Preskoči na vsebino
Konfigurator 08 205 12 10

Mali posegi, ki bodo starejšo hišo spremenili v modernejšo

Tako notranjosti kot tudi zunanjosti lahko dodate pridih sodobnega, ne da bi prenova predstavljala ogromen finančni vložek. S kančkom ustvarjalnosti in veliko dobre volje se lahko povsem sami lotite projekta modernizacije doma!

Tudi starejša hiša je lahko moderna | PIRNAR

Starejše hiše imajo prav gotovo poseben čar. Velikokrat simbolizirajo občutek domačnosti in nam omogočijo, da se v njih nemudoma počutimo udobno. So pravi zaklad čudovitih predmetov in ljubitelje tradicije navdušujejo z očarljivimi retro elementi. Če ste lastnik starejše hiše, verjetno veste, da desetletja obrabe prinesejo nekatere nezaželene posledice. Stara hiša lahko kaj hitro deluje neurejeno.

Dobra novica je, da lahko z majhnimi posegi močno izboljšate videz hiše. Tako notranjosti kot tudi zunanjosti lahko dodate pridih sodobnega, ne da bi prenova predstavljala ogromen finančni vložek. S kančkom ustvarjalnosti in veliko dobre volje se lahko povsem sami lotite projekta modernizacije doma!

Vas zanima, kako? Pripravili smo nasvete, ki vam bodo pomagali na poti posodabljanja vašega doma. Modernizacija doma še nikoli ni bila preprostejša!

1. VSE JE V BARVAH – PREPROSTA PRENOVA

Čeprav to ni najhitrejši način modernizacije doma, pa je zato učinek res izjemen. Zgolj z barvanjem zidov in pohištva lahko domu vnesete novo življenje in videz sobe povsem spremenite. Finančni vložek je minimalen, saj je potrebna zgolj barva, delo pa lahko opravimo tudi sami. Strokovnjaki za največji učinek modernizacije predlagajo barvanje kuhinjskega pohištva ali sten. Staro, obrabljeno in življenja prazno kuhinjsko pohištvo lahko z novo barvo ponovno pridobi desetletje uporabe. Vizualen učinek je pomemben in vreden navdušenja. Z izbiro kontrastnih odtenkov je po barvanju velikokrat nemogoče ugotoviti, da gre za isto pohištvo.

Sodobnost lahko v svoj dom vnesete tudi z barvanjem sten in zidov. Ni treba, da se odločite za prebarvanje celotne sobe – ogromno razliko lahko naredi že zgolj ena stena. Pri izbiri barv si dovolite obilico časa in bodite pozorni na praktično in čustveno vrednost barv.

  • Praktičnost: Če živite v temnem stanovanju z malo naravne svetlobe, se izogibajte vsem temnim odtenkom. Prav tako bodite pozorni na to, da se barva ujema s pohištvom.
  • Čustvena vrednost: Barve so polne čustev in lahko vplivajo na naše počutje. Prijetna nežno zelena barva ima pomirjajoč vpliv na naša čustva, medtem ko lahko npr. živordeča ali oranžna barva povzročita stres in tesnobo.

2. NE POZABITE NA OKNA IN VRATA

Vrata in okna poskrbijo za prvi vtis. Želite z njim sporočiti, da je vaša hiša dobro ohranjena? Potem ne odlašajte z obnovo vrat in oken. Poleg dodane estetske vrednosti bodo nova vrata in okna poskrbela za nižje stroške ogrevanja, zato se naložba hitro povrne. Naložba v nova okna bo nemudoma spremenila celoten videz vašega doma, tako zunanjosti kot tudi notranjosti.

Pri obliki izbirajte dolga, elegantna okna, ki v prostor prinesejo obilico naravne svetlobe. Če želite v prostor vnesti največ naravne svetlobe, so odlična izbira okna od tal do stropa. So sodobna, praktična in dobro sovpadajo z različnimi slogi hiš.

Za sodoben videz zunanjosti je pogosto nujna tudi obnova oziroma nakup novih vrat. Priporočljiv je popolnoma preprost, minimalističen dizajn.

ČAR JE VEDNO V PODROBNOSTIH

Svojo nekoliko starejšo hišo ste poživili z novimi barvami, s sodobnimi vrati in prenovljenimi okni. Kaj sploh še preostane? Velikokrat se največji čar prenove doma skriva v malenkostih. Več majhnih detajlov lahko skupaj poskrbi za izjemen vtis. Prednost je v tem, da za prenovo malenkosti ne boste zapravili obilice denarja. Na naslednje podrobnosti bodite še posebej pozorni:

  • modernizirajte kljuke in luči,
  • dodajte naravni pridih z zelenimi rastlinami,
  • poskrbite, da so urejeni tudi skriti kotički vaše hiše,
  • prostor na videz povečajte s tem, da odstranite čezmerno dekoracijo,
  • ne pozabite na zavese in preproge, ki lahko v trenutku poživijo vaš dom,
  • vnesite več svetlobe, za moderne hiše je značilna močna prisotnost naravne svetlobe.

Nepozaben prvi vtis – zunanjost, ki jemlje dih

Zunanjost vaše hiše niso zgolj okna in vrata. Izjemno razliko v arhitekturnem slogu lahko naredijo majhne spremembe. Če vam prostor omogoča, je dodatek dobro urejenega rožnega vrta najboljša možnost za pridih novega življenja. Stare hiše so pogosto obdane z obilico betona, zato je čas, da popestrite zunanjost. To lahko storite zgolj z dodatkom ploščic, urejene poti, ki vodi do vhodnih vrat ali večjih rastlin. Sodobno zunanjost narekujejo tudi LED-luči, ki vas ali obiskovalce pospremijo vse do vhodnih vrat. Če želite narediti še korak dlje, se odločite za vključitev pametne tehnologije, npr. z vrati na dotik.

Nasveti za uspešno prenovo stare hiše

Pri opremljanju starih hiš bodite še posebej pozorni na enoten videz. Prav stare hiše so zaradi desetletij uporabe pogosto polne pohištva in opreme iz različnih časovnih obdobij. Čeprav ne predlagamo, da se čez noč znebite vseh obstoječih predmetov, pa bodite pri prenovi pozorni na enoten videz. Ustvarjajte kohezivne barvne kombinacije, ki vaši hiši vlivajo videz enotnosti.

Ob seznamu nasvetov za prenovo stare hiše naj še enkrat poudarimo tisto najpomembnejše – sodoben arhitekturni slog je vedno preprost in minimalističen. Čiste, preproste linije so tiste, ki moderno arhitekturo ločijo od retro sloga. Pri prenovi hiše lahko z uporabo preprostih dodatkov zagotovimo tudi, da bodo novi elementi sovpadali z obstoječim pohištvom

Želite izvedeti več?

Pridite na kavo v naš najbližji razstavni salon in pogovorili se bomo o vaših željah.

REZERVIRAJTE SI TERMIN

Ali so vam bile te informacije v pomoč?
Vhodna vrata
Oblikujte svoja vhodna vrata
Pojdite v konfigurator
Saloni Pirnar
Obiščite salone Pirnar
Dotaknite se vhodnih vrat
Katalogi
Prenesite kataloge vhodnih vrat
Odkrijte vse modele vhodnih vrat
top