Preskoči na vsebino
Konfigurator 08 205 12 10

Kakšno dimenzijo vrat hiše izbrati?

Z izbiro zunanjih vrat po meri izginejo vse omejitve – želite enokrilna, dvokrilna, ali nadstandardno velika vhodna vrata? Dimenzija vhodnih vrat je omejena samo z vašo domišljijo in razpoložljivim prostorom.

Dimenzija vhodov v hišo je standardna ali nadstandardna | Pirnar

Dimenzije za vhodna vrata pomembno vplivajo na njihovo funkcionalnost, prav tako pa tudi na vtis, ki ga dajejo. Majhna, skromna vrata sporočajo nekaj drugega kot velik vhod. Zato je pomembno že pri sami gradnji razmišljati o tem, kaj pravzaprav potrebujete in kaj želite sporočiti svoji okolici in gostom. V podjetju Pirnar se tega zavedamo, zato ustvarjamo vhode različnih dimenzij, ki bodo zadovoljili vse vaše zahteve. Katere pa so pravzaprav standardne dimenzije vhodnih vrat? Berite dalje in odkrili boste kakšne so standardne dimenzije vhodnih vrat, ki bodo polepšale vaš dom.

Mini kviz za maxi inspiracijo

Iščete navdih za svoja sanjska vhodna vrata?
Odgovorite na 5 kratkih vprašanj in pomagali bomo izbrati najprimernejša vrata za vas.

O kakšnem arhitekturnem stilu razmišljate?

Kakšen interier vam je všeč?

O katerem materialu vhodnih vrat razmišljate?

Gradite ali prenavljate hišo?

Naše priporočilo

Kdaj načrtujete montažo vhodnih vrat?

Izberite najbližji razstavno-prodajni salon!

Seznam partnerjev

Priporočamo vam model

arhitekturni stil hiše / / / Montaža: /

Vas zanima več?

Izpolnite obrazec z vašimi podatki in oddajte neobvezno povpraševanje.

Oblikujte
podrobneje

Standardna vhodna vrata

Najbolj pogoste dimenzije zidarskih odprtin za vrata se gibljejo od 950 do 1135 mm širine ter med 2000 in 2200 mm višine. Enokrilna vhodna vrata običajnih velikosti so najbolj primerna za majhne hiše. Vrata teh dimenzij lahko najdete v vseh Pirnarjevih kolekcijah: vse od minimalistične linije Pure, bogate Multilevel ali pametne OneTouch. Izbirate lahko med lesom ali aluminijem ter med mnogimi čudovitimi odtenki.

Standardne dimenzije vhodnih vrat z obsvetlobo

Če imate poleg osnovne odprtine za vhodna vrata še nekaj prostora, si lahko omislite vsaj en pas obsvetlob, kjer ponovno lahko izbirate med mnogimi barvami in načini obdelave stekla. Vhodna vrata z obsvetlobami so odlična rešitev, da v svojem domu, kljub standardni velikosti vratnega krila, pričarate vtis mogočnosti.

Oglejte si standardne modele vhodnih vrat

 

Mini kviz za maxi inspiracijo

Iščete navdih za svoja sanjska vhodna vrata?
Odgovorite na 5 kratkih vprašanj in pomagali bomo izbrati najprimernejša vrata za vas.

O kakšnem arhitekturnem stilu razmišljate?

Kakšen interier vam je všeč?

O katerem materialu vhodnih vrat razmišljate?

Gradite ali prenavljate hišo?

Naše priporočilo

Kdaj načrtujete montažo vhodnih vrat?

Izberite najbližji razstavno-prodajni salon!

Seznam partnerjev

Priporočamo vam model

arhitekturni stil hiše / / / Montaža: /

Vas zanima več?

Izpolnite obrazec z vašimi podatki in oddajte neobvezno povpraševanje.

Oblikujte
podrobneje

 

Dvokrilna vhodna vrata

Ena od večjih prednosti dvojnih vrat je vtis, ki ga hiša naredi. Z dvokrilnimi vrati boste ustvarili občutek veličastnosti, s čimer se z lahkoto poveča tudi vrednost vaše nepremičnine. Dvojna vrata prav tako ustvarjajo simetrijo, ki se ji nekateri preprosto ne morejo upreti. Za ljubitelje klasičnega je to prav gotovo zadetek v polno.

Pirnarjeva zunanja dvokrilna vrata grandeVeličastna dvokrilna vrata Pirnar.

A vendar ni vse v estetiki. Poleg čudovitega izgleda vam dvojna vrata omogočajo boljši dostop v notranjost. Selitev velikih kosov pohištva zato ne bo težava, prav tako pa boste množici gostov lažje izrazili dobrodošlico, če boste na široko odprli obe vratni krili.

