Preskoči na vsebino
Konfigurator 08 205 12 10

Sodobne ideje za vaš dom

Ko gre za preoblikovanje in prenovo vašega doma se je vedno pametno pozanimati kaj je priljubljeno in kaj v trendu. Nekateri trendi so novi, drugi pa na poti hitrega prilagajanja sodobnejšemu času.

Z najboljšo idejo do nove hiše | Pirnar

Ko gre za preoblikovanje in prenovo vašega doma, se je vedno pametno pozanimati, kaj je priljubljeno in kaj v trendu. Če svojega doma že nekaj časa niste prenavljali, vas čaka presenečenje. Tehnologije so napredovale in se izboljšale. Dandanes si lahko privoščite boljšo in sodobnejšo tehnologijo po dostopnih cenah. Večina novejših in luksuznih stanovanj temelji na trendih iz spletnih strani, kot sta na primer Pinterest in Instagram. Nekateri trendi so novi, drugi pa na poti hitrega prilagajanja sodobnejšemu času. Ogledali si bomo trenutno najbolj vroče trende, ki bodo vaš dom, spremenili v unikatno in luksuzno domovanje.

Odprti tlorisi

Ta trend se pojavlja že dolga leta. Kupci domov med postopkom nakupa iščejo odprte načrte ali pa preverjajo, katere stene so nosilne in kaj lahko porušijo, da si ustvarijo odprt in svetel bivalni prostor. Odprti konceptni načrti imajo veliko prednosti. Ne samo, da vaš prostor je videti večji, najpogosteje se kuhinjski prostor odpre v dnevno sobo, četudi to pomeni odstranitev jedilnice na ta način kuhinja in jedilnica postanejo del bivalnega prostora, kjer lahko hkrati kuhate in poskrbite za svoje goste in družino. Poleg tega odprti tlorisi dopuščajo več svetlobe v domu in vam omogoča večjo prilagodljivost prostora za pohištvo, dodajanje kuhinjskega otoka in več sedežnih površin.

Naj sonce zasije skozi vaša okna

Čez dan imamo vsi radi naravno svetlobo, zato si večina kupcev zaželi velika okna, ki prepuščajo veliko naravne svetlobe in omogočajo pogled na zunanjo pokrajino. Zamenjava starih oken je prva stvar, ki jo večina kupcev zamenja na svojih domovih, saj je večina novejših oken energetsko učinkovitejša, kar pomeni, da boste prihranili denar in privarčevali z energijo. Z večjimi okni pridobimo več svetlobe, beli okvirji, pa bodo v vaš prostor prinesli posodobljen in popolnoma nov videz. Velikokrat pri prenovi stanovanja ali hiše uporabimo tudi različno ambientalno razsvetljavo, kot naprimer razsvetljava omare, razsvetljava v otroških sobah, viseče luči, ki prostoru dodajo slog in osebnost. Ambientalna razsvetljava je priljubljena zlasti v kuhinjah, na vhodih, jedilnicah in dnevnih sobah. Lahko si omislite različne sloge, od rustikalnih / kmečkih luči do čudovitih modernih in sodobnih razsvetljav. Možnosti je neskončno. Kot lepa majhna stranska korist je to, da so novodobne luči učinkovitejše in dolgotrajnejše od halogenskih ali fluorescenčnih žarnic.

Glavna spalnica v obliki apartmaja

Glavna spalnica je resnično postala svetišče, zlasti med kupci luksuznih domov. Suite, kot ga imenujemo, vključuje večjo in razkošno kopalnico, velike prilagojene omare oz. garderobe, večja glavna soba z veličastno posteljo in pogosto dodatna soba, ki se lahko uporablja kot pisarna ali prostor za vadbo. Takšni apartmaji seveda niso samo za novogradnje in luksuzna stanovanja. Vsak si lahko z malo truda postavi zasebni wellness.

