Preskoči na vsebino
Konfigurator 08 205 12 10

Ekskluzivna vrata Versus Bronze v omejeni produkciji

Ljubljana, 17.4.2023 – Pirnar na vodilnem mednarodnem sejmu BAU v Münchnu te dni predstavlja ekskluzivno novost: vhodna vrata Versus Bronze, narejena v kombinaciji plemenitega brona in elegantnega črnega stekla.

Versus Bronze v omejeni produkciji

Gre za edinstven vhod, ki ga navdihuje umetnost in privlačnost nasprotij. Navidezno nezdružljiva materiala ustvarjata neponovljiv unikat, ki je na voljo le v omejeni izvedbi. Bronasta aplikacija na vratih je delo vsestranskega umetnika, kiparja in slikarja Mika Simčiča.

V Pirnarju vhodna vrata ustvarjajo podobno kot slikar ali kipar svojo umetniško stvaritev: želijo kreirati nekaj, kar bo deležno občudovanja zaradi estetske vrednosti. Navdihujoča omejena produkcija Versus Bronze je sinergija dveh vizij, dveh navidezno nezdružljivih panog: stavbnega pohištva in kiparstva. Rezultat je osupljiva kiparska aplikacija na vhodnih vratih, ki navdušuje z igro silovitosti in krhkosti materialov; črnega stekla in brona.

Mik Simčič in Roman Pirnar

Plemeniti bron

Bron je plemenita trajna litina iz bakra in kositra, ki je ena najbolj priljubljenih v kiparstvu. Poseben odtenek zlate barve mu daje poseben čar, medtem ko patine, ki so posledica različnih kemijskih vplivov, izdelek ali umetnino še dodatno popestrijo. Bron je hkrati eden redkih materialov, ki ga lahko v tanjših slojih apliciramo na vhodna vrata.

Minimalistični dizajn

Mik Simčič je v svojem bistvu figuralik, ki je v primeru vhodnih vrat Versus Bronze posegel po abstraktnem modernizmu in mu vdahnil umetniško noto. Z reliefno aplikacijo je sodobna, minimalistična vrata spremenil v večno umetnino. Takšen vhod krasi domovanja, kjer je doma eleganca, estetika in čut za umetnost.

Mik Simčič

Silovitost in krhkost materialov

Versus Bronze je izjemna kombinacija trdnega in močnega brona s krhkim steklom. Ta navidezna protislovnost daje vhodnim vratom poseben čar. Kontradiktorne lastnosti obeh materialov so bila za razvoj in končno podobo izdelka velik izziv, čeprav gre za uporabo ojačanega, kaljenega stekla.

Unikatnost

Vsak odlitek iz brona je po postopku patiniranja malce drugačen, zato je vsak kos aplikacije unikaten. Niti ena vhodna vrata si niso enaka in ravno zaradi tega je ta maloserijska produkcija tako edinstvena.

VersusBronze detajli

Želite izvedeti več?

Pridite na kavo v naš najbližji razstavni salon in pogovorili se bomo o vaših željah.

REZERVIRAJTE SI TERMIN

Ali so vam bile te informacije v pomoč?
Vhodna vrata
Oblikujte svoja vhodna vrata
Pojdite v konfigurator
Saloni Pirnar
Obiščite salone Pirnar
Dotaknite se vhodnih vrat
Katalogi
Prenesite kataloge vhodnih vrat
Odkrijte vse modele vhodnih vrat
top