Preskoči na vsebino
Konfigurator 08 205 12 10

Novi trendi na področju vhodov: dvokrilna vrata in vrata velikih dimenzij

Eleganca vhoda v dom je tisti prvi in hkrati tudi najbolj opazen element, ki takoj pritegne pozornost in prav velika, sodobna dvokrilna vrata slehernemu objektu vdihnejo občutek mogočnosti in brezčasne elegance.

Velike dimenzije vrat so novi trend | PIRNAR

V zadnjih letih arhitekturni trendi stremijo k odpiranju prostorov, kar ne pomeni samo velikih, odprtih prostorov brez zidov in nepotrebnih pregrad, temveč tudi velika okna, ki v prostor prinesejo več svetlobe, in velika vhodna vrata nadstandardnih dimenzij, ki prehod iz zunanjosti v notranjost doma naredijo bolj organski in navidezno odstranijo grobo ločnico med zunanjostjo in notranjostjo. Veliko stavbno pohištvo zmanjšuje občutek utesnjenosti in zaprtosti ter domu daje pridih svobode in prostornosti.

Veliki vhodi nadstandardnih dimenzij postajajo vse bolj priljubljeni tudi v individualnih hišah. Velika, sodobna dvokrilna vrata slehernemu objektu vdihnejo občutek mogočnosti in brezčasne elegance. Vhodna vrata so tisti prvi in hkrati tudi najbolj opazen element, ki takoj pritegne pozornost in predstavlja stanovalce objekta tudi na zunaj.

To pa je eden od temeljnih razlogov, da se odločite za sodobna prestižna vhodna vrata po naročilu, saj bodo prilagojena in izdelana individualno, po vaši meri, tako da bodo ustrezala vsem vašim željam in potrebam, obenem pa bodo odsevala vaš značaj v slehernem detajlu. Vhodna vrata si lahko izberete v poljubnih dimenzijah, barvah, materialih in izvedbah, zato se brez strahu prepustite domišljiji. Vaša dvokrilna vrata so lahko prav takšna kot vaša najljubša knjiga: poetična, navdušujoča, dih jemajoča pripoved. S svojo veličastno podobo bodo vašemu domu dodala kanček prestiža, ki bo navduševal tudi mimoidoče in obiskovalce. Dvokrilna vrata že na prvi pogled nudijo občutek prostornosti in udobja.

Serijska proizvodnja vrat nadstandardnih dimenzij se je začela pri nas

Vhodna vrata morajo zagotavljati predvsem visoko stopnjo funkcionalnosti, zatem pa tudi popolno estetsko dovršenost, maksimalno energetsko učinkovitost in seveda, nikakor ne na zadnjem mestu, morajo zagotavljati tudi najvišjo možno stopnjo varnosti. Da bi zagotovila vse to, morajo biti izdelana iz najbolj kakovostnih materialov, ki zmorejo vhodnim vratom dolgoročno zagotavljati njihov prvotni videz in obliko ter s tem zagotavljati trajno vrednost.

Najpogostejša izbira materiala za sodobna velika in srednja vhodna vrata je aluminij, ki zagotavlja največjo strukturno stabilnost in deformacijsko trdnost – to je pri vratih večjih dimenzij še toliko bolj pomembno – ter najboljšo toplotno izolativnost. Med drugim aluminij nudi tudi neskončne možnosti površinske obdelave in več let obdrži svojo prvotno obliko in videz z minimalno količino vzdrževanja, zato je izredno hvaležen material za sodoben dom. Aluminij je mogoče poljubno kombinirati tudi z lesom, s steklom, celo kamnom, odvisno od izbranega modela vhodnih vrat in samega dizajna. Edina omejitev je torej vaša lastna domišljija in to, kaj posamezni material nudi in omogoča.

Velika vhodna vrata pa niso za vsakogar. Velika vhodna vrata so namenjena drznim. Narejena po meri vseh tistih, ki želijo s prestižnimi vhodnimi vrati zvišati vrednost svojega doma in hkrati osupniti svoje obiskovalce že pri vhodu. V podjetju Pirnar se lahko pohvalimo s pestro izbiro najprestižnejših, inovativnih modelov velikih vhodnih vrat, ki smo jih čez desetletja razvijali za svoje najbolj zahtevne uporabnike. Bili smo prvi na svetu, ki smo ponudili serijsko proizvodnjo nadstandardnih dimenzij vhodnih vrat in še danes uresničujemo zamisli in sanje največjih sanjačev.

