Preskoči na vsebino
Konfigurator 08 205 12 10

Kdaj je čas za zamenjavo vaših vrat?

Vsi dobro poznamo pomembnost dobrega prvega vtisa, to velja tudi za izgled vhodnih vrat. Če so vaša vrata poškodovana, se težko zapirajo in prepuščajo veter, je mogoče čas za zamenjavo.

Izberite dober trenutek za zamenjavo vrat | Pirnar

Zamenjava vhodnih vrat hiše zna biti naporen "posel. " Vsi dobro poznamo tudi pomembnost dobrega prvega vtisa. To ne velja samo za prve zmenke ali razgovore o zaposlitvi, ampak je pomembna smernica tudi za načrtovanje in preoblikovanje vašega doma. Medtem ko je privlačnost vašega vhoda odvisna od številnih dejavnikov, kot na primer urejanje okolice, razsvetljave in nege trate in vrta, so vhodna vrata, osrednja točka fasade in prispevajo k izoblikovanju vašega arhitekturnega sloga. Vhodna vrata imajo tudi bistvene vsakodnevne funkcije, kot na primer upiranje zunanjim vremenskim vplivom in vsiljivcem. Kljub njihovi pomembnosti le redko pomislimo na svoja vhodna vrata. Morda je čas, da jim začnemo posvečati več pozornost.

Pravilno vzdrževana kakovostna vrata lahko zdržijo desetletja

To je resnična trditev, vendar pride čas, ko je bolj smiselno, da jih zamenjate, kot da jih popravite. Če poskušate ugotoviti, ali je prišel čas za nov vhod ali ne, si trenutna vhodna vrata natančno oglejte in si zastavite naslednja vprašanja:

  • Ali so vaša vhodna vrata opraskana ali zamazana?
  • Ali obstajajo razpoke ali zlomi ob robovih vrat ali na vratnem krilu?
  • Ali piha skozi vratna tesnila?
  • Ali ste naleteli na težave pri obešanju vrat na tečajih?
  • Ali je težko zapreti in zakleniti vhodna vrata?

Če ste na katero od zgornjih vprašanj odgovorili pritrdilno, je morda pametno razmisliti o zamenjavi vhodnih vrat. Ne razmišljajte samo o težavah, ki obstajajo pri vašem sedanjem vhodu, temveč tudi o prednostih, ki jih boste pridobili z zamenjavo - izboljšan videz, energetska učinkovitost, varnost, enostavnost zaklepanja in odklepanja in še veliko več. Raziskave kažejo, da si boste stroške zamenjave vhoda najverjetneje večinoma povrnili, saj bo le-ta energijsko varčen, kar bo prispevalo k nižjemu ogrevanju. Po poročilu revije Remodeling 2014, ki je naredila raziskavo med stroški v primerjavi z vrednostjo zamenjave, se zamenjava vhodnih vrat uvršča med najbolj stroškovno najučinkovitejše nadgradnje doma, saj povrne več kot 95 % naložbe.

Seveda odločitev za zamenjavo vhodnih vrat ni edina izbira. Vhodna vrata za hišo se razlikujejo po velikosti, arhitekturnem slogu in raznih dodatkih. Razlikujejo se tudi po materialu in pri mnogih lastnikih stanovanj je odločitev med lesom, aluminijem in steklom pogosto najzahtevnejši del postopka. Izbira je odvisna od vašega proračuna in tehtanja prednosti in slabosti vsakega materiala. Tukaj je nekaj, kar morate vedeti:

Lesena vhodna vrata so zelo prijetna in vabljiva za ogled, na splošno pa so bolj tradicionalna, saj pogosto vključujejo bogate detajle in okrasne vložke. Običajno jih najdemo na viktorijanski in kolonialni arhitekturi, saj delujejo bogato in starinsko. Vendar se časi spreminjajo. Sedaj lahko izberete tudi sodobna lesena vhodna vrata s širokim naborom zaključkov in s čistimi sodobnimi linijami, ki bodo odlično delovale tudi na vašem modernem domu.

Aluminijasta vhodna vrata so bistveno bolj priljubljena kot lesena, a enako privlačna za lastnike stanovanj zaradi njihovega nezahtevnega vzdrževanja. Medtem ko lesena vhodna vrata pričarajo občutek narave, so alu vhodna vrata tudi precej trpežna, saj so odporna proti razpokam, gnilobi in rji. Omislite si jih lahko tako rekoč v neomejenih oblikah, kar pomeni, da ne glede na to, v kakšni hiši živite, lahko alu vhodna vrata povsem prilagodite vašemu slogu. Seveda so pa tukaj tudi alu vhodna vrata prevlečena s steklom, za še bolj luksuzen in unikaten videz.

Dodatni nasveti: kako pravilno čistiti lesena in aluminijasta vhodna vrata?

Vas skrbi varnost?

Če je varnost glavna stvar, ki si jo želite, so alu vhodna vrata prava odločitev za vas, kar ne bo le odvračalo vsiljivcev, ampak tudi propadanje samih vrat in vdor vlage. Pogosto pozabimo tudi to, da večina alu vrat vsebuje jedro iz izolacijske pene, kar pomeni, da so v energijski učinkovitosti odlične. Alu vrata, lahko dokončate s katero koli zunanjo barvo v RAL lestvici, ki najbolje dopolnjuje zunanjost vašega doma. Za tisti bolj tradicionalen videz pa lahko izbirate tudi med številnimi lesnimi dekorji.

Dodatni nasveti: kako preveriti, ali res kupujete varna vhodna vrata?

Zadnji detajli

Ko boste izbrali popoln material za svoja nova vhodna vrata, obstaja veliko načinov, kako jih lahko prilagodite in jim daste svojo osebno noto. Na primer, obstajajo različne možnosti zasteklitve in namestitev personaliziranih ročajev z različnimi LED osvetlitvami in napisi. Na voljo je tudi nešteto stilov in vzorcem, s katerimi lahko popestrite videz svojega vhoda in ga s tem naredite še bolj privlačnega. Če še vedno niste prepričani, kaj si želite, si oglejte obsežno zbirko različnih modelov zunanjih vrat.

Poskrbite, da boste varnosti, zvočni in toplotni izolaciji, pravilni vgradnji in kakovostni izdelavi vhodnih vrat posvetili posebno pozornost.

Naši strokovni svetovalci so vam na voljo za morebitna vprašanja. Vljudno vabljeni v naš salon v Ljubljani, Kopru ali Mariboru.

Želite izvedeti več?

Pridite na kavo v naš najbližji razstavni salon in pogovorili se bomo o vaših željah.

REZERVIRAJTE SI TERMIN

Ali so vam bile te informacije v pomoč?
Vhodna vrata
Oblikujte svoja vhodna vrata
Pojdite v konfigurator
Saloni Pirnar
Obiščite salone Pirnar
Dotaknite se vhodnih vrat
Katalogi
Prenesite kataloge vhodnih vrat
Odkrijte vse modele vhodnih vrat
top