Preskoči na vsebino
Konfigurator 08 205 12 10

Elegantna, edinstvena in trdna lesena vrata za hišo

Edinstvena in elegantna lesena zunanja vrata za hišo - to so Pirnar vhodi. Udobno odpiranje vrat na prstni odtis in strokovna montaža vhodnih vrat.

Masivnost, toplotna učinkovitost, tehnologija | PIRNAR

Večkrat nagrajena lesena vhodna vrata Pirnar so plod mojstrskega ročnega dela in vgradnje inovativnih tehnologij, ki poskrbijo za udobje in funkcionalnost. Elegantna vhodna vrata iz lesa lahko nadgradite z dodatki, kot so razsvetljava in LED obsvetlobni elementi, različna potezala, okrasna stekla in drugo. Edinstvenost izdelkov iz lesa dosežemo z ročno izdelanimi detajli, ki bogatijo vhode in se prilagajajo vašemu okusu, saj lahko izbirate med različnimi slogi. Tako bodo vaša vhodna vrata za hišo odlično dopolnjevala slog interierja in fasadnih detajlov, tako na modernih kot bolj tradicionalnih arhitekturnih zasnovah. Lesena vhodna vrata niso priljubljena izbira le iz vidika estetike in sodobnih trendov uporabe ekoloških, okolju prijaznih in trajnostnih materialov, temveč tudi zato, ker nudijo trdnost, trpežnost in varnost. Konstrukcijsko trdnost jim daje skrbno izbran masiven les, ki ga še dodatno podpirajo ustrezno dimenzionirani gradbeni elementi iz lesa. Pirnar vhodna vrata za hišo so izdelana iz zanesljive konstrukcije, ki jo v skrbi za varnost doma dopolnjujejo vgrajene večtočkovne varnostne ključavnice z masivnimi kavlji.

Vhodna vrata za hišo iz masivnega in toplotno učinkovitega lesa

Lesena vrata odlikuje visoka raven energetske učinkovitosti in toplotne izolativnosti, saj je les odličen naravni izolator tudi v najbolj neizprosnih in nepredvidljivih vremenskih razmerah. Pozimi se toplota učinkoviteje zadržuje znotraj hiše, poleti pa visoke zunanje temperature ne prodirajo v notranje prostore in jih ne segrevajo. Da bi dosegli optimalno raven toplotne izolacije, lahko v lesena vrata vgradimo večslojno izolacijsko steklo. Značilna prednost lesa, kot naravnega materiala, ni le v toplotni izolativnosti, temveč tudi v zvočni izolaciji. Lesena vrata zato nudijo udobje bivanja, brez motečih zunanjih zvokov. V podjetju Pirnar izdelujemo zunanja in stranska vrata za hišo iz najbolj kakovostnega masivnega lesa, ki ga ročno obdelujemo. Izbirate lahko med tremi vrstami lesa, pri čemer tako smreka kot hrast in macesen dajejo specifičen in edinstven videz, saj se razlikujejo v naravni barvi in teksturi, kot so meje med branikami s temnejšimi ali svetlejšimi črtami ter barvne nianse, ki prehajajo po intenziteti svetlosti. 

Tehnološko dovršeno odpiranje vrat na prstni odtis

Ob naročilu lesenih vhodnih vrat se lahko odločite za vgraditev mehanizma ključavnice za elektronsko zaklepanje in odklepanje, ki zaradi svoje funkcionalnosti, varnosti in udobja brez nenehnega iskanja ključev izpodriva klasične ključavnice. Odpiranje vrat na prstni odtis s pomočjo skritega bralnika je rezultat dovršenega biometričnega sistema v kombinaciji s sodobno elektroniko. Vrata za hišo z vgrajenim bralnikom prstnih odtisov zagotavljajo najvišjo stopnjo varnosti, saj vam tehnologija daje neprenosljivo pravico do dostopa v dom in hkrati minimalizira možnosti zlorab v primerjavi z odklepanjem vhoda z varnostnimi kodami. Pametna lesena vrata so preprosta in udobna za uporabo, saj se s prstom le nežno dotaknete ploščice na vratih, ob tem pa se ob takojšnji prepoznavi samodejno izvleče potezalo, vhod se odklene in okolica se obenem razsvetli. Ko vstopite v prostor, pa se pametna vrata za hišo samodejno zaprejo in zaklenejo. Elektronsko odpiranje vrat na prstni vtis deluje tudi v primeru izpada energije, saj vzmetni mehanizem ni odvisen od vira napajanja.

Elegantna vhodna vrata z dodatki po meri

Sodobna lesena vrata lahko krasijo številni dodatki po naročilu, ki ustvarjajo stilsko in estetsko dovršenost po vašem okusu. Tako lahko v vrata za hišo ujamete različne sloge in izrazite minimalistične detajle, drzne linije, elegantne teksture ali pa romantične prehode. Omejitev pri dodajanju elegantnih elementov ni, saj se lahko poigravate s številnimi barvnimi niansami lesa in zasteklitvami z neskončnimi možnostmi igre tekstur in dekorativnih vzorcev, ki ustvarjajo posebne učinke. V elegantna vrata lahko vgradimo satinasta in prozorna stekla, bela in kovinsko obarvana stekla, stekla z motivi in reliefi ter vitraže. Lesena vrata lahko krasijo tudi prestižni zunanji oglati ali okrogli ročaji in potezala, ki so lahko osvetljena ali pa vanje vgraviramo osvetljen napis po vaši izbiri. Posebej prestižna so potezala z vgrajenim kosom kristala iz Steklarne Rogaška. Vrata za hišo pridobijo poseben čar z namestitvijo zunanje dekorativne nočne osvetlitve, ki daje vhodu varen in hkrati estetski pečat.

Strokovna in kakovostna montaža vhodnih vrat

V podjetju Pirnar nudimo kakovostno in strokovno izvedeno montažo vhodnih vrat tako pri vgradnji izdelkov v novogradnje kot pri zamenjavi starih vrat z novimi v domu ali v poslovnem objektu. Pri tem se posebej posvetimo področju toplotne in zvočne izolacije s tesnjenjem vratnega krila na podbojih in pri tleh ter z uporabljenimi profili, ki dosegajo standarde toplotne izolativnosti in so zato primerni tudi za nizkoenergijske in pasivne hiše. Hkrati se pri vgradnji posvetimo tudi brezhibnemu delovanju in funkcionalnosti novih vhodnih vrat za hišo, ki vam bodo dobro služila več desetletij. Dolga življenjska doba pa je odvisna tudi od rednega vzdrževanja. Izkušeni monterji poskrbijo za to, da se lesena vrata ne povesijo in ne zatikajo. Strokovna montaža vhodnih vrat zajema več različnih del, kot je vstavljanje, zagozditev in sidranje vratnega podboja v zidno odprtino ter zatesnitev vratne konstrukcije. Nova lesena vrata dobijo končno podobo, ko opravimo še zaključna zidarska dela.

Želite izvedeti več?

Pridite na kavo v naš najbližji razstavni salon in pogovorili se bomo o vaših željah.

REZERVIRAJTE SI TERMIN

Ali so vam bile te informacije v pomoč?
Vhodna vrata
Oblikujte svoja vhodna vrata
Pojdite v konfigurator
Saloni Pirnar
Obiščite salone Pirnar
Dotaknite se vhodnih vrat
Katalogi
Prenesite kataloge vhodnih vrat
Odkrijte vse modele vhodnih vrat
top