Preskoči na vsebino
Konfigurator 08 205 12 10

Kako ohraniti svojo hišo čisto in urejeno

Ohranjanje čistega in urejenega doma je enostavnejše kot si mislite. Predstavljamo vam nekaj enostavnih nasvetov kako osvežiti in očistiti vaš dom.

Nega in redno vzdrževanje hiše in vrat | Pirnar

Urejen dom je enak urejenemu duhu. Nedavna študija potrjuje, da so ljudje, ki živijo v čisti in pospravljeni hiši bolj urejeni in bolj zdravi kot tisti, ki tega nimajo. Če se sprašujete, kako svojo hišo obdržati čisto in urejeno brez večjega truda, je mogoče čas, da si umislite čistilne rituale. Ohranjanje popolnega doma je pravzaprav lažje, kot si večina ljudi misli. Predstavljamo vam nekaj najboljših nasvetov.

Vsak dan poskrbite za majhne stvari

Zaradi narave našega dela moram velikokrat poskrbeti, da imamo natančno opredeljeno kaj počnemo in kdaj in si s tem organiziramo dnevne naloge in zadolžitve. Resnica je, da je vzdrževanje čiste hiše vsak dan, ob upoštevanju malih trikov, enostavna naloga. Počistite za seboj, vse površine naj bodo sproti pospravljene in pobrisane. Po navadi lahko to počnemo takoj, ko pridemo iz službe ali po končanem kuhanju, ker je nemogoče kuhati brez nereda. Otroci naj sproti pospravijo svoje igrače v za to pripravljene košare, očistite umivalnik in pospravite posodo, da bo vaša kuhinja vedno vzor čistoče. Vsak dan odnašajte smeti, da vam ne bo treba skrbeti za neprijetne vonje v domu. Vsakdanje pometanje lahko veliko pripomore k čistemu in urejenemu domu. Olajšajte si to vsakodnevno opravilo z robotskim sesalnikom, ki se bo vsak dan ob določeni uri prižgal in namesto vas poskrbel za čista tla brez muck in prahu.

Vsak teden se osredotočite na posamezna območja

Najprej naj bo na vrsti kopalnica, osredotočite se na vsa problematična področja, kot so stranišče, kad ali tuš in umivalnik. Ne pozabite obrisati vseh površin, sanitarnih omar ali predalov in očistiti ogledal. Nato so na vrsti naprave. Ne pozabite, če je nekaj, kar uporabljate za kuhanje hrane, potem potrebuje tedensko čiščenje. Naj bodo tla vaša prioriteta. Vse temeljito obrišite, sezite globoko v kotičke in ne pozabite na prah, ki se lahko nabere na ploščicah po steni. Če ne želite uporabiti navadnih čistil, zlasti na svojih lesenih tleh, zmešajte eno skodelico destiliranega kisa skupaj s toplo vodo, zaradi česar bodo vaša tla resnično zasijala.

Trdovratne dele očistite enkrat mesečno

Mesečna čiščenja niso ravno pomladanska čiščenja - spomladanska čiščenja so lahko zabavna, saj lahko vse svoje stvari preberete, razmečete in reorganizirate. Toda velikokrat naš mesečni načrt čiščenja vključuje delovna opravila, ki nam velikokrat niso prav nič simpatična. Kljub temu pa so potrebna, še posebej, če želite dom, ki spominja na letovišče s 5 zvezdicami. Zavijte v pečico. To verjetno ni eno vaših najljubših opravil, vendar obstaja rešitev. Kupite si sredstvo za čiščenje pečice, ki vam bo pomagalo pri hitrejšem in enostavnejšem čiščenju. Očistite svoje omare. Pokukajte skozi vse omare v hiši in jih obrišite. Zlasti v kuhinji boste želeli preveriti datume na hrani in omare dobro očistiti od znotraj. Obrišite prah, kjer ga še nikoli niste obrisani. Obstaja veliko področij, ki jih ljudje spregledamo, ko čistimo, saj nanje sploh ne pomislimo. Toda pri pomladanskem čiščenju morate biti zelo pozorni na podrobnosti. Obrišite absolutno vse, svetilke, stikala za luči, ročaje vrat itd.

Načrtujte sezonsko čiščenje

Vsaka sezona zahteva nove stvari. Morda boste potrebovali nove pripomočke za vaš doma, ali pa boste morali pospraviti izdelke iz lanske sezone. Če želite imeti dom brezhiben dom, boste morali pregledati tudi kotičke, ki se vam na prvi pogled zdijo čisti in urejeni. Očistite svojo shrambo. Pojdite skozi svoje konzerve in preverite, kaj je še dobro in jih pri tem organizirajte po datumu uporabe.

Prezračite sobe, odstranite vse, kotnap senčila, zavese, slecite postelje in vse tkanine operite, da bodo spet prinesle svež in čist videz v vaš dom. Znebite se stvari, ki jih ne potrebujete. Preučite vse svoje stvari in se vprašajte, ali jih potrebujete. Če je odgovor ne, potem jih pospravite v vrečo in jih kasneje odnesite v dobrodelno organizacijo.

Operite okna ali če vas je strah višine, najemite nekoga, ki bo to storil namesto vas. Če se te naloge lotite sami, poskusite znova uporabiti destiliran kis, kar naredi čiščenje oken enostavno in celo zabavno.

Ne pozabite na svoje preproge. Sčasoma postanejo preproge zelo prašne, pri čemer vam ne more pomagati niti zvesti robotski sesalnik, zato je priporočljivo vsako sezono uporabiti čistilno sredstvo, da svoje preproge globinsko očistite.

Kaj pa vaša vrata?

Čiščenje zunanjih vrat je bistvenega pomena, za zagotavljanje njihove uporabnosti in dolge življenjske dobe. Če niste ravno ljubitelj čiščenja, si izberite material, ki ne potrebuje veliko vzdrževanja. Aluminijasta vhodna vrata so zelo lahka za čiščenje in vzdrževanje, postopek je hiter in preprost, pri čemer moramo imeti v mislih tudi vitalne dele, kot so nasadila in ključavnica. Čiščenje zunanjih vrat je priporočljivo vsaj enkrat letno, pri čemer uporabljajte neagresivna sredstva, ki ne bodo škodovala materialom. Ne glede na to, kakšen material ste izbrali za svoja vhodna vrata, so poškodbe zaradi zunanjih vplivov neizogibne. Manjše poškodbe, kot so praske in drobne razpoke lahko sami prekrijete s korekturnimi barvami ali premaznimi zaščitnimi sredstvi, medtem ko je za večje poškodbe potrebno strokovno oko. Za vse nasvete in dodatne informacije se obrnite na specializirane prodajalce vrat. Z njihovo pomočjo boste svojim vhodnim vratom povrnili sijaj in s tem poskrbeli, da bodo krasila vaš vhod še veliko let.

Želite izvedeti več?

Pridite na kavo v naš najbližji razstavni salon in pogovorili se bomo o vaših željah.

REZERVIRAJTE SI TERMIN

Ali so vam bile te informacije v pomoč?
Vhodna vrata
Oblikujte svoja vhodna vrata
Pojdite v konfigurator
Saloni Pirnar
Obiščite salone Pirnar
Dotaknite se vhodnih vrat
Katalogi
Prenesite kataloge vhodnih vrat
Odkrijte vse modele vhodnih vrat
top