Preskoči na vsebino
Konfigurator 08 205 12 10

Kaj priljubljene barve vhodnih vrat povedo o vas?

Barva, s katero obarvamo vhodna vrata, daje gostom in mimoidočim občutek o ljudeh, ki za njimi živijo. Izberite med drzno črno ali strastno rdečo, ki bodo popestrile vaš dom.

Priljubljene barve vrat povedo nekaj o vas | Pirnar

Različne barvne kombinacije v nas vzbujajo različna čustva. Vas mimoidoči in obiskovalci začutijo kot inteligentno, prijazno, iskreno ali skrivnostno osebo? Kaj povedo različne barve o nas?

Barva, s katero obarvamo vhodna vrata, ne daje samo zunanjemu svetu občutka osebnosti tistih, ki živijo v notranjosti, ampak je po napornem dnevu lahko čudovita melodija, ki nam vzklikne "dobrodošli doma!". Različne barve lahko obudijo zunanjost vaše hiše in izboljšajo videz vašega doma ter s tem vplivajo na naše počutje in interakcijo z našim prostorom. Naj barva vaših alu vhodnih vrat spregovori.

Vrata in drzna črna

Mogoče se izbira temne barve sprva zdi strašljiva, v resnici pa je barva skrivnosti, neznanega in zaščite pred zunanjim čustvenim stresom. Barvanje alu vhodnih vrat v črno je preizkušen način zviševanja vrednosti doma, saj pripomore k luksuznemu in sodobnemu videzu. Črna vrata morebitnim kupcem dajejo vtis, da je vaša hiša resna, drzna in varna izbira, ter vzbudi v njih občutek udobja in samozavesti. Zaradi intenzivnosti je lahko sprva črna barva zastrašujoča, neprijazna in nedostopna, vendar hkrati izžareva samozavest in inteligenco.

Vrata in klasična modra

Glede na barvno kolo je modra barva pogosto povezana z globino in stabilnostjo. Simbolizira zaupanje, zvestobo, modrost, inteligenco, vero, resnico in nebesa. Poskusite pobarvati vhodna vrata v svetlo modro barvo, ki je povezana z mirnostjo in zaupanjem.

Vsako leto različni strokovnjaki iz različnih področij izberejo barvo leta, ki nato preplavi svetovne interjerje.

Barva za leto 2020 je klasična modra, ki v nas vzbuja občutek pomirjenosti.

Zagotovo obstaja široka paleta odtenkov modre barve, ki prinašajo različne odzive. Svetlejši odtenki modre in so povezani z zdravjem, zdravilnostjo, umirjenostjo, razumevanjem in mehkobo. Temno modra predstavlja znanje, moč, integriteto in resnost. Obe sta odlični možnosti.

Vrata in sivi glamur

Sivi odtenki so tisti, ki nas pritegnejo znova in znova. Naredite korak nazaj v svojem domu in videli jih boste povsod. V psihologiji barv so tisti, ki imajo radi sivo barvo, tisti, ki se skušajo zaščititi pred svetom okoli sebe, kar kaže, da imajo ti ljudje raje varno in uravnoteženo okolje. Mogoče je pomirjujoč učinek, tisti, ki nam pričara udobje doma in varnost zadovoljnega življenja, kar je tisto, kar naredi to barvo posebno. Uporabite temnejše, dramatične odtenke, da dodate svojim vhodnim vratom kanček intenzivnosti in skrivnosti, dodate lahko tudi kontrastne dodatke, kot sta črna ali zlata, kar bo resnično spremenilo celoten videz vašega vhoda. Ta brezčasni odtenek daje na vhodna vrata namig sodobne elegance.

Vrata v strastno rdeči

Ste pripravljeni z alu vhodnimi vrati narediti velik in drzen vtis? Rdeča bo zagotovo poskrbela za to! Kričeča rdeča barva vedno pritegne našo pozornost zaradi svoje ognjevitosti jo lahko, imenujemo tudi barvo poletja. Rdeča barva je glede na barvno kolo povezana z energijo, vojno, nevarnostjo, močjo, odločnostjo ter strastno željo in ljubeznijo, zaradi česar je barva zelo čustveno intenzivna. Povečuje človeško presnovo, poveča hitrost dihanja in zvišuje krvni tlak. Rdeča se uporablja za označevanje poguma, kar je najverjetneje tudi razlog, da jo najdemo v številnih državnih zastavah.

Vhodna vrata v plemenito vijolični

Vijolično lahko opišemo kot drugačno in intenzivno barvo, ki poka po šivih z različnimi čustvi. Če se želite nasloniti na vijolične trende, se držite slivovih ali brusničnim odtenkov. Vijolična združuje stabilnost modre in energijo rdeče. Simbolizira moč, plemenitost, razkošje, ambicioznost, bogastvo in ekstravaganco. Vijolična je povezana z modrostjo, dostojanstvom, neodvisnostjo, ustvarjalnostjo, skrivnostnostjo in magijo. Vse to so odlični razlogi, da ta nekonvencionalni odtenek preizkusite na svojih vhodnih vratih.

Vrata v sončno rumeni

Rumeni odtenki poživijo, prinašajo srečo in sonce, sama barva pa je povezana z veseljem, intelektom in energijo. Da ne bo preveč kričeča, poskusite z gorčičnim odtenkom ali dodajte kontrastne črne dodatke, kot na primer črno vratno potezalo. Rumena alu vhodna vrata bodo goste sprejela v duhu veselja in drugim sporočila, da je vaš dom zabaven in živahen, tako kot ljudje, ki v njem živijo.

Vhodna vrata v gozdno zeleni

Zelena je barva narave in simbolizira rast, harmonijo, svežino in plodnost. Zelena ima močno čustveno povezavo z varnostjo, oljčni toni pa predstavljajo mir. Ta barva daje navdih in nam pomaga biti uspešni oblikovalci oziroma ustvarjalci, saj je v tesni povezanosti z naravo. Zelena barva nam daje voljo do dela, ob pogledu nanjo se lažje organiziramo, hkrati pa nam daje dodatno intuicijo in moč, da stvari, ki smo si jih zamislili in vemo, kako jih uresničiti, tudi naredimo.

Torej, katera barva vas najbolje opiše?

Če vam izbira povzroča skrbi in se bojite, da boste izbiro kasneje obžalovali, se prepustite strokovnjakom, ki vam bodo olajšali izbiro. Svetovalci v Pirnar salonih vam bodo posredovali najnovejše informacije o barvnih trendih in vam priporočali najboljšo izbiro za osvežitev vhoda.

Odločitev za obisk salona vam bo pomagala, saj boste lahko svoj dom primerjali z barvami in modeli v salonu. Na ogled so postavljeni najbolj priljubljeni modeli iz različnih kolekcij.

Salone Pirnar lahko obiščete v Ljubljani (Bravničarjeva ulica 20), Kopru (Ferrarska ulica 5) ali Mariboru (Ptujska cesta 17).

Želite izvedeti več?

Pridite na kavo v naš najbližji razstavni salon in pogovorili se bomo o vaših željah.

REZERVIRAJTE SI TERMIN

Ali so vam bile te informacije v pomoč?
Vhodna vrata
Oblikujte svoja vhodna vrata
Pojdite v konfigurator
Saloni Pirnar
Obiščite salone Pirnar
Dotaknite se vhodnih vrat
Katalogi
Prenesite kataloge vhodnih vrat
Odkrijte vse modele vhodnih vrat
top