Preskoči na vsebino
Konfigurator 08 205 12 10

Tehnične specifikacije pri izbiri vrat

Da bi lahko razlikovali vrata med seboj, je treba poznati nekaj tehničnih specifikacij, ki se tičejo izdelave, varnosti ter toplotne in zvočne izolacije.

Prava izbira vrat za dom iz tehničnega vidika | PIRNAR

Vhodna vrata so vsekakor pika na i podobi celotne hiše. A vendarle nas morajo pri njihovi izbiri voditi tudi tehnične specifikacije, ki nam povedo, kakšne lastnosti imajo izbrana vrata in ali te lastnosti ustrezajo temu, kar od njih pričakujemo. Strokovnjaki v podjetju Pirnar vam bodo z veseljem pomagali izbrati prava vrata, in sicer glede na dizajn in funkcionalnosti, ki jih zahtevate. Spoznajte osnovne lastnosti, ki jih imajo naša vrata.

Profili

V sodelovanju z nemškim podjetjem Schüco vgrajujemo v vrata njihove vrhunske profile. Glede na dizajn vrat in njihovo funkcionalnost izbiramo med aluminijastimi, PVC-U in jeklenimi profili. Vsak izmed njih ima svoje specifične lastnosti in prednosti, ki jih izkoriščamo, da izdelamo polna vrata.

ALU-profili

ALU profili so robustni, vzdržljivi, stabilni, protivlomni in zelo dobro zvočno in toplotno izolativni. Omogočajo izdelavo pestrega nabora vrat različnih dimenzij, barv in oblik. Zelo so hvaležni za vgradnjo različnih elektronskih načinov zaklepanja. Mogoče jih je tudi 100-odstotno reciklirati.

Jekleni profili

So najbolj robustni med vsemi. So tanki, a kljub temu neverjetno močni, zato iz njih izdelujemo večkrilna vrata, ki so nadgrajena z nadsvetlobami in obsvetlobami. Njihovo moč izkoriščamo za izdelavo vrat nestandardnih mer, prav tako pa jeklena konstrukcija pomeni vrhunsko varnostno in protivlomno zaščito. Če k temu dodamo še elektronsko zapiranje in zaklepanje, si boljših vrat ne moremo predstavljati.

Vratna krila

Enokrilna ali dvokrilna vrata, to je sedaj vprašanje. Vrtljiva ali standardna. Elegantna, drzna, nežna ali vpadljiva. Morda celo visokotehnološko in elektronsko izpopolnjena. Vhodna vrata so kot čudovite slike. Pred njimi obstojimo ter občudujemo njihove barve, strukture in detajle. Za vas izbiramo najboljše materiale in dodatke.

Aluminij, les in karbon

Aluminij in les imata svoje prednosti, zaradi katerih ju imamo tako radi. Aluminij daje več možnosti pri oblikovanju in barvah, poda se stanovanjskim hišam in poslovnim objektom. Trden je, varen in zanesljiv. S svojo nezahtevnostjo za vzdrževanje ostaja kot nov še dolgo. Po drugi strani les prepriča s svojo toplino in z naravno lepoto, ki daje vedeti, da spoštujete tradicijo in okolje. Za večjo trdnost dodajamo vratnim krilom še karbon, ki je izjemen dosežek tehnološkega razvoja. Karbonska vlakna je mogoče poljubno oblikovati, kar pomeni, da lahko z njimi okrepimo kakršnekoli oblike. Vrata s karbonom so preprosto nepremagljiva. Material, ki ga izberete že na prvi pogled in pove nekaj o vas. Izberite modro.

Steklo

Steklo se na vratih uporablja za velike površine in za majhne detajle. Na voljo so prosojna in satinirana stekla, stekla z vzorci, vitraži in tehnološko dovršena barvna stekla s kovinskim sijajem. Nekatera vrata imajo trislojno, spet druga štirislojno zasteklitev, med posameznimi sloji pa so toplotni mostovi, zaradi česar se ni bati, da bi skozi te površine uhajala toplota.

Potezala

Kljuke na vratih so doživele evolucijo. Vrhunska Pirnarjeva vrata se lahko pohvalijo z oblikovno dovršenimi potezali z osvetlitvijo, s kristalnimi dodatki ali z vašim imenom, ki se razsvetli, ko jih odklenete. Vrhunec inovativnosti pa vidite v sistemu OneTouch, kjer ob odklepanju iz navidezno ravne površine vrat izstopi skrito potezalo in se tja tudi vrne, ko se vrata zaprejo.

Odklepanje

Pozabljanje ključev je ravno tako preteklost. Z najsodobnejšimi sistemi za prepoznavanje prstnih odtisov in obraza vas Pirnarjeva vrata kar sama povabijo domov.

Osvetlitev

Nežna svetloba ob vratih ali na potezalih ima dvojno funkcijo. Nikoli ne boste zgrešili ključavnice, poleg tega pa bo igra svetlobe naredila vaša vhodna vrata še bolj čarobna.

