tehnika, vendar jo uporablja eden najbolj znanih arhitektov svojega časa, John Soane, ki je v jedilnici svoje londonske hiše postavil ogledala in s tem pričaral prav posebno videz.

Kuhinja in shramba

Če dekorirate, ali obnavljate svojo hišo, potem verjetno poskušate optimizirati tudi svoj prostor za shranjevanje. Poskusite izkoristiti kuhinjo v največji možni meri, pri čemer vam lahko pomaga zmanjšati težave s skladiščenjem. Če želite to storiti z nizkim proračunom, lahko v svoji hiši naredite samostojne kuhinjske omare ali shrambe iz recikliranega materiala ali pa izkoristite trgovine z rabljeno opremo.

Nihče ne pozna vašega kuhinjskega prostora bolje kot vi. Če že imate omare, ki so dovolj za shranjevanje, vam jih ni treba zamenjati, lahko jih preprosto prebarvate, da bo vaša kuhinja videti kot nova.

Svetloba prihaja skozi okna

Vsak od nas si želi odprt in svetel bivalni prostor. Torej, ko obnavljate hišo, namestite velika okna. Vendar se lahko zgodi, da morda ne boste imeli dovolj visokega proračuna za spreminjanje trenutnih oken. V tem primeru se poigrajte z barvo in prebarvajte svoja okna v svetlejšo barvo, da povečate svetlobo, ki prihaja skoznje.

Prenova kopalnice

Presenečeni bi bili nad številnimi poceni, a kakovostnimi izdelki, ki jih lahko kupite za prenovo svoje kopalnice. Če ne nameravate namestiti nobenih novih elementov, lahko popravite svojo kopalnico z drugimi barvami, prebarvate lahko tudi omare in ponovno nastavite tlak prhe. Tudi dodatki, kot so nove preproge, zavese in dodatki za zobne ščetke in mila, lahko popolnoma spremenijo trenutni videz tega prostora.

Prenova tal

Če imate že tako nizek proračun, se vam lahko obnova tal zdi nemogoča naloga, in če ne morete najti nove talne instalacije po svojem proračunu, potem morate vlagati v prenovo vsega drugega glede na zasnovo svojih tal.

Vendar se lahko lotite tega na drugačen način. Če so vaša tla lesena, jih pobrusite in prebarvajte. Če imate položeno keramiko, si lahko omislite nove predpražnike in tapete, ki bodo poživile vaš dom.

Vrata ustvarijo prvi vtis

Prvi vtis hiše so vaša nova vhodna vrata. Če vrat ne morete popolnoma zamenjati in če so vaša obstoječa vrata v dobrem stanju, potem vrata preprosto prebarvajte. Vhodna vrata lahko vplivajo tudi na osvetlitev vaše predsobe. Ko se ukvarjate s temno sobo, poskušajte prebarvati svoje stene, tla in vrata v svetlejše odtenke. Preveč enega odtenka lahko omrtvi celoten prostor, torej, ko prenavljate, a se hkrati držite proračuna, uporabite različne odtenke glede na koncentracijo svetlobe v hiši, da optimizirate osvetlitev svoje hiše tako, kot želite.

Kaj pa, če vaš proračun omogoča zamenjavo vrat?

Za nasvet se lahko zmeraj obrnete na naše strokovnjake, ki vam bodo pomagali izbrati prava vrata za vhod.

Pomagate si lahko s slogi, ki zaznamujejo različne kolekcije Pirnar vhodnih vrat. Vsaka med njimi ponuja najrazličnejše kombinacije, med katerimi so zagotovo vsaj ena z vašim imenom.

Želite izvedeti več?

Pridite na kavo v naš najbližji razstavni salon in pogovorili se bomo o vaših željah.

REZERVIRAJTE SI TERMIN

Ali so vam bile te informacije v pomoč?
Vhodna vrata
Oblikujte svoja vhodna vrata
Pojdite v konfigurator
Saloni Pirnar
Obiščite salone Pirnar
Dotaknite se vhodnih vrat
Katalogi
Prenesite kataloge vhodnih vrat
Odkrijte vse modele vhodnih vrat
top