Preskoči na vsebino
Konfigurator 08 205 12 10

Kako do primernega arhitekta za vašo hišo ali stanovanje?

Ne glede na to ali se odločite za gradnjo nove hiše ali le za osvežitev stanovanja, vam pri tem lahko pomaga arhitekt, mi bo vaš dom povezal v smiselno celoto.

Kako izbrati pravega arhitekta za vašo hišo | Pirnar

Ne glede na to ali se odločite za gradnjo novega doma, ali si preprosto želite osvežiti obstoječo hišo ali stanovanje, bo to popotovanje, na katerem bodo vaše želje postale reesničnost. V celotnem procesu bo vaš najboljši prijatelj arhitekt, ki vam bo pomagal skozi celoten proces in poskrbel za brezskrbno doseganje vaših ciljev. Vaše skupno popotovanje bo vključevalo razprave o vaših osebnih navadah in estetskih željah, zato je zelo pomembno, da izberete arhitekta, ki mu lahko zaupate. Iskanje primernega arhitekta lahko predstavlja napor, vendar si lahko proces poenostavite. Pomembni smernici pri iskanju bosta stroški in seveda karakterna všečnost. Arhitektura je močno vpletena v osebno in čustveno vez, ki jo imate s svojim domom, zato vas mora arhitekt razumeti in se povezati z vami. Namen je, da v celotnem procesu uživate in ste na koncu zadovoljni s celotno izkušnjo in končnim izdelkom.

Kako najti pravega arhitekta?

Za iskanje pravega arhitekta si je treba vzeti kar nekaj časa. Velikokrat ljudje iščejo arhitekte preko prijateljev in znancev ter na spletu, lahko uporabite različne portale, kamor objavite povpraševanje in vas bodo arhitekti sami kontaktirali. Vedno, ko pregledujete ponudbe, dobro preverite, ali ima arhitekt veljavno licenco in preglejte njegova priporočila, kot so na primer pretekli projekti in mnenja strank ter lokacija arhitekta, saj je nesmiselno plačevati stroške prevelike kilometrine. Ko naredite ožji izbor, je pomembno, da se z arhitekti sestanete, saj boste le tako dobili občutek, kdo so in kako komunicirajo. Uspeh projekta in vaše zadovoljstvo je v veliki meri odvisno od komunikacije med vami in izbranim arhitektom. Pomembno je, da si arhitekt za vas vzame čas, vam poda predloge ali nasvete, posluša vaše želje, da boste na koncu zadovoljni s celotnim projektom. Jasno izrazite svoje želje že pred izrisom idejnega načrta – IDZ, saj so v kasneje v fazi izrisa PGD spremembe veliko težje, vzamejo veliko časa in lahko zvišajo končno ceno celotnega projekta.

Zakaj je arhitekt nujno potreben za gradnjo hiše?

Morda ste si že zamislili postavitev svoje nove spalnice, kje bodo otroške sobe, kje kopalnica in kje kuhinja, vendar stvari niso tako preproste. Arhitekt vam bo pomagal pri fazah, ki so nujno potrebne za oblikovanje funkcionalne hiše ali stanovanja.

Priprava dokumentacije je počasen in zamuden postopek, pri katerem vam bo arhitekt oz. arhitekturni biro izdelal natančen projektni načrt, na podlagi geodetskega načrta, ki ga boste kasneje potrebovali za prijavo za gradbeno dovoljenje. Med zadolžitvami arhitekta je tudi priprava finančnega načrta, ki bo omogočil, da se bomo izognili nepotrebnim stroškom. V arhitekturni pisarni boste najprej predstavili vse papirje in informacije, ki jih imate o objektu, nato vam bo arhitekt predstavil več možnih rešitev, med katerimi boste izbrali vam najbolj primerno. Seveda lahko to v fazi IDZ večkrat spremenite in jo povsem prilagodite svojim željam in zahtevam. Če, katere izmed vaših želj preprosto ne bodo uresničljive, vam bodo v arhitekturnem biroju to povedali. Prečrtali bodo neuresničljive ideje, odstranili nepotrebne prostore in vse med seboj povezali na funkcionalen način. Glavna naloga arhitekturne pisarne je povezati vse informacije v smiselno celoto, pri tem paziti na proračun in ustvariti končni izdelek, ki se bo iz prvotne osnovne ideje spremenil v končno zgrajeno hišo ali prenovljeno stanovanje. Sledila bo faza načrtovanja gradnje oz. spremembe hiše ali stanovanja, v kateri bo arhitekt časovno in smiselno razporedil svoje izvajalce.

Dobro oblikovanje in neposreden stik skozi celoten proces

Vsaka nova stranka predstavlja priložnost, da arhitekt s svojim delom prikaže edinstvene rezultate, unikaten pogled in sveže rešitve, pri čem upoštevajo tako vizijo kot življenjski slog vsake stranke. Ko si ustvarite seznam želja in pričakovanj, se prepričajte, da bo vaš izbrani arhitekt ostal v stiku z vami skozi celoten proces, saj je to zelo pomembno za razumevanje vaših potreb in za zagotavljanje doslednosti komunikacije. Dober arhitekt vas bo obveščal o poteku projekta do končne gradnje.

Seveda ni samo notranjost tista, ki šteje. Velikokrat pozabimo na zunanji videz, ki privablja poglede obiskovalcev in mimoidočih. Skoraj nemogoče si je predstavljati, da je pri stavbnem pohištvu mogoče izumiti kaj novega. Vhodna vrata v katalogu Pirnar vas bodo napolnila z neverjetno mero inspiracije in vas pripeljala do vaših sanjskih vhodnih vrat ter luksuznega videza vašega novega doma. Ne pozabite, skoznje boste vstopali vsak dan.

Če si želite v živo ogledati najnovejše modele Pirnar vhodov lahko obiščete naš salon v Ljubljani na Bravničarjevi ulici 20. Tu si lahko ogledate številne najbolj prodajane modele Pirnar vhodov.

Želite izvedeti več?

Pridite na kavo v naš najbližji razstavni salon in pogovorili se bomo o vaših željah.

REZERVIRAJTE SI TERMIN

Ali so vam bile te informacije v pomoč?
Vhodna vrata
Oblikujte svoja vhodna vrata
Pojdite v konfigurator
Saloni Pirnar
Obiščite salone Pirnar
Dotaknite se vhodnih vrat
Katalogi
Prenesite kataloge vhodnih vrat
Odkrijte vse modele vhodnih vrat
top