Preskoči na vsebino
Konfigurator 08 205 12 10

Kakšen vtis dajejo in kaj povedo o vas vaša vrata?

S svojimi novimi vrati boste naredili najboljši vtis kot lastnik svojega doma, zato ga opremite z brezkompromisno izdelanimi Pirnar vhodnimi vrati.

Tudi naša vrata sporočajo o nas, kdo smo | Pirnar

Večinoma ljudje morda ne razmišljajo veliko o svojih novih vhodnih vratih. V vsakdanjem življenju jih morda sploh ne bodo uporabljali, odprejo jih le, ko jih kdo obišče. Stvarnost je v tem, da pogosto ne vidite svojih vhodnih vrat in posledično jim ne posvetite veliko časa. Vendar pa luksuzna vhodna vrata niso namenjena vam. Namenjena so vsem ostalim, mimoidočim in vašim obiskovalcem. Njihov videz, barva, velikost, oblika so namenjena predvsem občudovanju in dopolnjevanju stila vaše arhitekture in njenega luksuznega in dih jemajočega videza.

Kaj vaša vrata povedo o vas

Kot vam bo rekel marsikateri arhitekt, v resnici to niso samo kakovostna vhodna vrata, ampak so veliko več. Skozi zgodovino so bila vhodna vrata način prikazovanja bogastva in statusa. V tem primeru so večja vrata pomenila več bogastva, pomena ali moči. To dandanes velja tako za luksuzne domove kot tudi za poslovne objekte. Pomislite na vladne zgradbe. Najverjetneje imajo visoka rustikalna dvokrilna vrata na glavnem vhodu. Enako velja za cerkve, dvorane, knjižnice in vse druge uradne zgradbe, ki si jih lahko zamislite. Velikokrat velja, da morajo biti vhodna vrata na javnih zgradbah tudi protipožarno varna, toda nihče ni zahteval, da bi morala biti vrata tako visoka, izpopolnjena ali mogočna.

Vhodna vrata so eden prvih vtisov, ki ga boste naredili kot lastnik svojega doma in iz tega niso izvzeti luksuzni domovi. Če sploh, so luksuzni domovi večkrat pod pozornim očesom kot domovi srednjega razreda. Konec koncev je ves namen takih domov vzbujanje občudovanja. Ko ljudje prvič obiščejo vaš luksuzni dom, bodo najprej opazili mogočen vhod opremljen z brezkompromisno izdelanimi vhodnimi vrati. Ko odprete čudovita vhodna vrata, narejena po meri, si skrivaj želite, da vaše goste popolnoma presenetijo. Želite, da se ustavijo in jih občudujejo, saj še nikoli v življenju niso videli česa takega.

Barve so prvi vpogled v dušo vaše hiše

Verjeli ali ne, barve vhodnih vrat imajo glavno vlogo na fasadi vašega luksuznega doma. Z luksuznimi domovi lastniki domov zlahka spregledajo vhodna vrata in pomembnosti njihovega vpliva na celoten videz vhoda. Ne glede na to, ali je vaš prostorni in edinstveni dom zgrajen na vodi, obrnjen proti pečini ali ugnezden med slikovitimi gorami, nam pogled večinoma odplava v naravo, saj je to prvotni razlog, da ste tam kupili ali zgradili svoj dom. Vendar ne pozabite, ko ljudje vstopijo v vaš dom, to počnejo skozi vaša vhodna vrata.

Barve vzbujajo čustva. Zato si notranji oblikovalci vzamejo čas za ustvarjanje raznih barvnih palet, ki povezujejo celoten dom in posebne prostore. Spalnice so pogosto v mirnih odtenkih, kot so modri, sivi in zeleni, ker nas pomirjajo. In to je točno tisto, kar si želite doseči v takem prostoru, kjer morate umiriti svoj prenatrpan um in nekaj ur počivati. Torej, ne bi smelo biti presenečenje, da lahko barva vaših luksuznih vhodnih vrat na goste zelo močno vpliva.