Inovacije za pametne domove

Aparati in domovi postajajo vse pametnejši in pametnejši. Videli smo že hladilnike, ki vas bodo opozorili, ko vam zmanjkajo določeni izdelki, kavni aparati so lahko programirani tako, da bo vaša kava pripravljena, ko se zbudite, osvetlitev in ogrevalne sisteme je mogoče programirati tako, da se prilagajajo glede na čas dneva in jih lahko vodite s pametnimi telefoni in tabličnimi računalniki. In seveda vse več ljudi uporablja umetno inteligenco, s katero si je mogoče olajšati vsakodnevna opravila. Z nadgradnjo svojega doma z umetno inteligenco, boste rez stopili korak bližje prihodnosti.

Večje kuhinje za prave sladokusce

Kuhinje postajajo vse večje in so velikokrat osrednji del doma. To je ključno mesto za družino in goste, zato lastniki domov naredijo ta prostor čim bolj domači in vsestranski. Večina ima raje odprte tlorise, kar omogoča vgradnjo kuhinjskih otokov, ob katerih se lahko družimo. Večina sodobnih kuhinj se lahko pohvali z aparati višjega cenovnega razreda, večjimi koriti iz sodobnih materialov in lažjim dostopom do vode. Kuhinjski otoki so postali bolj pogosti in večji, poravnani elementi brez kljuk in ročajev, uporaba marmorja in kamnitih elementov. Zelo priljubljene so bele omare, lahko pa opazimo tudi porast sivih odtenkov, še vedno sta zelo priljubljena brušen nikelj in nerjaveče jeklo.

Univerzalne oblikovne rešitve za vse generacije

Vedno večja prednost se daje tako imenovanemu večgeneracijskemu življenju, saj se pogosto stari starši preselijo, da bi pomagali vzgajati vnučke ali ker je včasih treba skrbeti za starajočega se osebo, ki potrebuje pomoč. Univerzalna zasnova doma pomeni širitev hodnikov in vrat, tako da so lažje dostopni z invalidskim vozičkom ali sprehajalnikom, olajšano je tudi vstopanje in izstopanje v kopalnice in prostore za prhanje, velikokrat lahko najdemo sedežne površine znotraj tušev, enakomerne ravne površine tal in prostorov. Včasih se lahko v večjih domovih pregradijo prostori in ustvari polno opremljeno dvostanovanjsko enoto.

Višji strop z različnimi obdelavami

To je res zabaven in zanimiv trend, ki lahko brez večjega napora in projektiranja vašemu domu doda osebnost. V prostorih z višjimi stropi lahko opazimo vedno bolj zanimive in raznolike stropne obdelave. Včasih je to tako preprosto kot dodajanje izpostavljenih tramov in lesenih dodatkov. Včasih gradbeniki dodajajo stropne in obokane strope. Neverjetno je, kaj je mogoče doseči s tovrstnimi projekti in kako lahko to pogosto spregledano območje doda vašemu prostoru tisto nekaj posebnega.

Rustikalen dekor

Kar je staro, je spet novo, rustikalni in kmečki dekor sta ponovno pridobila svoj prostor v naših domovih. Ta slog ni za vsakogar, toda za tiste, ki ga imajo radi, je več kot le slog dekorja, lahko postane način življenja. Sodobni slog kmečke hiše vključuje svetle, nevtralne in pomirjujoče barve iz belih, sivih, svetlih modrih in sivih odtenkov. Opazimo lahko nadgrajene in preurejene nenavadne kombinacije dekorjev luči, stenski dekor, kavne mize in razne dodatke.

Hladne barve, še posebej siva, mornarska in drugi modri odtenki

Da, siva še vedno ostaja najbolj priljubljena barva sten. Siva s kombinacijo bež barve prevladuje v stenskih paletah, saj so tako nevtralne, da omogočajo vrsto različnih dekoracij in dodatkov barv. Siva se dobro kombinira na temna tla iz trdega lesa, pa tudi belo oprana in celo rjava in svetla tla. Nova priljubljena barva je mornarska usklajena s sivimi odtenki. Odlična je predvsem kot poudarek v dodatkih, kot so blazine, stoli in omare. Lahko se igrate in z njo prostoru dodate nekaj barvne globine, ne da bi prostor bil videti premajhen ali temen.

