Preskoči na vsebino
Konfigurator 08 205 12 10

Je moderna hiša prava odločitev za vas?

Veliko prednosti moderne hiše, saj ta lahko varčna, unikatna in odlično se ji podajo Pirnarjeva vrata.

Edinstvenost, minimalizem, varnost, varčnost | Pirnar

Se odločate za gradnjo moderne hiše, pa ne veste, kakšen slog vam je bolj všeč? Vas privlači rustikalnost lesene brunarice, morda vas navdušujeta tradicija in klasika, hkrati pa vidite možnosti, ki jih daje moderna arhitektura? Kaj torej izbrati? Naj vam predstavimo 5 prednosti moderne hiše.

Kaj je pravzaprav moderna oziroma sodobna arhitektura? Je to dvoje pravzaprav eno in isto? No, v resnici je in ni. Sodobna arhitektura naj bi bila tista z začetka 20. stoletja, iz obdobja, ki se imenuje modernizem. Zahvaljujoč industriji se je v arhitekturi začela pojavljati večja količina jekla, betona in stekla. Pri sodobni arhitekturi gre za uporabo teh in seveda še novejših materialov, medtem ko je oblika spet drugačna. Nova, inovativna, taka, ki odslikava današnji pogled na svet in ki podpira življenjski slog v 21. stoletju. Obe vrsti gradnje se ponašata s čistimi linijami in minimalistično opremo, ki pustijo obliki zgradbe, da govori sama zase. Kaj je torej tisto, kar nas pri taki arhitekturi resnično prevzame.

Edinstvenost

Čeprav sodobna arhitektura poudarja preprostost, je bogata po svoji izvirnosti. V zadnjih letih smo zato dobili nekaj čudovitih primerkov unikatnih zgradb, ki so vse prej kot dolgočasne. Za razliko od tradicionalne povojne slovenske gradnje, kjer se hiše le malo razlikujejo ena od druge in so v principu tudi znotraj zelo podobne, ponujajo moderne hiše veliko oblik in izvirnih rešitev. Težko boste našli dve podobni – če seveda ne gre za kakšno novo sosesko v mestu. Strehe so lahko ravne, strme, poraščene z rastlinjem, vsaka stena ima svoje dimenzije, okna in vrata pa so postavljena na natančno določena mesta. Vsaka zgradba zato ponuja edinstvene detajle, ki jih lahko odkrivamo neskončno dolgo. Sodobna arhitektura vam torej daje možnost, da izkoristite danosti okolja, v katerem se hiša nahaja, ter izrazite svoj slog.

Minimalizem

Manj je več, pravijo. Če torej moderna hiša že sama zase ponuja neverjetne detajle, zakaj bi jih skrivali za veliko opreme? Pri sodobni gradnji gresta oblika in funkcionalnost z roko v roki, zato je že pred gradnjo jasno, kakšne kose opreme bomo sploh potrebovali. V takem domu nič ni prepuščeno naključju, zato ni ničesar preveč in ničesar premalo. Ko rečemo minimalizem, sploh ne mislimo na strogo japonske bele stene brez dekoracije in skoraj nič pohištva. Sploh ne. Moderna hiša kaže tudi barve, teksture in različne materiale, vendar so vsi med seboj usklajeni v čudovito mojstrovino.

Varčnost

Mnogo ljudi meni, da je moderna hiša hladna in neosebna. No, hladna zagotovo ni, saj imamo danes na voljo obilico novih materialov in tehnologij, s katerimi postane moderna hiša varčna na vseh področjih. S skrbno izbrano izolacijo in ogrevanjem in prezračevanjem zlahka dosežemo standarde za pasivno gradnjo, kar pomeni, da se lahko poslovite od visokih položnic, medtem ko boste uživali v topli hiši, ki bo imela zmeraj dovolj svežega zraka. S strokovno in premišljeno izbiro senčil in razsvetljave boste zmanjšali tudi stroške električne energije. Najbolj pa se bo poznalo, če si omislite sončno elektrarno ali še kak drug ekološki način pridobivanja elektrike.

Varnost

Danes znajo arhitekti in gradbeniki hiše prilagoditi vsakemu terenu in podnebju. Zanesete se lahko, da bo moderna hiša zgrajena protipotresno in bo prestala še druge, bolj pogoste nevšečnosti, kot so obilno deževje, močni vetrovi in drugi vremenski pojavi. Drug pomemben vidik pa je seveda varnost pred neželenimi obiskovalci. Moderna hiša ima zanesljiva večslojna okna, dobra senčila in izjemna vhodna vrata. Poleg tega se takemu bivališču podajo še tehnološki dodatki, ki jih radi združujemo pod imenom pametna hiša. Varnostne ključavnice, odklepanje in zaklepanje s prstnim odtisom, senzorji gibanja, kamere in druga pametna tipala, ki jih vse krmilimo kar s telefonom, bodo vaš dom spremenili v neosvojljivo trdnjavo.

Pirnarjeva vrata

Najlepše pri moderni hiši je to, da jo lahko okronate z vrhunskimi vrati prav po svojem okusu. Podjetje Pirnar vam omogoča mavrico barv, materialov in dodatkov, s katerimi lahko zaključite kakršnokoli hišo. Pri nas je mogoče prav vse. Največ si lahko privoščite pri aluminijastih modelih vrat, ki jih je mogoče oblikovati povsem po svoje. Tukaj je možnih največ kombinacij s steklom, kristalom ali celo z lesom, prav tako pa s temi vrati dobite najširšo barvno paleto.

Za navdušence nad tehnologijo so tu pametna vrata OneTouch so prva vhodna vrata na svetu z izvlečenim in uvlečenim potezalom. Ko vas čitalnik prstnih odtisov prepozna, se potezalo elegantno in samodejno izvleče. To ima vgrajeno tudi osvetlitev, s katero vas vrata prijazno pozdravijo doma. Ko vrata zaprete, se potezalo nežno skrije.

Vhodna stena Theatrica, ki se popolnoma samodejno in brez dotika odpre in zapre samo lastniku, pa je najnovejši produkt podjetja Pirnar. Dovolj je že, da jo samo pogledamo, saj nas sistem za prepoznavanje obraza prepozna in nežno odpre vrata in jih za nami tudi zapre. Theatrica nima potezal in je še najbolj podobna gladki steni. Lahko jo dobite s poljubno površinsko obdelavo – da je videti kot les, kamen, steklo ali aluminij. Taka vrata se podajo tudi najbolj inovativnim in modernim hišam in vnemajo domišljijo arhitektom in bodočim lastnikom. To so vrata, ki ne bodo nikogar pustila ravnodušnega.

Želite izvedeti več?

Pridite na kavo v naš najbližji razstavni salon in pogovorili se bomo o vaših željah.

REZERVIRAJTE SI TERMIN

Ali so vam bile te informacije v pomoč?
Vhodna vrata
Oblikujte svoja vhodna vrata
Pojdite v konfigurator
Saloni Pirnar
Obiščite salone Pirnar
Dotaknite se vhodnih vrat
Katalogi
Prenesite kataloge vhodnih vrat
Odkrijte vse modele vhodnih vrat
top