Če le imate v načrtu dovolj prostora za večji vhod, si privoščite dvojna vratna krila, tem pa lahko dodate še obsvetlobe, da bo vhod še veličastnejši.

Grande

Komur veliko ni nikoli dovolj veliko, bo med vhodnimi vrati Pirnar našel nekaj prav posebnega. Veliki prostori z visokimi stropi, veličastne vile, gradovi in umetnine sodobne arhitekture potrebujejo nekaj več kot standardna vhodna vrata. Poleg tega nekateri ljudje preprosto nočejo imeti vhoda običajnih dimenzij. Izbrane vhode Pirnar je zato mogoče skrbno izdelati tudi v Grande velikosti, ki z izjemno višino in širino ustvarja vtis veličastnosti – praktično brez velikostnih omejitev, kot tečajna ali vrtljiva vrata. Ta bodo polepšala vaše poslovne prostore, čudovito pa pristajajo tudi luksuznim domovom

Grande vhodna vrata PirnarPirnar vhodna vrata v Grande velikosti.

Vhodna vrata nadstandardnih dimenzij

Višja, ko so vhodna vrata Pirnar, bolj elegantna so videti. Širša, ko so, bolj razkošen videz dajejo. Odpiranje visokih in širokih vhodnih vrat ustvari vtis, ki ga ljudje zapomnijo. Še posebej, če vrata Grande izdelamo kot dvojna, kar skupaj s stranskimi obsvetlobami še podvoji vtis veličastnosti.

Pri Pirnarju nimamo omejitev glede širine in višine vrat. Po naročilu lahko izdelamo še tako velika vrata. Kot zanimivost naj vam povemo, da smo največja vhodna vrata do sedaj postavili v Združenih arabskih emiratih, in sicer kar 7.4 metrov visoka veličastna aluminijasta vhodna vrata krasijo enega izmed domov v Dubaju. Pri Pirnarju res skoraj nič ni nemogoče.

Vhodna vrata po meri

Unikatnosti moderne arhitekture se podajo le unikatna vrata. Nestandardne višine in širine vam lahko zagotovimo le pri podjetju Pirnar, saj jih izdelujemo na osnovi vrhunskih profilov nemškega partnerja Schüco. Ti omogočajo, da izdelamo karkoli, kar si zamislijo najboljši svetovni arhitekti in njihove stranke. Ne glede na to, ali si želite aluminijasta  ali lesena vhodna vrata, z obsvetlobami ali brez njih, vam lahko uresničimo vse želje. Vse od okovja, stekla, osvetlitve pa vse do najmanjše podrobnosti je izdelano posebej za vas. Pirnar vhodna vrata so unikatna vrata, ki upoštevajo vse vaše želje. Izdelujemo jih že desetletja, zato naše znanje temelji na tradicionalnih rokodelskih postopkih, iz časov, ko so obrtniki svoje mojstrovine izdelovali za zmeraj. Temu dodajamo sodobne inovacije in tehnologije, s katerimi smo vhodna vrata po meri pripeljali v novo tisočletje.

VSTOPI V KVIZ

Unikatna vrata privlačijo poglede z ulice. Še posebej, če se popolnoma ujemajo z arhitekturo hiše in z življenjskim stilom njenih prebivalcev. Tak dom daje videz urejenosti in kaže osebni okus in slog. Vhodna vrata so središče fasade, zato je pomembno, kaj sporočajo in kako vplivajo na obiskovalce. Z vhodnimi vrati po meri lahko ustvarjate vtis gostoljubja, domačnosti ali pa po drugi strani resnosti ter zadržanosti.

Novost iz Pirnarja - bioklimatske pergole

Dodatna oprema

Lahko izbirate med 3 različnimi dimenzijami pergol: moderna pergola Pirnar v 3 izvedbah, izvedba Grande, Ultra in Comfort. S pergolami lahko povečate svojo teraso, dnevno sobo ali jedilnico kar do 50 m2. Tako boste lahko prišli do večjega dodatnega prostora na prostem pred hišo. Vabljeni v ljubljanski salon, kjer imamo pergole tudi razstavljene.

Želite izvedeti več?

Pridite na kavo v naš najbližji razstavni salon in pogovorili se bomo o vaših željah.

REZERVIRAJTE SI TERMIN

Ali so vam bile te informacije v pomoč?
Vhodna vrata
Oblikujte svoja vhodna vrata
Pojdite v konfigurator
Saloni Pirnar
Obiščite salone Pirnar
Dotaknite se vhodnih vrat
Katalogi
Prenesite kataloge vhodnih vrat
Odkrijte vse modele vhodnih vrat
top