Toplotna izolativnost

Zaščita pred mrazom in vročino je le primarna funkcija vhodnih vrat. Zato morajo biti ustrezno izolirana, če želimo preprečiti toplotne izgube in tako znižati stroške ogrevanja. Vrednost toplotne prehodnosti označuje sposobnost toplotne izolacije vhodnih vrat. Priporočene vrednosti toplotne prehodnosti kakovostnih vhodnih vrat se gibljejo med U = 0,58 W/m2 in U = 1,3 W/m2, pri čemer nižja vrednost označuje boljšo toplotno izolacijo. Vhodna vrata Pirnar se ponašajo z najvišjo toplotno izolativnostjo z vrednostmi že od U = 0,58 W/m2.

Za toplotno izolativnost skrbijo v prvi vrsti profili, iz katerih so vrata narejena. Profili partnerskega podjetja Schüco, ki jih uporabljamo, dosegajo standarde toplotne izolativnosti, primerne za pasivne hiše. K temu dodajamo še dovršeno zasteklitev in polnila vratnih kril, kjer kombiniramo različne materiale za najboljše rezultate.

Zvočna izolativnost

Za popolno udobje v domu je treba poskrbeti tudi za zvočno izolativnost, še posebej, če živite v urbanem okolju, v bližini cest in železnic, ali pa ker preprosto želite pustiti vrvež tam zunaj. Kakovostna vhodna vrata vam omogočajo, da živite v miru in tišini in da uživate v tihem zavetju, ko se vrata za vami zaprejo. Podobno kot pri toplotni izolativnosti je za ustvarjanje tihega okolja pomembno, kako so vaša vhodna vrata narejena. Gosti, neelastični materiali manj prepuščajo zvoke, prav tako pa je pomembno, da so vrata natančno sestavljena, saj vsaka vrzel pomeni, da bo skoznjo prišlo tudi zvočno valovanje.

Na zvočno izolativnost pomembno vpliva že sama debelina stekla. Ker pa to ni dovolj niti z vidika toplotnih izgub, se v vrata, obsvetlobe in nadsvetlobe vgrajujejo trislojna ali štirislojna stekla, med katerimi so toplotni mostovi. Taka sestava pa že pomembno zmanjša prehajanje zvoka v hišo ali iz nje.

Prav tako kot so naša vrata natančno sestavljena, bodo tudi natančno vgrajena, zato se lahko zanesete, da bodo neželeni zvoki ostali tam, kjer morajo biti – zunaj pred vrati.

Varnost

Vrata morajo zagotavljati popolno zaščito pred zunanjimi vplivi in nepovabljenimi gosti. To nalogo opravljajo vsi sestavni deli vrat: nasadila, ključavnica, debelina in sestava vrat ter profili. Obojestransko prekriven profil v kombinaciji s karbonom daje vratom neprekosljivo trdnost, ki vzbuja zaupanje v popolno protivlomno varnost vaših vhodnih vrat.

Sodoben, elektronski način zaklepanja omogoča, da lahko celoten sistem programiramo in reprogramiramo v primeru težav, s čimer se izognemo menjavi ključavnic. Sistema odklepanja s prepoznavanjem prstnih odtisov in obraza onemogočata izgubo ključev, neželenim obiskom pa tudi kakršnokoli manipulacijo ključavnice, s čimer dosežemo najvišjo raven varnosti, ki je trenutno dostopna na trgu.

Pri Pirnarjevih vratih lahko popolnoma zaupate tudi steklenim površinam, za dodatno varnost pa poskrbi še svetloba. Ta pride prav, kadar so zunaj nameščeni senzorji ali varnostne kamere, saj boste tako imeli še večji pregled nad tem, kaj se dogaja zunaj.

Z osnovnimi tehničnimi lastnostmi boste lažje primerjali vrata med seboj in izbrali najprimernejša. Prav tako boste lažje ugotovili, kaj zares potrebujete in za katerimi vrati se boste počutili dovolj varno in udobno. Pri izbiri vam bodo pomagali tudi naši svetovalci in strokovnjaki, zato se oglasite v najbližjem salonu in si v živo oglejte najboljša vhodna vrata v Sloveniji. Pirnarjeva tipska vhodna vrata že čakajo na vas, ker ste ponosni nase in ste v življenju že nekaj dosegli!

Želite izvedeti več?

Pridite na kavo v naš najbližji razstavni salon in pogovorili se bomo o vaših željah.

REZERVIRAJTE SI TERMIN

Ali so vam bile te informacije v pomoč?
Vhodna vrata
Oblikujte svoja vhodna vrata
Pojdite v konfigurator
Saloni Pirnar
Obiščite salone Pirnar
Dotaknite se vhodnih vrat
Katalogi
Prenesite kataloge vhodnih vrat
Odkrijte vse modele vhodnih vrat
top