Bela je izredno pogosta barva vhodnih vrat, morda celo najpogostejša. Če torej hočete postaviti na ogled svoje luksuzno domovanje, mogoče to ni prava barva za vas. Bela zelo čista barva. Ko ljudje vidijo bela vrata, pričakujejo, da bodo vstopili v čist in urejen dom.

Vijolična je zelo prefinjena barva in je pogosto povezana s kraljevo družino. Če so vaša vhodna vrata vijolična, dajete vtis, da je vaš dom v notranjosti razkošen in eleganten.

Modra se pogosto uporablja v umirjenih okoljih. Modri odtenki, ki jih uporabite na vhodnih vratih, lahko vzbudijo občutek zaupanja, kar lahko daje vtis, da se vaši gostje lahko sprostijo v vašem domu.

Zelena je druga barva pogosto povezana s pomirjanjem, vendar pa je velikokrat povezana tudi z bogastvom. Če iščete barvo, ki bo na vaših vratih izstopala, vendar želite, da ostane elegantna, bi lahko bila najboljša mirna zelena barva.

Rumena je barva, ki v nas vzbuja veselje in nam izzove misli o poletju, soncu in toplini. Če imate radi drzne barve in upate, da boste s to barvo ustvarili tople vibracije v svojem luksuznem domu, si jo privoščite.

Oranžna je lahko zelo zapletena, ker je tako drzna in unikatna barva. Če se boste podali po tej poti, pomislite na oranžno Hermès, ki je povezana z luksuzom in razkošjem.

Rdeča je običajno povezana s strastjo in visoko energijo. Ker je to drzna barva, lahko gostom pokaže, da ste tudi vi drzna oseba. Verjetno pričakujejo, da bo vaš dom dinamičen in poln osebnosti.

Črna je hkrati drzna in klasična. Na vhodnih vratih predstavlja resen in formalen to. Če ne želite, da bi bila vaša vhodna vrata preveč intenzivna, jih omilite z različnimi dodatki.

Dimenzije so pomembne

Ali govorimo o vhodu v veliko stavbo ali luksuznem domu, velikost je pomembna. Vaš dom je že bogat, razkošen in prostoren, zato vhodnih vrat običajnih velikosti ne morete imeti. Videti bi bilo skoraj komično. V luksuznem domu preprosto ne morete imeti vhodnih vrat standardnih velikosti. Vaš vhod mora biti velik, ne glede na to, ali to pomeni v višino ali v širino, najbolje pa je oboje. Za mnoge je očiten odgovor dvokrilna vrata. Odpiranje dvokrilnih vrat omogoča, da je odprtina dvakrat širša in glede na večjo velikost se avtomatsko štejejo med bolj luksuzna vhodna vrata. Seveda pa ne smemo zanemariti višine, saj prav ta zagotovo daje vtis mogočnosti.

Pirnar vrata so vaša rešitev

Pirnar vhodna vrata na novo definirajo pomen luksuznih vhodov. Omejitve velikosti nas ne ovirajo, dodatno vrednost pa dosežete z uporabo kaljenega črnega stekla in skritega potezala OneTouch, ki vsakič navduši ljudi, ko se vaša vrata odprejo.

Luksuzna ročno narejena vhodna vrata izdelujejo naši izkušeni mojstri, ki dajejo posebno pozornost detajlom in dodatkom, ki naredijo vaša vhodna vrata res unikatna. Lahko nam zaupate, da lahko na vhodnih vratih ustvarimo karkoli želite. Ko rečemo po meri, to tudi mislimo. Velikost, barva, zaključki, poudarki, ročaji, kar vidite, to lahko dobite. Tukaj je nekaj načinov, kako lahko prilagodite svoja luksuzna vhodna vrata.