Globoko obarvani poudarki na stenah

Poslikava sten je eden najlažjih načinov, kjer se lahko prepustite svoji domišljiji. Poudarjene stene so odličen način, da prostoru dodate novo dimenzijo. Dramatične barve na stenah s poudarkom na temni sivi in mornarsko modro ali celo črna ustvari globalno iluzijo, tako da imamo občutek, kot da je stena potisnjena nazaj v prostor. Spreminjane barve sten je zabavno in enostavno, zato lahko obnovite barve vsakih nekaj let in s tem ostanete v koraku s časom. Vedno več je uporabe raznih mozaičnih vzorcev v majhnih prostorih, kot so kuhinjske niše ali manjši hodniki in lože. Najbolj priljubljene oblike so šesterokotniki, harlekinski diamanti in maroške oblike ploščic. Lahko jih opazite v ploščicah, na tapetah, preprogah, blazinah in okenskih obdelavah.

Talne obloge iz trdega lesa ali lesnega dekorja

Talne obloge iz trdega lesa ali iz imitacije lesa so še vedno najbolj priljubljene. Dve najbolj priljubljeni izbiri so lesene plošče ali vinilne talne obloge. Glede barv, so temna tla daleč najbolj priljubljena. Toni so temnejši in bolj rjavi, zato se močno odmaknejo od rdečih podtonov. Sledijo zelo lahka tla iz trdega lesa, še posebej bledi in svetlejši toni, ki sčasoma rahlo porumenijo. Med barvanimi talnimi oblogami so najbolj priljubljeni svetli toni, kot so na primer bela in siva v satenastem ali mat zaključku.

Minimalizem in čiste linije

Izraz "manj je več" zagotovo velja pri oblikovanju. V sodobnih hišah trend stremi k preprostosti in racionaliziranim oblikovanjem. V kuhinji to včasih pomeni odstranitev zgornjih omar na nekaterih območjih, da bi zagotovili več prostora in svetlobe. Tudi v stavbnem pohištvu imajo prednost čistejše linije in manj zapleteno oblikovanje. Aluminijasta vhodna vrata kolekcije Pure iz aluminija so primer vhodnih vrat, kjer so elementi potopljeni v enotno ravnino, brez odvečnih robov in okvirjev. Takšna vhodna vrata so namenjana tistim, ki cenijo popolnost in preprostost detajlov. Na voljo so v različnih kombinacijah materialov in zaključkov. Površina iz mat stekla naredi vtis popolne elegance, medtem ko lesena vhodna vrata iz hrastovega lesa ustvarijo občutek mehkobe in so spoj sodobnega minimalizma ter topline narave.

Želimo vam pomagati doseči popolnost bivanja. Začnete lahko pri vhodnih vratih, ki ne bodo le estetsko dovršena, ampak bodo tudi poskrbela za varnost vaše družine. Obiščite nas v našem salonu v Ljubljani, Kopru ali Mariboru, ali se naročite na brezplačen izris. Naši svetovalci vam bodo z veseljem pomagali.

Želite izvedeti več?

Pridite na kavo v naš najbližji razstavni salon in pogovorili se bomo o vaših željah.

REZERVIRAJTE SI TERMIN

Ali so vam bile te informacije v pomoč?
Vhodna vrata
Oblikujte svoja vhodna vrata
Pojdite v konfigurator
Saloni Pirnar
Obiščite salone Pirnar
Dotaknite se vhodnih vrat
Katalogi
Prenesite kataloge vhodnih vrat
Odkrijte vse modele vhodnih vrat
top