Z vrati lahko subtilno ali pa velikopotezno izrazite svojo individualnost

Naši vhodi so prepoznavni in večkrat nagrajeni. Odlikuje jih dovršen, sodoben videz, v kombinaciji z vrhunskimi materiali, z neprekosljivo mojstrsko ročno izdelavo in z ustvarjalnimi rešitvami, ki zlahka izrazijo tudi vaš individualni okus.

Vašim izbranim vhodnim vratom, izdelanim po naročilu, vdihnemo popolnoma individualen pečat. Izbrani detajli, kot so različne površinske obdelave, dodatki obsvetlobe, osvetljena potezala, kombinacije s kristalnim steklom, drobni, a prestižni detajli in najsodobnejša varnostna tehnologija, lahko vaša vhodna vrata spremenijo v pravo unikatno umetnino.

Vhodna vrata, kombinirana s steklom, funkcionalno osvetljujejo predprostor, obenem pa steklo predstavlja trenden oblikovalski poudarek na vaših vhodnih vratih. Če se odločite za obsvetlobo na obeh straneh vrat, boste dosegli vtis večjega in mogočnejšega vhoda, hkrati pa boste v svoj predprostor spustili veliko več dnevne svetlobe. Tudi pri steklu lahko poljubno izbirate med vitražnim, okrasnim ali klasičnim steklom, svojo individualnost pa lahko izrazite tudi s poljubno izbiro nekonvencionalnega potezala, zunanje osvetlitve ter številnih drugih dodatkov.

Veliko, večje, osupljivo!

Velika dimenzija ne sme biti edina osupljiva lastnost vašega novega vhoda. Inovativna vhodna vrata se ponašajo s sodobnimi oblikovalskimi in tehničnimi pristopi, ki so neposredno vključeni že v sam razvoj sodobnih vhodnih vrat. Najnaprednejša vhodna vrata se prilagajajo zahtevam trga in slogu objekta. Sodobni vhodi tako zahtevajo tudi elemente v isti ravnini, diskretno osvetljenost, dostopanje brez uporabe ključev in podobno. Pametne rešitve na področju proizvodnje vhodnih vrat pa se s tem šele začenjajo. Kupci najprestižnejših vhodnih vrat pričakujejo najsodobnejše rešitve. Mi vam jih lahko ponudimo.

V podjetju Pirnar smo za vas razvili najbolj osebna vrata na svetu: vhodna vrata, ki vas prepoznajo – z enim samim dotikom ali pa popolnoma brez dotika. Samo izberete, kako preprosto bo po novem vstopanje v vaš dom.

V sklopu številnih inovacij, po katerih slovi podjetje Pirnar, smo razvili dva sistema za samodejno prepoznavo lastnika, ki onemogočata kakršnokoli manipulacijo z vhodnimi vrati, zagotavljata najvišjo trenutno dosegljivo raven varnosti in obenem tudi najvišjo možno stopnjo udobja.

Sodobni prestižni domovi se odklepajo s prstnim odtisom

Prvi na svetu smo razvili vhod s skritim čitalnikom prstnega odtisa, ki prepozna lastnika in šele nato samodejno izvleče skrito potezalo, ki sočasno razsvetli okolico in vhodna vrata se odklenejo. Elegantno, dovršeno, udobno in varno. Po vstopu v dom potezalo samodejno izgine nazaj v površino vrat, vrata se zaklenejo in s tem nepovabljenim gostom onemogočijo dostop do vašega doma.

Govorimo o sistemu Pirnar OneTouch, ki je že nekaj let najbolj priljubljena izbira naših kupcev, saj je naredil konec klasičnemu zaklepanju in nenehnemu iskanju ključev in ju nadomestil z maksimalno eleganco, preprostostjo in udobjem. Sodobni prestižni domovi se torej že odklepajo s prstnim odtisom. Zakaj se ne bi tudi vaš?

Kaj pa, če bi lahko svoja vhodna vrata odpirali le s pogledom?

Ker se vsako, tudi najbolj izpopolnjeno idejo da še izboljšati, nismo čakali, da nas prehiti konkurenca. Zadnja, najnovejša inovacija podjetja Pirnar prinaša revolucionarno spremembo v načinu, kako vstopamo in izstopamo iz doma, celo v tem, kako dojemamo vhod in kaj za nas pomeni neprekosljiva varnost.

