Preskoči na vsebino
08 205 12 10

Kakšno dimenzijo vhodnih vrat izbrati?

Z izbiro vhodnih vrat po meri izginejo vse omejitve – želite enokrilna, dvokrilna, ali nadstandardno velika vhodna vrata? Dimenzija vhodnih vrat je omejena samo z vašo domišljijo in razpoložljivim prostorom.

Kakšno dimenzijo vhodnih vrat izbrati?| Pirnar

Dimenzije vhodnih vrat pomembno vplivajo na njihovo funkcionalnost, prav tako pa tudi na vtis, ki ga dajejo. Majhna, skromna vrata sporočajo nekaj drugega kot velik vhod. Zato je pomembno že pri sami gradnji razmišljati o tem, kaj pravzaprav potrebujete in kaj želite sporočiti svoji okolici in gostom. V podjetju Pirnar se tega zavedamo, zato ustvarjamo vhode različnih dimenzij, ki bodo zadovoljili vse vaše zahteve. Katere pa so pravzaprav standardne dimenzije vhodnih vrat? Berite dalje in odkrili boste kakšne so standardne dimenzije vhodnih vrat, ki bodo polepšale vaš dom.

Standardna vhodna vrata

Najbolj pogoste dimenzije zidarskih odprtin za vrata se gibljejo od 950 do 1135 mm širine ter med 2000 in 2200 mm višine. Enokrilna vhodna vrata običajnih velikosti so najbolj primerna za majhne hiše. Vrata teh dimenzij lahko najdete v vseh Pirnarjevih kolekcijah: vse od minimalistične linije Pure, bogate Multilevel ali pametne OneTouch. Izbirate lahko med lesom ali aluminijem ter med mnogimi čudovitimi odtenki.

Standardne dimenzije vhodnih vrat z obsvetlobo

Če imate poleg osnovne odprtine za vhodna vrata še nekaj prostora, si lahko omislite vsaj en pas obsvetlob, kjer ponovno lahko izbirate med mnogimi barvami in načini obdelave stekla. Vhodna vrata z obsvetlobami so odlična rešitev, da v svojem domu, kljub standardni velikosti vratnega krila, pričarate vtis mogočnosti.

Oglejte si standardne modele vhodnih vrat

Dvokrilna vhodna vrata

Ena od večjih prednosti dvojnih vrat je vtis, ki ga hiša naredi. Z dvokrilnimi vrati boste ustvarili občutek veličastnosti, s čimer se z lahkoto poveča tudi vrednost vaše nepremičnine. Dvojna vrata prav tako ustvarjajo simetrijo, ki se ji nekateri preprosto ne morejo upreti. Za ljubitelje klasičnega je to prav gotovo zadetek v polno.

Pirnarjeva zunanja dvokrilna vrata grandeVeličastna dvokrilna vrata Pirnar.

A vendar ni vse v estetiki. Poleg čudovitega izgleda vam dvojna vrata omogočajo boljši dostop v notranjost. Selitev velikih kosov pohištva zato ne bo težava, prav tako pa boste množici gostov lažje izrazili dobrodošlico, če boste na široko odprli obe vratni krili.

Če le imate v načrtu dovolj prostora za večji vhod, si privoščite dvojna vratna krila, tem pa lahko dodate še obsvetlobe, da bo vhod še veličastnejši.

Grande

Komur veliko ni nikoli dovolj veliko, bo med vhodnimi vrati Pirnar našel nekaj prav posebnega. Veliki prostori z visokimi stropi, veličastne vile, gradovi in umetnine sodobne arhitekture potrebujejo nekaj več kot standardna vhodna vrata. Poleg tega nekateri ljudje preprosto nočejo imeti vhoda običajnih dimenzij. Izbrane vhode Pirnar je zato mogoče skrbno izdelati tudi v Grande velikosti, ki z izjemno višino in širino ustvarja vtis veličastnosti – praktično brez velikostnih omejitev, kot tečajna ali vrtljiva vrata. Ta bodo polepšala vaše poslovne prostore, čudovito pa pristajajo tudi luksuznim domovom

Grande vhodna vrata PirnarPirnar vhodna vrata v Grande velikosti.

Vhodna vrata nadstandardnih dimenzij

Višja, ko so vhodna vrata Pirnar, bolj elegantna so videti. Širša, ko so, bolj razkošen videz dajejo. Odpiranje visokih in širokih vhodnih vrat ustvari vtis, ki ga ljudje zapomnijo. Še posebej, če vrata Grande izdelamo kot dvojna, kar skupaj s stranskimi obsvetlobami še podvoji vtis veličastnosti.

Pri Pirnarju nimamo omejitev glede širine in višine vrat. Po naročilu lahko izdelamo še tako velika vrata. Kot zanimivost naj vam povemo, da smo največja vhodna vrata do sedaj postavili v Združenih arabskih emiratih, in sicer kar 7.4 metrov visoka veličastna aluminijasta vhodna vrata krasijo enega izmed domov v Dubaju. Pri Pirnarju res skoraj nič ni nemogoče.

Vhodna vrata po meri

Unikatnosti moderne arhitekture se podajo le unikatna vrata. Nestandardne višine in širine vam lahko zagotovimo le pri podjetju Pirnar, saj jih izdelujemo na osnovi vrhunskih profilov nemškega partnerja Schüco. Ti omogočajo, da izdelamo karkoli, kar si zamislijo najboljši svetovni arhitekti in njihove stranke. Ne glede na to, ali si želite lesena ali aluminijasta vrata, z obsvetlobami ali brez njih, vam lahko uresničimo vse želje. Vse od okovja, stekla, osvetlitve pa vse do najmanjše podrobnosti je izdelano posebej za vas. Pirnar vhodna vrata so unikatna vrata, ki upoštevajo vse vaše želje. Izdelujemo jih že desetletja, zato naše znanje temelji na tradicionalnih rokodelskih postopkih, iz časov, ko so obrtniki svoje mojstrovine izdelovali za zmeraj. Temu dodajamo sodobne inovacije in tehnologije, s katerimi smo vhodna vrata po meri pripeljali v novo tisočletje.

Unikatna vrata privlačijo poglede z ulice. Še posebej, če se popolnoma ujemajo z arhitekturo hiše in z življenjskim stilom njenih prebivalcev. Tak dom daje videz urejenosti in kaže osebni okus in slog. Vhodna vrata so središče fasade, zato je pomembno, kaj sporočajo in kako vplivajo na obiskovalce. Z vhodnimi vrati po meri lahko ustvarjate vtis gostoljubja, domačnosti ali pa po drugi strani resnosti ter zadržanosti.


moderna hiša dimenzija vhodnih vrat Schüco izdelava vhodnih vrat po meri dvokrilna vhodna vrata


Katalogi

Prenesite si kataloge najnovejših in inovativnih vhodov Pirnar. Preglejte jih z najbližjimi ali pa jim jih pošljite po e-pošti.

S prenosom katalogov soglašam, da družba Pirnar d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen trženja storitev, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov Pirnar d.o.o., Bravničarjeva 20, 1000 Ljubljana. Več

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...