Preskoči na vsebino
08 205 12 10

Vrata na prstni odtis: varnostni standard sodobnega doma

Vrata na prstni odtis so varna, zanesljiva in izjemno praktična za uporabo. Postajajo standard za varnost sodobnega doma.

Vrata na prstni odtis: nov varnostni standard | Pirnar

Prihodnost je tu. Biometrični podatki, kot so prepoznavanje obraza, hoje, vzorcev žil pod kožo, branje očesne mrežnice in ne nazadnje prstni odtisi, postajajo pomembni za identifikacijo posameznika. Ta tehnologija počasi izpodrinja celo tradicionalne ključe, ki že tisočletja veljajo za simbol varnosti. Vrata na prstni odtis postajajo standard sodobnega doma, saj imajo mnogo prednosti, ki omogočajo, da se v svojem domu počutite popolnoma varno.

Varni pred neželenimi obiski

Vrata na prstni odtis predstavljajo popolnoma varno alternativo tradicionalnim načinom zaklepanja. Še več, taka vrata so varnejša, saj je z njimi težje manipulirati. Pametne ključavnice onemogočajo vdore vanje, sama vratna krila, ki imajo recimo sistem OneTouch, pa s svojo popolnoma gladko površino ne ponujajo nobenega šibkega mesta, kjer bi bilo mogoče vstopiti. Podobno deluje tudi vhodna stena Theatrica, ki pa je po vrhu vsega lahko narejena še iz za vhode neobičajnih materialov, s čimer je vhod v hišo lahko povsem skrit. Dobre čitalce prstnih odtisov je praktično nemogoče pretentati, hkrati pa senzorji v nekaj trenutkih samodejno zaprejo vrata, tako da vam ni treba skrbeti, ali ste vrata sploh zaprli ali ne.

Večja zanesljivost

Dom skriva vaše največje zaklade, zato je razumljivo, da si želite varna vhodna vrata. Vrata na prstni odtis omogočajo, da v hišo vstopajo samo vnaprej določene osebe, katerih prstne odtise že prej shranimo v čitalcu. Pirnarjeva vrata so izdelana z največjo skrbnostjo, zato se nanje lahko zanesete. Tudi če zmanjka električne energije, boste vrata še zmeraj lahko upravljali, saj so neodvisna od tega, kar se dogaja v vašem domu. Prav tako ni težav, če si umažete roke, si jih poškodujete ali pa si jih namažete s kremo. Sodobni čitalci prstnih odtisov s tem nimajo več nikakršnih težav. Končno lahko imate vrata, ki bodo brezhibno delovala še leta, vi pa boste vedno lahko računali nanje.

Mir in tišina

Pirnarjeva vrata imajo odlične zvočne in toplotne izolativne lastnosti. To pomeni, da lahko z njimi hrup sveta resnično pustite zunaj. S čitalcem prstnih odtisov in magnetnim zaklepanjem pa ste lahko povsem pomirjeni. Vaš dom bo z njimi ostal oaza, ki ste si jo zmeraj želeli. Vhodna vrata vas bodo dan in noč varovala tudi pred neželenimi obiski, tako da boste končno lahko mirno spali. Na varnem boste vi, vaši najdražji, vaša lastnina in tudi vaša zasebnost.

Nadzor v vaši odsotnosti

Če je vaš dom varovan s pametno ključavnico, imate lahko popoln nadzor nad tem, kdaj se vrata odpirajo in kdo vstopa v vašo hišo. Tako ste lahko v službi ali pa na počitnicah in še zmeraj veste, kaj se doma dogaja. Običajno si lahko pametna ključavnica zapomni okoli 1000 prstnih odtisov. Za vsakega uporabnika pa lahko določite pravice in mu s tem po potrebi omejite gibanje. Hkrati ključavnica beleži datum in čas vstopa, kar vam daje popoln pregled nad uporabniki vhoda.

Prihodnost biometričnega odklepanja

Odklepanje s prstnim odtisom je že precej razširjeno, pa naj gre za mobilne telefone ali vhodna vrata. Toda tehnologija pametnih ključavnic se tukaj ne ustavlja. V bližnji prihodnosti si lahko obetamo še večji razcvet biometrične tehnologije:

Odklepanje z glasom

Podobno kot prstni odtisi ima tudi glas svoje edinstvene značilnosti, ki ga ločijo od drugih. Tehnologija za prepoznavanje glasu se osredotoča na teksturo glasu in izgovarjavo in nam poleg vhodnih vrat lahko služi še pri mobilnih telefonih, avtomobilih in bankomatih.

Čitalci očesne mrežnice

Tudi očesna mrežnica je unikatna pri vsakem človeku posebej. Gre za tehnologijo, ki jo pogosteje vidimo v znanstvenofantastičnih filmih kot v resničnem življenju, pa vendar se nadejamo, da bo kmalu v dejanski uporabi. Tudi pri vhodnih vratih.

Prepoznavanje obraza

Tudi to zmorejo že mobilni telefoni, zato Pirnarjeva vrata v tem nikakor ne zaostajajo. Vhodna stena Theatrica se odpira le, ko prepozna lastnikov obraz. Od konca 2019 jo je mogoče naročiti in preizkusiti v praksi.

Dejstvo je, da se vhodna vrata že stoletja niso bistveno spremenila. Toda zdaj je prvič mogoče ustvariti resnično revolucionarne vhode, ki se bohotijo s sodobno tehnologijo, hkrati s tem pa dajejo izjemne estetske užitke in so po vrhu vsega še izjemno uporabni in praktični. Vrata na prstni odtis postavljajo standarde za varnost vseh sedanjih in prihodnjih vhodov. Pri podjetju Pirnar se zavedamo odgovornosti, ki jo taka inovacija prinaša, zato počasi in premišljeno spajamo visoko tehnologijo s tradicionalnim znanjem, da nastanejo z varnostnega vidika vrhunski izdelki, po katerih se lahko zgledujejo mnogi.

Vstopite v salone Pirnar in se prepričajte, da pri estetiki, funkcionalnosti in varnosti ne sprejemamo nobenih kompromisov. Za vas izdelujemo le najvarnejša vhodna vrata.


pametni dom varnost zaklepanje vrat pametna ključavnica


Katalogi

Prenesite si kataloge najnovejših in inovativnih vhodov Pirnar. Preglejte jih z najbližjimi ali pa jim jih pošljite po e-pošti.

S prenosom katalogov soglašam, da družba Pirnar d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen trženja storitev, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov Pirnar d.o.o., Bravničarjeva 20, 1000 Ljubljana. Več

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...