Preskoči na vsebino
Konfigurator 08 205 12 10

Kako so videti najboljša vrata po vaši meri?

Odraz vašega sloga in značaja predstavlja že vaš vstop v hišo. Izbirate lahko med različnimi materiali in slogi, ki bodo vašemu domu vdahnili novo življenje.

Vzamite si nekaj časa za nakup najboljših vrat | Pirnar

Vhodna vrata so obraz naše hiše in prvi vtis, ki ga pustimo na obiskovalcu. Izbira oblike in barve je zelo pomembna, saj s tem definiramo in poudarimo značaj svoje hiše. Sodobna vhodna vrata je dandanes mogoče izdelati po naročilu iz različnih materialov, dimenzij, barv in oblik. Vhod lahko poudarimo s temnejšimi ali svetlimi toni, lahko pa uporabimo barvo v močnejšem odtenku in s tem poskrbimo, da naš vhod še posebej izstopa.

Seveda je pomembno, da se pri izbiri vhodnih vrat obrnemo na strokovnjake, ki nam bodo predlagali vhodna vrata najbolj primerna za našo hišo. Izberemo lahko med protivlomnimi, tistimi z več-točkovnim zaklepanjem, poskrbeti moramo, da imajo dobro zvočno in toplotno izolacijo. Če želimo v predprostor vnesti več svetlobe, lahko izbiramo med različnimi zastekljenimi vrati, ki bodo hkrati poskrbela, da se bo naš vhod širil v zunanjo okolico.

Menjava vrat je pomembna odločitev

Zakaj se najpogosteje odločimo za zamenjavo vhodnih vrat? Pri nakupu novih vhodnih vrat moramo razmisliti predvsem, ali gre za zamenjavo zaradi dotrajanosti vrat, mogoče vrata ne tesnijo, so poškodovana ali preprosto ne ustrezajo več vašemu slogu, ali ste na novo zgradili hišo in so vrata nujen del stavbne opreme.

Prava zunanja vrata morajo biti trdna in trpežna, da nas ščitijo pred zunanjimi vplivi, hkrati morajo biti tudi praktična in lepa, da naredijo dober prvi vtis in so vizualno usklajena s celotno estetiko našega doma. Pri tem igrata pomembno vlogo materialna in vizualna usklajenost vrat z zunanjo in notranjo opremo celotnega objekta. Starejši objekt bomo nadgradili z lesenimi vrati, ki bodo našemu vhodu pričarala poseben značaj in vzbudila v naših obiskovalcih kanček nostalgije. Če opremljamo sodobnejši objekt ali novogradnjo, bomo mogoče razmislili o modernejši materialu, kot je aluminij ali celo kombinacija lesa in aluminija, ki nam ponuja visok nabor modelov in stilov, med katerimi lahko izberemo najprimernejšega za naš dom. Preden se odločite za nakup določenih vhodnih vrat, je treba pretehtati vse možnosti. Postavite si vprašanje, katere pogoje morajo izpolniti vaša idealna vhodna vrata. Preverite različne ponudbe in dobro pretehtajte, katera od njih izpolnjuje vse pogoje in se potem dokončno odločite. Seveda lahko vhodna vrata tudi sami oblikujete. Pri tem je seveda treba upoštevati, da bo njihova cena višja in bo tudi dostava in izdelava trajala dlje kot običajno. Seveda je priporočljivo, da se vrata redno čistijo in vzdržujejo, saj nobena ne bodo trajala večno, če za njih ne bomo skrbeli.

Katera so prava vrata za vas?

Dandanes poznamo vrsto materialov, med katerimi lahko izbiramo, najpogostejša je kombinacija les-aluminij. Čeprav gre za najdražjo različico, lahko takšna vrata prilagodimo vsakemu objektu in pri tem pridobimo dvojno zaščito. Na zunanji strani imamo aluminij, ki nas ščiti pred vsemi vremenskimi vplivi in je lažji za vzdrževanje, medtem ko imamo na notranji strani topel les, ki ohranja naravno klimo prostora.

Hrastova lesena vhodna vrata

Hrastova vrata so energijsko varčna, saj omogočajo dobro toplotno izolacijo, poleg tega pa so tudi vizualno izredno priljubljena, saj lesni trakovi še dodatno polepšajo vrata. Nasploh je hrastov les zelo cenjen zaradi svoje trdnosti in obstojnosti.

Macesnova lesena vhodna vrata

Macesen je les visoke kakovosti, ki omogoča varčevanje z energijo, ščiti objekt pred zunanjimi vplivi in ima visoko gostoto in naravno odpornost, kar omogoča dolgo obstojnost.

Smrekova lesena vhodna vrata

Smrekova lesena vhodna vrata odlikuje trdna konstrukcija, imajo ustrezno gostoto in zaradi tega dobro toplotno prevodnost, jih pa težje zaščitimo pred zunanjimi vplivi in zaradi tega zahtevajo več pozornosti pri vzdrževanju in čiščenju.

Aluminijasta vhodna vrata

Vrata iz aluminija so zelo odporna proti vremenskim vplivom in preprosta za vzdrževanje. Aluminij je material, ki ga lahko vedno znova recikliramo, je trden in odporen na mehanske poškodbe. Pri oblikovanju vrat skoraj nimamo omejitev, saj zaradi svoje prilagodljivosti omogočajo izdelavo nadstandardnih in unikatnih vrat.

Večina sodobnih vhodnih vrat ne uporablja več klasične kljuke, ampak samo potezala, ki so lahko skrita ali vidna, iz inoksa, kristala ali celo steklena. Tudi klasične ključavnice niso več tako priljubljene. Zamenjali so jih elektronski sistemi odklepanja na kodo, prstni odtis ali najmodernejši sistem za odklepanje s prepoznavo obraza.

Vhodna vrata na prstni odtis

Če se za svojo hišo izberemo vrata na prstni odtis, to pomeni, da ne potrebujemo ključev, saj je ključ vedno z nami na našem prstu. Gre za najnovejšo tehnologijo, ki je vedno bolj priljubljena pri nakupu vhodnih vrat. Uporaba je zelo preprosta. Čitalec prstnih odtisov je lahko vgrajen v potezalu ali na krilu vrat, nanj položimo prst, senzor ga prepozna, vrata se odklenejo in že lahko vstopimo, ko vrata zapremo, se samodejno zaklenejo. Čitalec sprejme do 99 različnih prstnih odtisov, to je zabava za celotno družino.

Za bolj zahtevne in drzne je tukaj tudi inovativno odklepanje s prepoznavo obraza. V sistem preprosto vnesete seznam oseb, za katere želite, da lahko dostopajo do vašega doma. To je preprosta in elegantna rešitev, pri kateri niso potrebni dotiki ali ključi, kar pomeni, da boste imeli popoln nadzor nad tem, kdo vstopa v vaš dom.

Želite izvedeti več?

Pridite na kavo v naš najbližji razstavni salon in pogovorili se bomo o vaših željah.

REZERVIRAJTE SI TERMIN

dom
Ali so vam bile te informacije v pomoč?
Vhodna vrata
Oblikujte svoja vhodna vrata
Pojdite v konfigurator
Saloni Pirnar
Obiščite salone Pirnar
Dotaknite se vhodnih vrat
Katalogi
Prenesite kataloge vhodnih vrat
Odkrijte vse modele vhodnih vrat
top