Preskoči na vsebino
Konfigurator 08 205 12 10

Tradicionalni material v novi preobleki: moderna lesena vrata

Vašemu domu zagotovijo stabilen, kakovosten in lep hišni vhod lepa sodobna vrata iz lesa. Izdelamo jih tudi po naročilu.

Tradicionalnost lesa za sodoben videz hiše | Pirnar

Moderna lesena vhodna vrata izvrstno pristajajo vsaki sodobni hiši. Les je kot star ter preverjen in zanesljiv material v gradnji že zelo dolgo cenjen – in k njegovim klasičnim kvalitetam se vedno znova vračamo. Oblikovalci in arhitekti v njem z navdihom odkrivajo nove možnosti elegantnega dizajna. Estetsko vrednost temu materialu dajejo mikavna lepota naravnih vzorcev in barv, topla domačnost in prijeten dotik teksture, seveda pa njegovo veljavo dopolnjujejo tudi izjemne konstrukcijske lastnosti, ki zagotavljajo odlično funkcionalnost vhodnih vrat iz lesa. Les je izredno trden in močan material, ki ima zelo močno nosilnost. Trpežnost mu ob pravilnem vzdrževanju zagotavlja dolgo življenjsko dobo. Je masiven in tako po naravi dober izolator zvoka in toplote. Ščiti nas pred hrupom iz okolice in v notranjosti hiše ohranja prijetno sobno temperaturo, ne glede na zunanje vremenske spremembe. Ker les diha, poskrbi tudi za prijeten zrak v prostoru in uravnava njegovo vlažnost. Les je možno vsestransko oblikovati in mojstri iz njega s primerno izolacijsko in konstrukcijsko obdelavo izdelajo varna, stabilna in kakovostna moderna lesena vhodna vrata. Možnosti kombiniranja z aluminijem, steklom ali jeklom pa dajo številne variacije unikatnih modelov vrat.

Med najmodernejše in tehnološko najbolj izpopolnjene modele vhodnih vrat sodita dve naši inovaciji. OneTouch so vrata s samodejnim potezalom, ki se aktivira, ko skriti čitalnik prepozna vaš prstni odtis. Najbolj osebna vrata na svetu se tako odprejo samo svojemu lastniku. Tu je tudi ravna vhodna stena Theatrica. Odpira in zapira se brez potezala: ko sistem prepozna vaš obraz.

Lesena vhodna vrata po meri in vašem okusu

Vse prednosti lesa kot materiala so seveda zajete v izdelavi vrat po naročilu, najsi izberete sodoben ali bolj klasičen dizajn, ki je v skladu s slogom vaše hiše. V lesena vrata lahko denimo vgradimo komponente iz nerjavečega jekla za še večjo robustnost, elemente iz aluminija z neomejenimi možnostmi oblikovanja za sodoben pridih ali steklene dodatke za krasen dekor. Za zasteklitev vam je na voljo čisto, prosojno ali pa diskretno satinirano steklo. Domišljiji prosto pot pustite z izbiro vitražev in različnih motivov s stvarnimi ali abstraktnimi vzorci. Želen učinek dosežete še z barvo po želji, posebno razkošen videz pa ustvarite s kristali. Za dobro toplotno in zvočno izolacijo je priporočljiva večslojna zasteklitev. Posebno pozornost namenimo varnosti lesenih vhodnih vrat po meri. Za skladnost vrat z varnostnim standardom po razredu RC2 (WK2), ki pomeni zaščito pred vlomi, poskrbimo z več varnostnimi elementi: tečaji, močni profili, večtočkovni sistem zaklepanja, avtomatiziran mehanizem zaklepanja … Pametne tehnologije pa vam omogočajo Bluetooth ali brezžično povezavo s sistemom, pri čemer lahko kadarkoli preverite stanje svojega vhoda.

Nova lesena vrata lahko svoji hiši natančno prilagodite v vsaki dimenziji – od standardnih do nestandardnih mer, enokrilna ali dvokrilna vhodna vrata ...

Dvokrilna vhodna vrata: sijajno razkošje mer

Za moderne stanovanjske objekte je značilna tudi vgradnja stavbnega pohištva velikih dimenzij. Dvokrilna vhodna vrata navdušujejo z mogočnostjo, ki v prostor prinese svetlobo in odprtost. S to prostornostjo pride občutek svobodnega bivanja in udobja brez omejitev. Takšna vrata hiši prinesejo svojevrsten prestiž, pritegnejo oko mimoidočih in naredijo velik vtis na obiskovalce; prispevajo pa tudi k večji vrednosti hiše na trgu. Z izredno velikostjo vhodna vrata nosijo pečat individualnosti in edinstvenosti, ki ga poudarite s prefinjenimi oblikovalskimi detajli. Izdelava dvokrilnih vhodnih vrat po vaši meri tako vključuje potezala iz različnih materialov, smiselno pozicionirane obsvetlobe in steklene elemente ter poljubne površinske ročne obdelave z različnimi motivi in vzorci. Seveda je ključna tudi vaša varnost, zato si lahko izberete enega od učinkovitih visokotehnoloških sistemov zaklepanja in zapiranja vrat (številčna koda, kartica ...). Brezhibno funkcionalnost hišnega vhoda nadalje zagotovimo z uporabo kakovostnih materialov, ki jih primerno obdelamo za stabilno uporabo in energetsko učinkovitost.

Strokovna vgradnja vhodnih vrat

Le profesionalno opravljena montaža vhodnih vrat je zagotovilo, da bodo vaša nova moderna lesena vhodna vrata še desetletja dolgo delovala enako učinkovito kot na začetku. Vešči monterji jo opravijo v več fazah. Še pred montažo je treba izmeriti in ustrezno pripraviti zidno odprtino. Nato se vanjo vstavi vratni podboj. Sledi zagozditev podboja, nato pa še sidranje podboja v zidno odprtino. Vratno konstrukcijo moramo še zatesniti, sklepni korak pa so zaključna zidarska dela. Kakovostna montaža je seveda vključena v nakup Pirnarjevih vrat.

Vhodna vrata iz lesa

Moderna lesena vhodna vrata so skratka čudovito dopolnilo vaši hiši. Brezčasne odlike in očarljiv videz lesa združimo s sodobnimi tehnološkimi in proizvodnimi pristopi pri izdelavi brezhibno funkcionalnih, zanesljivih in varnih vhodnih vrat. Pri Pirnarju uporabljamo kakovosten les treh drevesnih vrst. Smreka daje svetel les, z lazurami pa lahko ustvarimo štiri različne barvne odtenke. Tudi macesnov les z rdečkasto barvo lahko za pridobitev želenega odtenka premažemo z različnimi lazurami in olji. Hrast že naravno ponuja več barvnih nians, tako da jih s premazi samo še obogatimo.

Lesena vrata pomenijo trajnostno izbiro za vaš dom, ta material vas poveže z naravo in nudi človeku prijazne pogoje za bivanje.

Želite izvedeti več?

Pridite na kavo v naš najbližji razstavni salon in pogovorili se bomo o vaših željah.

REZERVIRAJTE SI TERMIN

dom
Ali so vam bile te informacije v pomoč?
Vhodna vrata
Oblikujte svoja vhodna vrata
Pojdite v konfigurator
Saloni Pirnar
Obiščite salone Pirnar
Dotaknite se vhodnih vrat
Katalogi
Prenesite kataloge vhodnih vrat
Odkrijte vse modele vhodnih vrat
top