Preskoči na vsebino
08 205 12 10

Lesena vhodna vrata so in!

Brezčasna, čudovita in edinstvena. Lesena vhodna vrata delujejo prijetno toplo in pričajo o slogu in okusu lastnika.

Lesena vhodna vrata so in!

Ko minuto ali dve stojite pred vhodnimi vrati svojega gostitelja, imate ravno toliko časa, da se ozrete naokoli in si ustvarite prvi vtis o urejenosti hiše in okusu lastnika. Vhodna vrata lahko o lastniku povedo veliko zanimivega. Ni pomembno, kakšne vrsta je hiša in koliko je stara. Lesena vhodna vrata vedno izdajajo okus in slog ponosnega lastnika. To pa še zdaleč ni edini razlog, da se vedno več arhitektov in posameznikov odloča za lesena izvedbo vhodnih vrat.

Vhodna vrata iz lesa so lepa, moderna in trajnostna.

Najsodobnejši trendi v arhitekturi in oblikovanju spet zapovedujejo uporabo lesa. Kljub temu, da je les eden najstarejših materialov, ki se ga je človek naučil obdelovati, njegova obdelava še vedno navdihuje najboljše oblikovalce in arhitekte po celem svetu.

Prav v zadnjem času, ko smo končno začeli bolj ceniti naravne danosti in okolje, v katerem živimo, se les vedno bolj intenzivno vrača v naše hiše in domove. Les je material, ki ga pridobivamo lokalno. Posledično z njegovo uporabo prispevamo k znižanju ogljičnega odtisa. Izdelki iz lesa, med njimi tudi vrata za vašo prihodnjo hišo, so naravni, ekološki in trajnostni.

Nihče ne more imeti popolnoma enakih vhodnih vrat iz lesa.

Tako kot dva prstna odtisa ne moreta biti popolnoma enaka, tudi ne moreta biti popolnoma enaka dva kosa lesa. Vsako drevo je edinstveno in ima svoje individualne značilnosti. Prav tako edinstvena so tudi vsaka lesena vrata.

Če se odločite za enega od lesenih vhodov Pirnar, se lahko odločate med osupljivimi modeli iz treh vrst lesa.

Smreka

Smreka je ena najbolj poznanih in priljubljenih drevesnih vrst v Sloveniji in se pogosto uporablja v lesni industriji. Smrekov les prepoznate po tipičnem svetlem videzu in razločno vidnih ravnih marogah. Z različnimi lazurami ali prekrivnimi barvami lahko dosežete različne barve vhodnih vrat, ki jih lahko poljubno uskladite s slogom hiše in barvo fasade.

Macesen

Macesen je tipična gorska drevesna vrsta. S svojo strukturo, rdečkasto rjavo barvo in odličnimi lastnostmi, macesnov les navdušuje številne ljubitelje lesa in oblikovalce. Pirnarjevi leseni vhodi iz macesnovine so na voljo v sedmih različnih lazurah in oljih.

Hrast

V Evropi uspevata dve avtohtoni vrsti hrasta, ki sta primerni za pridelavo lesa. Hrastov les je trd, težak, odporen in trajen. Prav to so ključne lastnosti lesa za izdelavo lesenih vhodnih vrat. Les svetlo sive ali rahlo rjavkaste barve lahko postane precej temnejši. Z lazurami in olji lahko pri kreiranju lesenih vhodnih vrat dosežemo prav posebne skoraj eksotične barvne odtenke.

Varno in udobno za osupljivimi zunanjimi lesenimi hišnimi vrati

Pri proizvajalcu lesenih in aluminijastih vhodnih vrat Pirnar ne poznajo kompromisov. Še posebej ne na področju varnosti. Vaš dom je namreč vaše pribežališče. Sodobna lesena vhodna vrata so predvsem varna. Tudi vhodna vrata iz lesa morajo imeti vsaj varnostni certifikat RC2. Pirnarjeva vhodna vrata so robustna in zanesljiva, imajo večstopenjsko strukturo in so za vašo varnost opremljena z večkratnim varnostnim zaklepanjem.

Ali les in steklo sploh sodita skupaj?

Absolutno! Les in steklo skupaj ustvarita edinstveno oblikovalsko kombinacijo. Udobna toplina lesa in gladka hladnost ter eleganca stekla se pri Pirnarjevi liniji Pure zlivata v popolnoma gladko površino brez odvečnih robov in prehodov. Skupaj tvorita popolna vhodna vrata iz lesa in stekla, pri katerih se ne boste mogli zadržati, da po njih ne bi nežno zdrseli z roko.

Tudi če vas osebni slog navdihujeta klasika in tradicija, je pri Pirnarju na voljo veliko število izjemnih oblikovalsko dovršenih modelov vhodnih vrat s steklom iz lesa, lesa in aluminija ali izključno aluminija.

Brezčasni les in najnovejše tehnične inovacije v sodobnih vhodnih vratih

Čeprav pomembno vlogo pri odločitvi za model vhodnih vrat po navadi igrata oko in srce, je treba pri izbiri lesenih vhodnih vrat vendar posebno pozornost nameniti tudi tehničnim lastnostim in funkcionalnostim. Zunanja vrata ločijo surovo zunanjost od udobne notranjosti doma, zato bodite pri izbiri pozorni na naslednje dejavnike.

Tehnične specifikacije

Vrednosti toplotne izolativnosti (Ud vrednost). Višja je, večji bo prihranek pri stroških ogrevanja.

Debelina krila vpliva na toplotno izolativnost in na stopnjo varnosti.

Varnostni standard ali protivlomnostni razred RC vam pove, kako težko bi bilo morebitnemu vlomilcu skozi vhodna vrata vdreti v vaš dom. Priporočano, da se ob nakupu odločite za razred RC2.

Način zaklepanja

Elektronsko zaklepanje lahko udobno nadomesti mehansko različico. Lastnik Pirnarjevih vhodnih vrat lahko vrata odkleni s klasičnim ključem, čitalcem prstnega odtisa ali številčno kodo.

Zunanji ročaji in potezala

Zunanji ročaji so pri Pirnarju prave umetnine. Okrogli ali oglati, z osvetlitvijo ali čudovito graviranim in osvetljenim napisom ali celo z vgrajenim čudovitim kosom kristala iz Rogaške. Odločitev je vaša. Absolutni zmagovalec pa je nedvomno One Touch – edini vhod na svetu, ki ima ročaj skrit v krilu vrat in. Aktivira se ob dotiku s prstom, razsvetli okolico in samodejno odpre vrata.

Pomembno je, da si pri izbiri vhodnih vrat vzamete čas in se posvetite tudi podrobnostim.


lesena vhodna vrata steklo zaklepanje vrat ročaji


Katalogi

Prenesite si kataloge najnovejših in inovativnih vhodov Pirnar. Preglejte jih z najbližjimi ali pa jim jih pošljite po e-pošti.

S prenosom katalogov soglašam, da družba Pirnar d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen trženja storitev, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov Pirnar d.o.o., Bravničarjeva 20, 1000 Ljubljana. Več

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...