Preskoči na vsebino
Konfigurator 08 205 12 10

Katera vrata iz lesa so danes in?

Brezčasna, čudovita in edinstvena. Lesena vhodna vrata delujejo prijetno toplo in pričajo o slogu in okusu lastnika.

Zunanja vrata iz treh najboljših vrst lesa | PIRNAR

Ni je čez čudovito eleganco lesenih vhodnih vrat! Ko minuto ali dve stojite pred vhodnimi vrati svojega gostitelja, imate ravno toliko časa, da se ozrete naokoli in si ustvarite prvi vtis o urejenosti hiše in okusu lastnika. Vhodna vrata lahko o lastniku povedo veliko zanimivega. Ni pomembno, kakšne vrsta je hiša in koliko je stara. Lesena vhodna vrata vedno izdajajo okus in slog ponosnega lastnika. To pa še zdaleč ni edini razlog, da se vedno več arhitektov in posameznikov odloča za lesena izvedbo vhodnih vrat.

Vrata hiše iz lesa so lepa, moderna in trajnostna.

Najsodobnejši trendi v arhitekturi in oblikovanju spet zapovedujejo uporabo lesa. Kljub temu, da je les eden najstarejših materialov, ki se ga je človek naučil obdelovati, njegova obdelava še vedno navdihuje najboljše oblikovalce in arhitekte po celem svetu.

Prav v zadnjem času, ko smo končno začeli bolj ceniti naravne danosti in okolje, v katerem živimo, se les vedno bolj intenzivno vrača v naše hiše in domove. Les je material, ki ga pridobivamo lokalno. Posledično z njegovo uporabo prispevamo k znižanju ogljičnega odtisa. Izdelki iz lesa, med njimi tudi vrata za vašo prihodnjo hišo, so naravni, ekološki in trajnostni.

Nihče ne more imeti popolnoma enakih vrat iz lesa.

Tako kot dva prstna odtisa ne moreta biti popolnoma enaka, tudi ne moreta biti popolnoma enaka dva kosa lesa. Vsako drevo je edinstveno in ima svoje individualne značilnosti. Prav tako edinstvena so tudi vsaka lesena vrata.

Če se odločite za enega od lesenih vhodov Pirnar, se lahko odločate med osupljivimi modeli iz treh vrst lesa.

Smreka

Smreka je ena najbolj poznanih in priljubljenih drevesnih vrst v Sloveniji in se pogosto uporablja v lesni industriji. Smrekov les prepoznate po tipičnem svetlem videzu in razločno vidnih ravnih marogah. Z različnimi lazurami ali prekrivnimi barvami lahko dosežete različne barve vhodnih vrat, ki jih lahko poljubno uskladite s slogom hiše in barvo fasade.

Macesen

Macesen je tipična gorska drevesna vrsta. S svojo strukturo, rdečkasto rjavo barvo in odličnimi lastnostmi, macesnov les navdušuje številne ljubitelje lesa in oblikovalce. Pirnarjevi leseni vhodi iz macesnovine so na voljo v sedmih različnih lazurah in oljih.

Hrast

V Evropi uspevata dve avtohtoni vrsti hrasta, ki sta primerni za pridelavo lesa. Hrastov les je trd, težak, odporen in trajen. Prav to so ključne lastnosti lesa za izdelavo lesenih vhodnih vrat. Les svetlo sive ali rahlo rjavkaste barve lahko postane precej temnejši. Z lazurami in olji lahko pri kreiranju lesenih vhodnih vrat dosežemo prav posebne skoraj eksotične barvne odtenke.

OBLIKUJTE LESENA VHODNA VRATA

Varno in udobno za osupljivimi zunanjimi lesenimi hišnimi vrati

Pri proizvajalcu lesenih in aluminijastih vhodnih vrat Pirnar ne poznajo kompromisov. Še posebej ne na področju varnosti. Vaš dom je namreč vaše pribežališče. Sodobna lesena vhodna vrata so predvsem varna. Tudi vhodna vrata iz lesa morajo imeti vsaj varnostni certifikat RC2. 

Ali les in steklo sploh sodita skupaj?

Absolutno! Les in steklo skupaj ustvarita edinstveno oblikovalsko kombinacijo. Udobna toplina lesa in gladka hladnost ter eleganca stekla se pri Pirnarjevi liniji Pure zlivata v popolnoma gladko površino brez odvečnih robov in prehodov. Skupaj tvorita popolna vhodna vrata iz lesa in stekla, pri katerih se ne boste mogli zadržati, da po njih ne bi nežno zdrseli z roko.

Tudi če vas osebni slog navdihujeta klasika in tradicija, je pri Pirnarju na voljo veliko število izjemnih oblikovalsko dovršenih modelov vhodnih vrat s steklom iz lesa, lesa in aluminija ali izključno aluminija.

Brezčasni les in najnovejše tehnične inovacije v sodobnih vratih

Čeprav pomembno vlogo pri odločitvi za model vhodnih vrat po navadi igrata oko in srce, je treba pri izbiri lesenih vhodnih vrat vendar posebno pozornost nameniti tudi tehničnim lastnostim in funkcionalnostim. Zunanja vrata ločijo surovo zunanjost od udobne notranjosti doma, zato bodite pri izbiri pozorni na naslednje dejavnike.

Tehnične specifikacije

Vrednosti toplotne izolativnosti (Ud vrednost). Višja je, večji bo prihranek pri stroških ogrevanja.

Debelina krila vpliva na toplotno izolativnost in na stopnjo varnosti.

Način zaklepanja

Elektronsko zaklepanje lahko udobno nadomesti mehansko različico. Lastnik Pirnarjevih vhodnih vrat lahko vrata odkleni s klasičnim ključem, čitalcem prstnega odtisa ali številčno kodo.

Zunanji ročaji in potezala

Zunanji ročaji so pri Pirnarju prave umetnine. Okrogli ali oglati, z osvetlitvijo ali čudovito graviranim in osvetljenim napisom ali celo z vgrajenim čudovitim kosom kristala iz Rogaške. Odločitev je vaša. Absolutni zmagovalec pa je nedvomno One Touch – edini vhod na svetu, ki ima ročaj skrit v krilu vrat in. Aktivira se ob dotiku s prstom, razsvetli okolico in samodejno odpre vrata.

Pomembno je, da si pri izbiri vhodnih vrat vzamete čas in se posvetite tudi podrobnostim.

Želite izvedeti več?

Pridite na kavo v naš najbližji razstavni salon in pogovorili se bomo o vaših željah.

REZERVIRAJTE SI TERMIN

dom
Ali so vam bile te informacije v pomoč?
Vhodna vrata
Oblikujte svoja vhodna vrata
Pojdite v konfigurator
Saloni Pirnar
Obiščite salone Pirnar
Dotaknite se vhodnih vrat
Katalogi
Prenesite kataloge vhodnih vrat
Odkrijte vse modele vhodnih vrat
top