Alu vhodna vrata

Alu vhodna vrata imajo številne možnosti za personalizacijo. V gladke plošče je mogoče rezkati različne vzorce in motive. Aluminijaste plošče so lahko obarvane v poljubnih barvah po RAL lestvici, vključno z različnimi možnostmi lesnih dekorjev. Lahko se ujemajo s katero koli barvno paleto in vsako oblikovalsko estetiko. Alu vhodna vrata so lahko minimalistična in čista, lahko so pa tudi igriva in odbita. Če ta opis opisuje vašo osebnost in oblikovalsko estetiko vašega luksuznega doma, so mogoče alu vhodna vrata prava izbira za vas.

Lesena vhodna vrata

Druga izbira materiala je večen in klasičen les. Izbirate lahko med macesnom, smreko in hrastom. Seveda pa lahko tudi les obogatite s posebnimi inoks dodatki, ki bodo vašim luksuznim vhodnim vratom dodali poseben videz in s katerimi boste lahko dosegli različne učinke in vzorce. Les lahko prebarvate v različne odtenke, ali ga prelakirate, da ga zaščitite pred zunanjimi vplivi in s tem ohranite njegov naravni videz. Taka lesena vhodna vrata se lahko v vašem luksuznem povsem ujemamo s katerim koli obstoječim lesom ali lesnim dekorjem.

Stekleni zaključki

Steklena vhodna vrata so eleganten zaključek fasade vašega doma, ki ga povzdigne na nove ravni razkošja. Ne glede na to, ali gre za črno kaljeno steklo, ali preprosto okrasno steklo, bodo vaša vhodna vrata zasijala sama po sebi. Tudi za taka vrata je zelo enostavno skrbeti, saj ne potrebujejo skoraj nobenega vzdrževanja. Vse te steklene prevleke so primerne za notranjo ali zunanjo stran vhodnih vrat in jih lahko uporabljate na poljuben način. Kot vsak drugi zaključek, ki ga ponujamo, bomo poskrbeli, da se bo brezhibno zlil z estetiko vašega doma.

Ultimum – za najbolj zahtevne

Vrhunska kolekcija Ultimum obsega naša najbolj luksuzna vhodna vrata, ki bodo vaš dom spremenila v osupljivo umetniško delo. To je čas, da pustite svoji domišljiji prosto pot. Pomislite na najbolj veličastne načine, kako okrasiti svoj dom in izberite svoj unikatni vhod. Imate zahteven in unikaten slog in ste za to pripravljeni investirati svoj čas in denar v izdelavo popolnih vhodnih vrat za svoj luksuzni vhod.

Izdelujemo luksuzna vhodna vrata, ki bodo pustila svoj pečat

Želimo vam pomagati pri oblikovanju novih luksuznih vhodnih vrat, ki bodo vse, kar ste si vedno želeli. Kaj želite doseči za svoj dom? Ali si želite preprostih in čistih linij, ali si želite bogato okrašen in pompozen vhod? Karkoli želite, to vam lahko omogočimo.

Obiščite nas v našem salonu v Ljubljani ali Mariboru, kjer boste izvedeti več o tem, kako vam lahko pomagamo pri uresničitvi sanj. Vhodna vrata v različnih kolekcijah si lahko ogledate v naših spletnih katalogih, pri tem pa se lahko naročite tudi na brezplačen izris. Naši svetovalci vam bodo z veseljem pomagali.

Želite izvedeti več?

Pridite na kavo v naš najbližji razstavni salon in pogovorili se bomo o vaših željah.

REZERVIRAJTE SI TERMIN

Ali so vam bile te informacije v pomoč?
Vhodna vrata
Oblikujte svoja vhodna vrata
Pojdite v konfigurator
Saloni Pirnar
Obiščite salone Pirnar
Dotaknite se vhodnih vrat
Katalogi
Prenesite kataloge vhodnih vrat
Odkrijte vse modele vhodnih vrat
top