Preskoči na vsebino
080 74 47

Pozabite na ključe – tu so vhodna vrata, ki poskrbijo za preprosto odpiranje

Ključi in ključavnice obstajajo že tisočletja. Čas je, da jih nadomestijo kartice, oklepanje s kodo ali mobilno aplikacijo, bralniki prstnih odtisov in pametne vhodne stene.

Pozabite na ključe – tu so vhodna vrata, ki poskrbijo za preprosto odpiranje | P

»Kje so ključi?« je precej pogosto vprašanje. Ves čas moramo skrbeti za ključe hiše ali stanovanja, avtomobila, pisarne in kdo ve, česa še. In nazadnje pridemo v mraku pred domača vhodna vrata, obloženi z vrečkami in torbami, ko se začne vsakodnevno žongliranje s prtljago, da bi vendarle lahko vstopili. Ali ni že čas, da se premaknemo v 21. stoletje? Mar ne bi mogli vrat odpreti le z nežnim dotikom, z glasovnim ukazom, ali pa zgolj tako, da pridemo domov? Na srečo lahko. Če želite več izvedeti o lepih in neverjetno pametnih vratih, berite dalje.

Kartica

Po tisočletjih uporabe ključa in ključavnice, ki se ves ta čas nista prav veliko spremenila, ju je med prvimi začela nadomeščati kartica. Prvi so se te spremembe v sedemdesetih letih dvajsetega stoletja lotili hoteli, ko so za odklepanje svojih sob začeli uporabljati luknjane kartice. V osemdesetih so se pojavile kartice z magnetnimi trakovi, ki so postale uporabne kot kreditne in debetne kartice, prav tako pa so služile odklepanju vrat. Zaradi mnogih zlorab se je razvoj osredotočil na RFID (identifikacija z radijsko frekvenco). Kartice po novem vsebujejo čip, ki se ne more več razmagnetiti, prav tako pa onemogoča množične zlorabe. Ključ uporabljamo za odpiranje vrat, v hotelu pa ga potrebujemo še za vklop elektrike v sobi in odklepanje skupnih prostorov – sanitarij in klubskih sob. Hoteli se zdaj poslužujejo tudi novejših pristopov k varnosti svojih gostov in njihovega premoženja, kartica pa še zmeraj ostaja priročna za odklepanje domačih vhodnih vrat. V temi jo jo bistveno lažje prisloniti k čitalcu kot s ključem zadeti ključavnico.

Koda

Odklepanje s PIN kodo prinaša mnogo prednosti. Za vsakega družinskega člana ali gosta lahko ustvarite kodo, zato vam ni več potrebno skrbeti, da bi ključe kje pozabili ali da bi jih komu morali posojati. Take pametne ključavnice se dajo celo povezati z aplikacijo za mobilni telefon, kar pomeni, da lahko vrata odklepate tudi z njo. Taka ureditev je zelo praktična za vse, ki oddajate apartmaje, sobe ali hiše. Gostu sporočite kodo za vstop tudi sredi noči, če je potrebno. Preko aplikacije pa lahko dodatno pošiljate še virtualne ključe.

Prstni odtis

Če lahko pametni telefon prebere vaš prstni odtis, zakaj tega ne bi zmogla še vhodna vrata? Zdaj lahko. Pirnar OneTouch so prva vhodna vrata na svetu z izvlečnim in uvlečnim potezalom. Ko vas čitalnik prstnih odtisov prepozna, se potezalo elegantno in samodejno izvleče. To ima vgrajeno tudi osvetlitev, s katero vas vrata prijazno pozdravijo doma. Ko vrata zaprete, se potezalo nežno skrije, tako da nepovabljeni gostje nikakor ne morejo vstopiti. Vzmetni mehanizem, ki je povsem neodvisen od napajanja skrbi za to, da je zapiranje in odpiranje povsem varno. Ker ne potrebuje elektrike, vas ne bo pustil na cedilu, če je res nično kdaj zmanjka. To je najbolj oseben vhod na svetu, ki je s svojo obliko in funkcionalnostjo prepričal tudi strokovnjake in si prislužil dve nagradi German Design Awards 2017. S temi vrati smo najavili vrata prihodnosti, ki jih bomo razvijali, da bo vaše bivanje vse bolj varno in udobno. Ni nam treba verjeti na besedo. Oglasite se v našem salonu in ga preizkusite v živo. Obljubimo, da boste navdušeni. Vsakič.

Prepoznavanje obraza

Ste kdaj pomislili na skrivna vrata v graščinah iz pustolovskih filmov in romanov ter si rekli: »Nekaj takega si moram omisliti v svoji hiši.« Saj veste – knjižna omara se zavrti, ko premaknete točno določeno knjigo, stenski opaži se vdajo pod dotikom in razkrijejo skrivne sobe, za katere vedo le izbranci. Naj vam povemo, da so vaše otroške sanje uresničljive – z nekaj visokotehnološkimi dodatki. Pirnar Theatrica niso običajna vrata. So vhodna stena, ki se popolnoma samodejno in brez dotika odpre in zapre samo lastniku. Dovolj je že, da jo samo pogledamo, saj nas sistem za prepoznavanje obraza prepozna in nežno odpre vrata in jih za nami tudi zapre. Theatrica nima potezal in je še najbolj podobna gladki steni. Lahko jo dobite s poljubno površinsko obdelavo – da je videti kot les, kamen, steklo ali aluminij. Bodite malce skrivnostni in navdušite obiskovalce. Vgradnja take stene je izjemno preprosta. Theatrico lahko v redni prodaji dobite konec leta 2019.

Življenje brez ključev je čudovito. Drznite si imeti pametno elektronsko zaklepanje na svojem vhodu in si oglejte ponudbo čudovitih vrat, s katerimi je to tudi mogoče.


vhodna vrata odklepanje varnost onetouch

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...