Preskoči na vsebino
08 205 12 10

Kdaj je pravi čas za montažo vhodnih vrat?

Stavbno pohištvo je pomemben del opreme vsakega doma. Za vhodna vrata je že znano, da so njegova osebna izkaznica in da odražajo osebnost in slog bivanja njegovih stanovalcev.

Kdaj je pravi čas za montažo vhodnih vrat? | Pirnar

Stavbno pohištvo je pomemben del opreme vsakega doma. Za vhodna vrata je že znano, da so njegova osebna izkaznica in da odražajo osebnost in slog bivanja njegovih stanovalcev. Zato morate biti pozorni na kar nekaj stvari, ko razmišljate o nakupu novih vhodnih vrat.

Vhodna vrata so eden izmed najpomembnejših in izstopajočih elementov celotnega objekta, prav zato morate izbrati taka, ki bodo natančno izdelana in dimenzijsko stabilna. To pomeni, da morajo delovati brez težav tudi takrat, ko so izpostavljena velikim vremenskim obremenitvam. Glede na način odpiranja pa poznamo enokrilna in dvokrilna vrata z zunanjim ali notranjim odpiranjem. Sestavljena so iz vratnega okvirja (podboja), praga, nasadil (tečajev), vratnega krila ter okovja (kljuke in ključavnice).

Če ste se odločili za zamenjavo starih, dotrajanih vhodnih vrat priporočamo, da od dobavitelja zahtevate čim več informacij in nasvetov o najprimernejšem postopku demontaže in montaže novih vhodnih vrat. Pri tem je izrednega pomena strokovnost, predvsem pa izkušnje monterjev, ki vrata vgrajujejo.

Da bodo nastale čim manjše poškodbe na zidu, morate glede na vrsto trenutnih vrat in starost objekta izbrati najbolj primeren način demontaže. Poškodbe na zidu lahko sanirate s prekrivnimi letvicami, kar je sicer najhitrejša rešitev, z estetskega vidika pa ni vedno najboljša. Lahko se odločite tudi za sanacijo poškodb z mavčnimi ploščami, ki je sicer nekoliko dražja, vendar je končni videz lepši.

Ko se odločite za zamenjavo zastaranih vrat, se morate zavedati, da je treba zamenjati tako podboj kot vratno krilo, le tako lahko zagotovite največjo stabilnost vrat. Seveda je vedno mogoče zamenjati le vratno krilo, pri čemer morate paziti, da se bo novo krilo popolnoma prilegalo staremu podboju, ki mora biti čvrst in stabilen. Tako zamenjavo mojstri priporočajo predvsem na objektih, kjer bi odstranitev starih vrat povzročila večje poškodbe.

Zmanjšajte toplotno izgubo

Tako pri zamenjavi kot pri montaži na novogradnjah morate paziti na čim manjše toplotne izgube. Dobro toplotno in tudi zvočno izolacijo zagotavljajo tehnološko izpopolnjeni profili aluminijastih vhodnih vrat.

Da bi ohranili kar se da idealne toplotne razmere v notranjih prostorih in s tem preprečili prepih, priporočamo, da pod vrati naredite tako imenovane pripire. Gre za višinsko razliko tlakov med višjim zunanjim in nižjim notranjim prostorom.

Kar zadeva toplotno izolacijo vhodnih vrat, se, kot materiala najbolj priporočamo les in aluminij. Krilo zunanjih vhodnih vrat ima lahko vstavljena polnila ali pa je ploskovno, kar pomeni, da je krilo gladko in poravnano. Kako dobro bodo vhodna vrata tesnila in zadrževala zunaj mraz ali vročino je odvisno tudi od same vgradnje, zato najbolj priporočamo obisk izbranih salonov in posvet s tamkajšnjimi strokovnjaki.

Koliko lahko prihranite z dobro izoliranimi vhodnimi vrati?

Poskrbite za varnost in zaščito

Okovje za vhodna vrata, kar pomeni kljuke, ključavnice, nasadila, kukala, samozapirala morajo biti zaradi same teže krila masivnejše. Zato so vedno bolj uporabljene večtočkovne ključavnice z različnimi in modernejšimi načini zaklepanja. Cilindrični vložek lahko poveča varnost, vendar le, če je nameščen na kakovostna vrata. Najboljša rešitev v starejših gradnjah je zamenjava starih vhodnih vrat z varnostnimi, ki so velikokrat najbolj učinkovit način preprečevanja vlomov. Vhodna vrata dajejo poseben pečat vsakemu objektu in delujejo kot samostojen funkcionalni in estetski element. Ne glede na material morajo vhodna vrata zagotavljati stabilnost in predvsem varnost.

Izbor in priprave na pravilno vgradnjo vrat

Pri podjetju Pirnar lahko zbirate med enokrilnimi in dvokrilnimi vhodnimi vrati. Pri izbiri morate med drugim upoštevati tudi slog svojega objekta. Če govorimo o materialu, je najbolj razširjena ponudba aluminijastih vhodnih vrat, lahko izbirate tudi med lesenimi izvedbami in vrati, ki so kombinacija tako lesa kot aluminija.

Pred vgradnjo novih vhodnih vrat mora biti objekt ustrezno pripravljen. Kaj to pomeni? Med drugim mora biti v njem ravno prav vlage, zidovi, keramika in opleski morajo biti dokončani in posušeni, ter talne obloge dokončane, vsaj tam, kjer se vrata montirajo. Najpogostejša napaka pri novogradnjah je, da se vrata vgrajujejo na objekte, ki ne ustrezajo naštetim zahtevam.

Pri vgradnji vhodnih vrat je treba upoštevati nekaj pravil, da se vrata brezhibno zapirajo in dobro tesnijo. Dimenzije zidne odprtine morajo dopuščati nemoteno vgradnjo vrat, kar pomeni, da mora niti odprtina nekoliko večja od mere podboja. To omogoča, da monterji postavijo vrata v odprtino kjer podboj fiksirajo in zaščitijo.

Naj vaša nova vhodna vrata izstopajo

Inovativne in nagrajene oblike vhodnih vrat Pirnar privlačijo pozornost tako lastnikov kot obiskovalcev. Vsaka vrata so mojstrovina zase saj oblikovalci do zadnjih detajlov, upoštevajo želje naročnika in ustvarijo unikatna vrata popolna za vaš dom. V podjetju uresničujemo želje tudi najbolj zahtevnih strank in skupaj z njimi oblikujemo unikaten in dih jemajoč vhod.

Če imate tudi sami idejo, kakšna vrata po meri bi želeli, vam lahko naši strokovnjaki pomagajo pri uresničitvi vaših sanjskih vrat.


alu vhodna vrata montaža vhodnih vrat dimenzija vhodnih vrat toplotna izolacija varnost


Katalogi

Prenesite si kataloge najnovejših in inovativnih vhodov Pirnar. Preglejte jih z najbližjimi ali pa jim jih pošljite po e-pošti.

S prenosom katalogov soglašam, da družba Pirnar d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen trženja storitev, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov Pirnar d.o.o., Bravničarjeva 20, 1000 Ljubljana. Več

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...