Pirnar Theatrica ni le sistem odklepanja, ampak je zasnova najsodobnejših vhodnih vrat na svetu, razvit prav z mislijo na ljubitelje velikopoteznega in teatralnega. Kot pove že samo ime, Theatrica drzno prevzame pozornost, ki si jo brez dvoma tudi zasluži, saj trenutno na trgu ni bolj osupljivih vhodnih vrat.

Theatrica je prva brezdotična masivna vhodna stena na svetu, ki se popolnoma samodejno odpre izključno lastniku in se za njim prav tako popolnoma samodejno tudi zapre. Za odpiranje ne potrebuje nobenega potezala. Nima ključavnice. Odpre se, ko vas zagleda. Prav tako ne potrebuje tečajev, ker ob odpiranju preprosto, tiho in nežno izgine v sosednjo steno. Prav tako elegantno in brezšumno pridrsi iz stene tudi ob zapiranju. Če pa bi želeli odpiranje ali zapiranje Theatrice prekiniti, ni problema, dovolj bo le nežen gib roke in vaša vhodna stena se bo v hipu ustavila. S ponovnim gibom roke ji boste nakazali, da lahko nadaljuje samodejno odpiranje ali zapiranje.

Najnaprednejši sistem odklepanja na svetu prepozna vaš obraz

Stena Theatrica je tehnološko najnaprednejši izdelek v pettisočletni zgodovini uporabe vhodnih vrat. S Theatrico lahko skozi vhod svojega doma vstopite, ne da bi se vhodnih vrat kakorkoli dotaknili. Deluje s pomočjo najnaprednejšega sistema za prepoznavanje obraza, ki predstavlja edinstveno nadgradnjo sistema za prepoznavanje in branje prstnega odtisa. Sistem oziroma tehnologijo za prepoznavo obraza so doslej uporabljali predvsem v vojski in policiji. Odslej pa, jo zahvaljujoč podjetju Pirnar, z vhodno steno Theatrica lahko uporabljate tudi vi!

Kako deluje sistem za prepoznavanje obraza?

Tehnologija prepoznave obraza se uvršča med najbolj kompleksne, najnatančnejše in najbolj zanesljive načine identifikacije oseb. Poleg prstnega odtisa je tudi človeški obraz njegova najbolj edinstvena lastnost. Sistem za prepoznavanje obraza deluje na osnovi predhodno pridobljene slike človekovega obraza, ki je shranjena v spominu. Za varno in pravilno delovanje sistema se v obraz usmeri 30.000 infrardečih žarkov, ki prepoznajo in določijo specifično obliko obraza posameznika. Zaznavajo obliko oči, čelne gube, obliko nosu, čeljusti in druge specifične, edinstvene poteze obraza.

Prvi korak zahteva, da se postavite pred kamere, ki zajamejo in si zapomnijo vaš obraz. V postopku za identifikacijo obraza se uporabijo tri infrardeče kamere. Prva posname obraz, druga levo ali desno lice in tretja posname obraz pod posebnim kotom. Vse tri kamere nato uskladijo podatke in jih pošljejo do računalnika, ki na podlagi prej pridobljenih slik potrdi ali ovrže pravilnost obraza.

Theatrica s svojim najsodobnejšim sistemom odklepanja že krasi najprestižnejše domove na svetu. Tako kot vsa Pirnarjeva vrata tudi Theatrica omogoča neskončne možnosti izbire materiala in površinske obdelave, da se popolnoma prilega vašemu domu in vam samim. Ustvarjena je zato, da se zlije z vašim domom, z vašim življenjem in z vami.

Izberite velik vhod, ki se popolnoma prilega samo vašemu domu

Velika vhodna vrata so sodobna, elegantna in nadvse funkcionalna. Vašemu domu dajo novo dimenzijo. Izberite takšna, ki se bodo popolnoma prilegala vašemu značaju – tradicionalna in odločna, sodobna in elegantna ali visokotehnološka in osupljiva … Vabljeni v salone Pirnar, kjer vam bomo pomagali izbrati in oblikovati velik vhod po vaši meri.

Želite izvedeti več?

Pridite na kavo v naš najbližji razstavni salon in pogovorili se bomo o vaših željah.

REZERVIRAJTE SI TERMIN

Ali so vam bile te informacije v pomoč?
Vhodna vrata
Oblikujte svoja vhodna vrata
Pojdite v konfigurator
Saloni Pirnar
Obiščite salone Pirnar
Dotaknite se vhodnih vrat
Katalogi
Prenesite kataloge vhodnih vrat
Odkrijte vse modele vhodnih vrat
top